"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Ölünce, 20 Gram...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski08-09-05, 12:54  #1
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Ruhumuz 20 Gram mı???

Ölüm hakkında bir çok tartışma konusu vardır. Öncesi, sonrası vs... Özelliklede sonrası din ve bilim çevrelerinde ateşli olarak tartışılan bir konudur. Ama benim yazacaklarım bilimsel bir araştırma, ölüm anıyla ilgili fakat daha sonra dinsel bir boyut kazanıyor;
Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, insanın, öldükten hemen sonra 20 gram kadar bir ağırlık kaybettiği gözlemlenmiş. Bu ağırlığında ruh ile ilgili olabileceği düşünülüyor. Yani ruh bendeni terk edince 20 gramlık bir düşüş oluyor ve bilimin bu yönde araştırabileceği bir şey kalmıyor. Araştırma dinsel boyuta taşınıyor ve kesin bir sonuca da ulaşılamıyor neyazıkki.
Peki gerçektende ruhumuz 20 gram mı???
Hatta bu konuyla ilgili bir de film yapılmıştı. Merakedenler izleyebilirler. Filmin adı: 21 Gram...

cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-09-05 11:55 .
cyrano is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-09-05, 16:58  #2
T.H.V.C

Giriş Tarihi: Sep 2005

Ben bu 20 gram meselesini şöyle biliyordum, öldükten sonra vücuttan ayrılan hareketli yüklerin ağırlığı. Tabi kaynak yok duyumdu sadece. Negatif ve pozitif yükler.
Eski08-09-05, 17:23  #3
spartaküs

Alıntı:
Sayın cengiz şöyle demiş:

Ölüm hakkında bir çok tartışma konusu vardır. Öncesi, sonrası vs... Özelliklede sonrası din ve bilim çevrelerinde ateşli olarak tartışılan bir konudur. Ama benim yazacaklarım bilimsel bir araştırma, ölüm anıyla ilgili fakat daha sonra dinsel bir boyut kazanıyor;
Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, insanın, öldükten hemen sonra 20 gram kadar bir ağırlık kaybettiği gözlemlenmiş. Bu ağırlığında ruh ile ilgili olabileceği düşünülüyor. Yani ruh bendeni terk edince 20 gramlık bir düşüş oluyor ve bilimin bu yönde araştırabileceği bir şey kalmıyor. Araştırma dinsel boyuta taşınıyor ve kesin bir sonuca da ulaşılamıyor neyazıkki.
Peki gerçektende ruhumuz 20 gram mı???
Hatta bu konuyla ilgili bir de film yapılmıştı. Merakedenler izleyebilirler. Filmin adı: 20 Gram...
20 gramlık akıl onun ruh olduğunu söyler ruh akıl gibi soyuttur onun ağırlığı olmaz ki
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-09-05, 17:28  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın T.H.V.C şöyle demiş:

Ben bu 20 gram meselesini şöyle biliyordum, öldükten sonra vücuttan ayrılan hareketli yüklerin ağırlığı. Tabi kaynak yok duyumdu sadece. Negatif ve pozitif yükler.
Ben de öyle duymustum. gayet mantikli.
enerji de bir cesit madde oldugu bilindigine göre, yer kapliyor ve agirligi olacaktir. Kimse mezara 20 gram ile girmiyor tabi:-)
Beden, cok kullanilmis bir düdüklü tencere gibi artik hic bir ise yaramaz bicimde topraga geri döner. Bize lazim olan ise, iste o 20 gramdir saniyorum.

Tüm mesele o 20 grami gelistirmek, hakkini vermek olsa gerek yasamda belki de.
saygilar.
Eski08-09-05, 17:39  #5
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

20 gramlık akıl onun ruh olduğunu söyler ruh akıl gibi soyuttur onun ağırlığı olmaz ki
Evet bir çok kişi böyle düşünür,bende dahil. Fakat bilim adamları ruh olabileceği yönünde bazı yorumlarda yapmışlar.

cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-09-05 17:46 .
Eski08-09-05, 17:41  #6
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Ülke / Şehir: manisa

Sayın Canugur
evet bütün mesele o 20 gr da da onu geliştirmenin usul ve kaidelerine de İBADET diyorlar, hani sizin kabul edemediğiniz ,görmek ve anlamak istemediğiniz RASULULLAH tavsiyeleri.
saygılar
ugurozaltn is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-09-05, 18:06  #7
canugur

Alıntı:
Sayın ugurozaltn şöyle demiş:

Sayın Canugur
evet bütün mesele o 20 gr da da onu geliştirmenin usul ve kaidelerine de İBADET diyorlar, hani sizin kabul edemediğiniz ,görmek ve anlamak istemediğiniz RASULULLAH tavsiyeleri.
saygılar
sayin özaltin, ben de bilgi diyorum.
20 gramin evrimi, bilgiyle mümkün olabilir diyorum.
Tefekkürle olacak sey icin tanri bizi maddi bir dünyaya atmazdi bir elma yedik diye.( bunun bir anlami olmalidiydi degil mi)????
Eger sizin yolunuzla dahi düsünsek, bilimi de yaratan tanri olduguna göre, 20 gramin hakkinin nasil verileceginin yollari da bilimsel gelisme ile bizlere sunulmustur.
eger farkli olsaydi,ibadelte bitseydi allah, bilim yolunu kapatir, gece gündüz tefekküre dalardik.
Ibadet, ilkokul bence, hic birse bilmeyenlerin, elini ayagini yikamasi icin gereken temizlik konulari gibi birsey.
Zaten temiz olmak zorunda oldugumuza göre, yasamda insan denen memelinin gercek misyonunun cok farkli oldugu kanisindayim.
Cok bilinen seyler insan bikkinlik verir. Yasam ise her gün yeni olana gebe, yeni olan acik..????
Farkindaysaniz,ins..., neyse Fazla sacilmamaliydim, özür dilerim..
saygilar
Eski08-09-05, 19:14  #8
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

sayin özaltin, ben de bilgi diyorum.
20 gramin evrimi, bilgiyle mümkün olabilir diyorum.
Tefekkürle olacak sey icin tanri bizi maddi bir dünyaya atmazdi bir elma yedik diye.( bunun bir anlami olmalidiydi degil mi)????
Eger sizin yolunuzla dahi düsünsek, bilimi de yaratan tanri olduguna göre, 20 gramin hakkinin nasil verileceginin yollari da bilimsel gelisme ile bizlere sunulmustur.
eger farkli olsaydi,ibadelte bitseydi allah, bilim yolunu kapatir, gece gündüz tefekküre dalardik.
Ibadet, ilkokul bence, hic birse bilmeyenlerin, elini ayagini yikamasi icin gereken temizlik konulari gibi birsey.
Zaten temiz olmak zorunda oldugumuza göre, yasamda insan denen memelinin gercek misyonunun cok farkli oldugu kanisindayim.
Cok bilinen seyler insan bikkinlik verir. Yasam ise her gün yeni olana gebe, yeni olan acik..????
Farkindaysaniz,ins..., neyse Fazla sacilmamaliydim, özür dilerim..
saygilar
Önce Allah a inanmak gerkir ibadet hakkında konuşabilmek için...

İbadet insanın önünün asla tıkamaz...

Namaz kılan bir insan olarak söyleyeyim günlük hayata bile olumsuz etkisi yok...

Allah a ulaşabilmek için de bilim gerekli zaten...

Ayrıca ibadet, din olayını çok sığ değerlendiriyorsunuz...

Aslında çok derin konular...

Allah a inanmayanlara bir şey ifade etmeyebilir...

Dediğim gibi önce inanmak gerekir...

ali0_1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-09-05, 19:17  #9
ali0_1
Forumdan Uzaklaştırılmış

20 gram olayını biraz daha açarsa başlığı atan arkadaş... :confused:

Daha fazla bilgi vermesi gerektiğini düşünüyorum...

Kaynak verirse sevinirim...

:74
ali0_1 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-09-05, 19:35  #10
cyrano

cyrano'nın Avatarı

Yazdığım gibi bundan ileriye gidilememiş. Birkez daha okursanız görebilirsiniz.
Ben sadece 'böyle bir araştırma yapılmış, şöyle bir sonuç çıkarılmış, bu yorum yapılmış' bunu sizlerle paylaşmak istedim...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)