"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ölünce, 20 Gram.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ruhumuz 20 Gram mı??? Ölüm hakkında bir çok tartışma konusu vardır. Öncesi, sonrası vs... Özelliklede sonrası din ve bilim çevrelerinde ateşli olarak tartışılan bir konudur. Ama benim yazacaklarım bilimsel bir araştırma, ölüm anıyla ilgili fakat daha sonra dinsel bir boyut kazanıyor; Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, insanın, öldükten hemen sonra 20 gram kadar bir ağırlık kaybettiği gözlemlenmiş. Bu ağırlığında ruh ile ilgili olabileceği düşünülüyor. Yani ruh bendeni terk edince 20 gramlık bir düşüş oluyor ve bilimin bu yönde araştırabileceği bir şey kalmıyor. Araştırma dinsel boyuta taşınıyor ve kesin bir sonuca da ulaşılamıyor neyazıkki. Peki gerçektende ruhumuz 20 gram mı??? Hatta bu konuyla ilgili bir de film yapılmıştı. Merakedenler izleyebilirler. Filmin adı: 21 Gram... cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-09-05 11:55 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Ben bu 20 gram meselesini şöyle biliyordum, öldükten sonra vücuttan ayrılan hareketli yüklerin ağırlığı. Tabi kaynak yok duyumdu sadece. Negatif ve pozitif yükler. ![]() __________________
Türkiye Hürriyet ve Vatan Cemiyeti |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
enerji de bir cesit madde oldugu bilindigine göre, yer kapliyor ve agirligi olacaktir. Kimse mezara 20 gram ile girmiyor tabi:-) Beden, cok kullanilmis bir düdüklü tencere gibi artik hic bir ise yaramaz bicimde topraga geri döner. Bize lazim olan ise, iste o 20 gramdir saniyorum. Tüm mesele o 20 grami gelistirmek, hakkini vermek olsa gerek yasamda belki de. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-09-05 17:46 . | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Sayın Canugur evet bütün mesele o 20 gr da da onu geliştirmenin usul ve kaidelerine de İBADET diyorlar, hani sizin kabul edemediğiniz ,görmek ve anlamak istemediğiniz RASULULLAH tavsiyeleri. saygılar |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
20 gramin evrimi, bilgiyle mümkün olabilir diyorum. Tefekkürle olacak sey icin tanri bizi maddi bir dünyaya atmazdi bir elma yedik diye.( bunun bir anlami olmalidiydi degil mi)???? Eger sizin yolunuzla dahi düsünsek, bilimi de yaratan tanri olduguna göre, 20 gramin hakkinin nasil verileceginin yollari da bilimsel gelisme ile bizlere sunulmustur. eger farkli olsaydi,ibadelte bitseydi allah, bilim yolunu kapatir, gece gündüz tefekküre dalardik. Ibadet, ilkokul bence, hic birse bilmeyenlerin, elini ayagini yikamasi icin gereken temizlik konulari gibi birsey. Zaten temiz olmak zorunda oldugumuza göre, yasamda insan denen memelinin gercek misyonunun cok farkli oldugu kanisindayim. Cok bilinen seyler insan bikkinlik verir. Yasam ise her gün yeni olana gebe, yeni olan acik..???? Farkindaysaniz,ins..., neyse Fazla sacilmamaliydim, özür dilerim.. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
İbadet insanın önünün asla tıkamaz... Namaz kılan bir insan olarak söyleyeyim günlük hayata bile olumsuz etkisi yok... Allah a ulaşabilmek için de bilim gerekli zaten... Ayrıca ibadet, din olayını çok sığ değerlendiriyorsunuz... Aslında çok derin konular... Allah a inanmayanlara bir şey ifade etmeyebilir... Dediğim gibi önce inanmak gerekir... ![]() | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| 20 gram olayını biraz daha açarsa başlığı atan arkadaş... :confused: Daha fazla bilgi vermesi gerektiğini düşünüyorum... Kaynak verirse sevinirim... :74 |
|
| #10 | |
| Yazdığım gibi bundan ileriye gidilememiş. Birkez daha okursanız görebilirsiniz. Ben sadece 'böyle bir araştırma yapılmış, şöyle bir sonuç çıkarılmış, bu yorum yapılmış' bunu sizlerle paylaşmak istedim... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|