"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bizim Zamanımızda Öyle Miydi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Özellikle yaşça bizlerden büyük yazıyaz üyeleri; bizim zamanımızda öyle miydi dediğiniz şeyler var mı? Sosyal değişimle ilgili olduğu için bu konuyu sosyolojide açmak daha doğru olurum sanırım. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Benim yasim 25 ve eski bayramlari cok ozluyorum ben.Belki yurtdisinda yasiyor olmam bu ozleme sebeptir ama eskiler hep baskaydi. __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #3 | |
| Benim yaş daha bir şey değil de şunu söylemek istiyorum: Biz ortaokul-lise yıllarındayken parka gelen küçük çocukların toplarını alır biz maç yapardık ya da onlar yapar biz de izlerdik. Şimdi öyle mi ne çocuk var ne de maç yapan; çocuklar msn başından kalkmıyorlar artık. Bir de bu yıl dahil olmak üzere akşamları içip içip apartmanların zillerine basar kaçardık; şimdiyse apartmanların etraflarını kameralarla çevirdiler. Yavaş yavaş büyüyoruz ama bizden sonrakilere acıyorum; sanalın dışında bir şey yapamayacaklar. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayin baris akar ilk ozleminizi anladimda su ikinci iyiki degisime ugramis,buymeniz bu acidan iyi olmus __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #5 | |
| Ama ne keyif alırdık bir bilseniz Sayın Merih. Bu keyfi bizden sonrakiler alamayacak ya ben ona üzülüyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-03-07 02:23 . |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Biz eskiden sokaklarda oyunlar oynardık. Şimdi bakıyorum da ne sokaklarda çocuklar var, ne de çocuk sesleri. İnsanlar gün geçtikçe birbirlerinden uzaklaşıyorlar. Artık herşey sanallaşıyor. Bazen diyorum da keşke hayatımıza internet bu denli girmeseydi, üzülüyorum çocuklar için de, bizim yaşadığımız o güzel günleri, o paylaşımları yaşayamıyorlar diye. Sonra bakıyorum da özellikle lise çağlarındaki gençler eskiye göre saygılarını daha fazla yitirmişler çevrelerine karşı. Daha başlarına buyruk yaşıyorlar, daha çok çıkıyor sesleri. Bunları düşündükçe de yaşlandığımı anlıyorum. ![]() |
|
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| kendi gençlik yıllarını öven orta yaşlılara katılıyorum. hemen her konuda toplum yozlaştığına ve tekdüzeleştiğine göre bize bir büyük, nasihatlar verdiğinde onların nasihatlarını tarih öncesinden kalma davranışlar olaral değil, aksine uygulanması gereken davranışlar olarak algılamamız gerekir. Yaşlıların sözlerine gülüp geçenler ciddi bir sorundur, bu tip gençlerin acil değiştirilmesi tolumun değiştirilmesi için önşartlardan biridir bence. Toplumun davranışlarının değiştirilmesi, yaşlıların nasihatleri göz önüne alındığı takdirde çok da zor değildir. Yeterki onların söylediklerine gülünüp geçilmesin. Son yirmi beş yıldır insanları özgürleşme adına uygulanan liberal politikalardan gençler de nasibini aldı, günümüzde yaptıkları birçok davranışı özgürlük olarak nitelendirebiliyorlar. Saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Ben eskiden oynadığım oyunları özlüyorum.Örnek aşık(hayvan kemiği) oyunu,bilya(misket),çelik- çomak oyunu, kışın kızak kaymak vs vs. Ayrıca kolleksiyon yapardık.Örnek:gazoz kapağı, sakızların artistleri vs. Oyunlar , arkadaşlıkları,birliktelikleri pekiştiren bir vasıta bence. Şimdiki çocuklar (Örn. kızım)ders çalışmaktan, kursa gitmekten vakit bulamıyor. Çok sınırlı boş zamanını da bilgisayarla, cep tlf ile geçiriyor.Selamlar. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Bizim zamanımızda daha dar ve tozlu idi sokaklar. Pek bir naif idi beyefendiler ve hanımları gasp etmezler idi hatta kapkaç nedir bilinmezdi...Sadece pazar ve bayramda degil hergün çalışırdı lunaparklar ve esrar çekmezdi gençler sadece arabaları çarpıştırıp gondolda çıglık çıglıga... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Elektronik hesap makinelerinin olmadığı zamanlarda ben,facid denilen hesap makinelerini kullandım.Onlar da her yerde olmazdı.Örneğin bakkallar birsürü alt alta sıralanmış rakamları tek tek toplarlardı.Bu nedenle müşteri-bakkal arasında çıkan birçok tartımaya şahit olmuşumdur.Bugün için bir dakikada yapılan hesaplar,o zamanlarda tekrar tekrar yapıldığı için dakikalarca sürerdi. Ama insanların sayısal zekaları da yüksekti. Oyuncaklar da basit olduğu için çocuklar hayalgüçlerini daha fazla kullanırdı. Bilgisayarın olmadığı devlet dairelerindeki karmaşa ise başlıbaşına bir konudur. Bürokrasi zaten işleri yavaşlatan bir olgudur.Bir dosyanın arşivden çıkması bile günlerce sürebiliyordu.Ben şahsen hiç bulunamayan dosya olaylarını çok gördüm. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|