Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski08-09-05, 16:39  #1
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Dostluklara açılan ilk kapı...

Alıntı:
Yunus/10:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz!

Fussilet/41:9. De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.

Fussilet/41:10. O, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. Orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.

Fussilet/41:12. Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, azîz, alîm Allah'ın takdiridir.
2 gün(yer)+ 4(gıdaların oluşumu)+ 2(gökler)= 8 Gün (6 değil!..)
Yukarıda (sizce) uzun zamandır ortada olan bir konu vardı.
Kainatın yaratılışını nbir yerde 6 gün bir yerde 8 günde yaratıldığının yadığını iddia edip, buradan hareketle çelişkiler olduğunu iddi ediyorsunuz.
-Buraya kadar doğru mu?
Eğer doğruysa, sizinle belli şartlar çerçevesinde bu konuda sohbet etmek istiyorum.
Şöyle ki,
-SOhbetimiz boyunca başka bir çelişkiden bahsetmeyeceksini.
-Yukarıdaki konu dışındaki herhangi bir ayetten alıntı yapmayacaksınız.
-Yapıldığı taktirde yönetimden silinmesini talep edeceğim.
-Bunun gibi bende başka herhangi konu dışı ayetle size cevap vermeyeceğim.
-Sizde ilgisiz gördüğünüz mesajı silme talebinde bulunacaksınız.
-Konuya diğer üyelerin mesaj yazmamasını yönetimden isteyeceğiz. Diğer üyeler de yazınca konu bir şekilde dağılıyor.
Bu şartlar dahilinde eğer kabul ederseniz, yukarıdaki çelişkiniz hakkında sizlerle yapıcı bir sohbet yapmak isterim. Diğer üyelerimiz de bu sohbeti ilgiyle takip edecekelrdir.
Ne dersiniz?

Beyin Fırtınası Geri Döndü

ibra Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-09-05 17:05 .
ibra is offline  
Eski08-09-05, 16:55  #2
spartaküs

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Yukarıda (sizce) uzun zamandır ortada olan bir konu vardı.
Kainatın yaratılışını nbir yerde 6 gün bir yerde 8 günde yaratıldığının yadığını iddia edip, buradan hareketle çelişkiler olduğunu iddi ediyorsunuz.
-Buraya kadar doğru mu?
Eğer doğruysa, sizinle belli şartlar çerçevesinde bu konuda sohbet etmek istiyorum.
Şöyle ki,
-SOhbetimiz boyunca başka bir çelişkiden bahsetmeyeceksini.
-Yukarıdaki konu dışındaki herhangi bir ayetten alıntı yapmayacaksınız.
-Yapıldığı taktirde yönetimden silinmesini talep edeceğim.
-Bunun gibi bende başka herhangi konu dışı ayetle size cevap vermeyeceğim.
-Sizde ilgisiz gördüğünüz mesajı silme talebinde bulunacaksınız.
-Konuya diğer üyelerin mesaj yazmamasını yönetimden isteyeceğiz. Diğer üyeler de yazınca konu bir şekilde dağılıyor.
Bu şartlar dahilinde eğer kabul ederseniz, yukarıdaki çelişkiniz hakkında sizlerle yapıcı bir sohbet yapmak isterim. Diğer üyelerimiz de bu sohbeti ilgiyle takip edecekelrdir.
Ne dersiniz?
arkadaş çelişki yoksa niye şu sebebten olmadığını yazmıyorsunda yukarıda ki kurallar bütününü yazıyorsun ne o bizans oyunu mu?yapacaksın bu konuda bildiğin bir şey var ve ondan emin olup bana şak diye el hareketimi yapacaksın bütün forumdakilerde benim ezilişimi görecekler ben bu forumda birilerini alt etmek gibi bir niyetim yok yüzeysel bildiğim bilgileri burada derinlemesine öğrendim ama şunu söyleyeyim islamın tanrısından daha da uzaklaştım
neyse tartışalım sonuçta senin veya benim haklı çıkmam değil bilgimi arttırmak

Eski08-09-05, 16:59  #3
spartaküs

Alıntı:
Sayın Spartaküs, böyle buyrun...
ayrıca forumda başlığında adımın bu şekilde geçmesi beni son derece rahatsız etti nefret ve kin kokuyor lütfen adminden ricam ismim kaldırılsın

Eski08-09-05, 17:03  #4
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Alıntı:
arkadaş çelişki yoksa niye şu sebebten olmadığını yazmıyorsunda yukarıda ki kurallar bütününü yazıyorsun ne o bizans oyunu mu?
Dediğiniz gibi daha önceki yazılarda açıklamaya çalıştım ancak, konu kalabalıklığı nedeniyle üzerinde düşünülmedi, veya görülmedi bile.

Alıntı:
bu konuda bildiğin bir şey var ve ondan emin olup
bilmediğim hiçbir konuda iddialı yazmam. Bu forumdaki tüm yazılarımın arkasındayım.
Alıntı:
bana şak diye el hareketimi yapacaksın bütün forumdakilerde benim ezilişimi görecekler
Söylediğiniz hareketi yapacak karakterde biri olmadığı anlamış olmanız gerekir. Öyle çocukca bir derdim yok. SOnuçta kimse ezilmeyecek. Basit bir konu dallanıp budaklanmadan iki kişinin sohbeti gibi sonuçlanacak.

Alıntı:
neyse tartışalım sonuçta senin veya benim haklı çıkmam değil bilgimi arttırmak
bende aynısını düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.
Sonuç olarak yukarıdaki şartları, konunun uzayıp gitmemesi için, herkesin fikrini belirtipte iyice birbirine girmemesi için öne sürdüm. (Şu ana kadar tartışmalarda yaşandığı gibi)
Sanıyorum bu şartlar çerçevesinde karşılıklı sohbetime evet diyorsunuz:

ibra is offline  
Eski08-09-05, 17:06  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ülke / Şehir: 23185

Sayın Spartaküs'ün isteği üzerine başlık ismi değiştirilmiştir.

Saygılar
Antioksidan is offline  
Eski08-09-05, 17:07  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

ayrıca forumda başlığında adımın bu şekilde geçmesi beni son derece rahatsız etti nefret ve kin kokuyor lütfen adminden ricam ismim kaldırılsın
Bunun için özür dilerim. Bu şekilde anlayacağınızı hiç ummamıştım. Yeni başlığa itiranızı yoktur herhalde.

ibra is offline  
Eski08-09-05, 17:08  #7
spartaküs

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Bunun için özür dilerim. Bu şekilde anlayacağınızı hiç ummamıştım. Yeni başlığa itiranızı yoktur herhalde.
şimdi oldu

Eski08-09-05, 17:10  #8
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Türker bey benden dızlı davrandınız, ben daha güzel bir başlıkla değiştirmiştim. Siz ve Sayın Spartaküs de kabul ederse bu başlığında aşağıdaki şekilde değiştilmesini istiyorum.
"Dostluklara açılan ilk kapı..."

ibra is offline  
Eski08-09-05, 17:13  #9
spartaküs

Alıntı:
Sayın ibra şöyle demiş:

Türker bey benden dızlı davrandınız, ben daha güzel bir başlıkla değiştirmiştim. Siz ve Sayın Spartaküs de kabul ederse bu başlığında aşağıdaki şekilde değiştilmesini istiyorum.
"Dostluklara açılan ilk kapı..."
konusu dostluk ise o olsun ama konu yaradılış

Eski08-09-05, 17:33  #10
spartaküs

Alıntı:
burası bir forum herkez katılabilir

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)