"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Atatürk ne tarafta olurdu?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski04-03-07, 00:06  #1
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
Atatürk ne tarafta olurdu?

Forumda açtığımız konularda,kemalizm hakkına çeşitli görüşler öne sürdük.Kimimiz kemalizm milliyetçidir dedi,kimimiz sol düşünceye paraleldir dedi.Bazılarımızda kemalizmin başlı başına bir ideoloji olduğunu savundu.Bana göre asıl sorulması gereken soru şu;

Atatürk günümüz dünya ve Türkiye siyasetinde ne tür politika izlerdi?Hangi kesime daha yakın olurdu;sağ mı ,sol mu?

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 00:27  #2
mcpo
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Sayın Beckho şöyle demiş:

Mesajı Göster
Forumda açtığımız konularda,kemalizm hakkına çeşitli görüşler öne sürdük.Kimimiz kemalizm milliyetçidir dedi,kimimiz sol düşünceye paraleldir dedi.Bazılarımızda kemalizmin başlı başına bir ideoloji olduğunu savundu.Bana göre asıl sorulması gereken soru şu;

Atatürk günümüz dünya ve Türkiye siyasetinde ne tür politika izlerdi?Hangi kesime daha yakın olurdu;sağ mı ,sol mu?

SAYGILAR...

Valla ne olurdu bilemem ama....

Ülkenin bu halini görse.. KAHROLURDU...

saygılar.
mcpo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 00:32  #3
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Atatürk ne sağ olurdu nede sol bu ülkede ikisininde birşeye yaradığı yok. İki tarftanta ne köy olur ne kasaba ülkeyi bu hale getiren bu zihnyetlerdir. Atatürk bugün olsaydı kemalist olurdu Atatürkçü olurdu.
Herkese saygılar
GASPIRALI is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 01:07  #4
barış

Atatürk ezilenlerin yanında olacağı için sol diyorum.
Emekli maaşı kuyruğunu, dershanelere gidemediği için üniversitelere giremeyen öğrencileri görünce Kapitalizm mi kalırdı Türkiye'de ?

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-03-07 01:13 .
barış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 01:54  #5
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Bende Ata'yı sola yakın buluyorum.Anti-emperyalist ve halkçı düşüncelerinden dolayı.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-03-07, 01:58  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Ben bir fıkrayla yanıt vereyim.

CHP İLE DP ARASINDAKİ FARK?
Demokrat Partisi kurulduğu zaman Cansız Hocaya, Halk Partisi ile Demokrat Parti arasında ne fark var diye bir soru yöneltmişler. O da şu cevabı vermiş:
-Hayvan dışkısının üzerinden manda arabasının tekeri geçti. Yarısı bir tarafa, öbür yarısı da öbür tarafa kaldı. Aradaki fark budur.

Atatürk te eminim böyle düşünecekti.

saygılar
Eski04-03-07, 03:15  #7
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Beckho şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bende Ata'yı sola yakın buluyorum.Anti-emperyalist ve halkçı düşüncelerinden dolayı.

SAYGILAR...
evet bunu görmek istemeyenlerin cirpinmalari insanin icin burkuyor.
Irkci biri Atatürk diyor, kim bilir nasil ici aciyordur)
Hilafetci biri de Atatürk dedigi zaman benzer aciyi daha fazla hissettigine eminim.

M.Kemal´in nerede durdugundan daha cok;
M.kemal´in kurdugu demokratik cumhuriyetrin yüzünün sosyalizme dönük. olmasidir.

Bu gercegi bilmeyen yok aslinda sayin beckho..
Bakmayin, bir cami önünde, saygidan imamin yaninda milletin huzurunda ellerini acmis Ata´nin en büyük korkusu ve düsüncesi, yanindaki adamlarin, cumhuriyet sistemini tekrar bozma tehlikesiydi.
saygiyla
Eski04-03-07, 03:19  #8
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu gercegi bilmeyen yok aslinda sayin beckho..
Bakmayin, bir cami önünde, saygidan imamin yaninda milletin huzurunda ellerini acmis Ata´nin en büyük korkusu, yanindaki adamlarin, sistemi tekrar bozma tehlikesiydi.
saygiyla
Sayın hoca senin bu yorumuna ne demeli şimdi Atatürke takiyeci dedin ayak üstü ata kimseden korkmadı korkmazdıda inandığı gibi yaşadı.Ruhu şad olsun.
Eski04-03-07, 03:27  #9
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın GASPIRALI şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın hoca senin bu yorumuna ne demeli şimdi Atatürke takiyeci dedin ayak üstü ata kimseden korkmadı korkmazdıda inandığı gibi yaşadı.Ruhu şad olsun.
Bu arapca yakistirma size ait, bakin ben ne diyorum.
Böyle bir ülke nasil bir siyaset ile onca isgalden, yobazdan, hilafetciden kurtulabilirdi ki.

Askerini kurtulus icin orduya vermek istemeyen, cocuklarini askere gitmemek icin tekkelere kayit ettirip mürit yapan, ulus oldugunu dahi bilmeyen bir ümmet toplumunda, lider siz olsaydiniz herhalde, bu kafayla, tekkeleri takkeleri, agir topa tutar, hepsini yok edediniz
Eski04-03-07, 04:19  #10
GASPIRALI
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Hoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu arapca yakistirma size ait, bakin ben ne diyorum.
Böyle bir ülke nasil bir siyaset ile onca isgalden, yobazdan, hilafetciden kurtulabilirdi ki.

Askerini kurtulus icin orduya vermek istemeyen, cocuklarini askere gitmemek icin tekkelere kayit ettirip mürit yapan, ulus oldugunu dahi bilmeyen bir ümmet toplumunda, lider siz olsaydiniz herhalde, bu kafayla, tekkeleri takkeleri, agir topa tutar, hepsini yok edediniz
Ya hoca beni yine güldürdün sende gül emi ilk yazdığın ile bu söylediklerin arasında dağlar kadar fark var. Şimdi sen takiye yaptın. Bak arapça kökenli bu kelimeyi birdaha kullandım.Sen kullanmadın. ama eylemi yaptın.aradaki farkı anlayabiliyorsun dimi hoca
Saygılar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)