| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hemşirelerin Toplumdaki Yeri/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Hemşirelerin Toplumdaki Yeri Hemşire nedir? diye sorduğumuzda aldığımız yanıt doktorun yardımcısı olarak bilinmektedir. aslında bu sözün altında yardımcı derken hemşireliğin aslında bir meslek olmadığı da düşünülmektedir. peki neden toplumda böyle düşünceler yer alır? nedeni basit. Hemşirelerin yetersiz olması ve mesleğini yeterince tanımaması ve benlik sahibine varmadan iş hayatına başlaması gibi durumlar mesleğin yanlış algılanmasına neden olmuştur. öncelikle hemşirelerin neler yapabileceğine ve hastanedeki yeri nelerdir bunlara değinmek istiyorum; -hemşire hastayla ilgilenir -hastanın gereksinimlerini belirler -tedavisinde yardımcı olur -hastanın haklarını korur -hastayla ilgili her bilgiyi bilir ve hastalığının ne gibi komlikasyonlara yol açabilecegini önceden anlar ve bunları önler -hastaya rehberlik yapar vb işlevleri vardır. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Benim annem 4 cocuk annesi ve ilk cocugu olan beni hastanede dogurmus hemsirenin kotu davranmasi sonucu korkusundan,diger 3 kardesimi evde doktor olmadan ebe yardimiyla dunyaya getirmis.Tanidigim bircok kadin dogum anilarini anlatirken hemsirelerin hosgoru eksikliginide anlatti.Ben yurt disinda yasiyorum 2 cocugum var hemsirelerin,doktorlarin muamelelerini anlattigimda yakinlarim inanmiyorlar. Sayin sehriban hemsire hastayla ilgilenir yazmissiniz ben genelleme yapmak istemem ama bu gune kadar turkiyede gordugum ve duydugum hemsireler hastalarla zoraki ilgileniyorlar sizce bunun nedeni ne olabilir. saygilar........ __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #3 | |
| Öncelikle mesleğini yerine getirmeyen hemşirelerle karşılaşılmaktadır ve bunun örnekleri türkiyede çok yer almaktadır ve staj yaptığım sürece hemşirelerin sadece hastalara değil kendi içlerindede sorunlar yer almaktadır. Bence dediğim gibi daha meslek anlayısına varmamış olmaları eğitim düzeylerinin yetersiz olması ve özellikle hemşirelerin sayıca az olması ve iş yükünün fazla olması gibi nedenler bu tür davranışlara neden olabilir ama artık bir çok şeyin zamanla değişeceğine inanıyorum mesela yeni mezun olmus kişilerle uzun zamandan beri çalışan hemşireler arasında farkı görebiliyorum |
|
| #4 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| sn merih hemşirelere haksızlık etmeyin.onlarında derdi tasası çok.Mesleğini sevmeyen insanlar evet hem kendilerine hem karşısına çektirir.Ama hemşirelede bu genel değildir. Hemşire gerektiğinde erken doğurması istenen bir kadın kız doğurduğunda;kız çocuğu doğunhanedeki erkek çocukla değiştirmek zorunda kalacak kadar zor şeylere göğüs geriyor.Pek çok hemşire bu tecrübeyle yüzleşmiştir. saygılar hemşirelere selam olsun __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #5 | |
| Sadece hemşireler için geçerli değil bu durum. Mesleğini sevmeyen herkes için geçerli. Bu da verimliliği azaltıyor ve ülkemizin kalkınması açısından çok olumsuz bir durum bana göre. Bunun için herkes mutlu olabileceği mesleği seçsin ki toplum olarak mutlu olalım. |
|
| #6 | |
| evet bencede meslegin tam yeterli olmaması ve sevilmemesi de bu durumlara etken bende sevmeyerek gelsemde artık düşüncelerim değiştir çünkü yaşadıkça bazı şeylerin ne kadar önemli oldugunu goruyorum. Özellikle sağlık hakkında bliinçli olmak çok önemli |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Hemşirelik mesleğine bu kadar yüklenirken, bu meslekte çalışanların içinde bulundukları koşulları göz önüne aldınızmı acaba?Bu mesleğin sorunları nelerdir,çalışma koşulları,maaşları,mesaileri ve insan yaşamına dair aldıkları sorumlulukların ağır yükü.Bir mesleği eleştirirken bütün nesnel koşulların göz önünde tutulması gerekir.Hemşirelik mesleği,yapılması gereken en zor mesleklerden biridir.Bir yandan hastanın tedavisi,diğer yandan hasta yakınlarının soruları ve sorunlarının çözüm beklemesi,evde çocuğunun 39 derece ateşle yatması,maaşının sadece kirayı karşılayacak kadar az olması,nöbetlerinin 24 saat olması,sosyal yaşantısının bitmesi vs... Şimdi ben size soruyorum bu şartlarda çalışan birinin ne kadar verimli olmasını bekliyorsunuz? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Devletin istikrarsız ve yetersiz politikalarının ürünüdür bu mesleğe olan saygının az olması.İhtiyacı karşılamak,sorunlara günü birlik çözüm üretmek adına eğitim düzeyini bu kadar düşük tutarsanız verimde bu kadar düşük olur.Hemşirelik mesleği üniversite düzeyinde bir eğitimle olması gereken bir meslektir.Hemşirelik insan hayatını konu alır, çalışma şartları düzeltilmeli iş riski artırılmalıdır.Mesai saatleri insani boyutlara indirilmelidir. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #9 | |
| sayin rojin,bu sartlari kabul edip calisan birisi verimli olmayi kabullenmelidir.Bu meslek zor bir meslek bunu anlayabilirim, ama biraz hosgorulu ve sevimli olmak isi kolalastirir diye dusunuyorum.Ayrica devletin sorumlu oldugu konular cok,sadece hemsireler degil,devlet memurlarinin cogu bir cok zorlukla basa cikiyor.Bir kac gundur bir haber bulteninde memurlarin yasamlari,ek isleri ve gecim dertleri sunulmakta,insanlarimizin boyle sartlarda yasamasi gercekten cok zor.Ama yinede ben hemsirelerin hosgorulu olmasini istiyorum,bunun icin bir egitimden gecirilebilirler. __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jul 2007
| hemşirelik mesleğinin nasıl bir meslek olduğunu bilmeyenlere duyrulur... hemşirelik aslında birçok insanın bildiğinden ve bilmesi gerektiğinden farklı ve özel bir meslek. çünkü insanların hayatı bire bir sizin elinizde. yapacağınız en ufak bir hata hastanın hayatında kalıcı hasarlara neden olabilir.bir hastanın bakımını yapmadığınızda o kişinin vücudunda geri dönüşümü olmayan hasarlara yol açabilirsiniz. bütün bunları hemşirelik mesleğini hiç düşünmeden eleştiren kişiler yapsınlar bakalım o hastaların yaşam kaliteleri ne hale geliyor bir görelim.... yada bu eleştirileri yapan kişilerin hasta olduğunda tedavisini yapan hemşireye yaklaşımını ve hayatını o insanın ellerine bırakışını görmek isterdim. eleştirilerim biraz ağır olabilir ancak bu mesleği bilmeden eleştirenler kadar ağır değil ...... ..evet bu mesleği sevmeyenler var, ancak sevmeselerde katil olacak yada katil damgası yiyecek kadar da gaddar değiller emin olun... lütfen kutsanması gereken bu mesleği kutsamasanız bile saygı gösterin. saygılarımla... ................. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|