"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
" Aforizmalar"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| " Aforizmalar" Sizin için anlam ifade eden, düşündüren, tarihte önemli yerlere sahip kişilerin söylemiş oldukları güzel sözleri paylaşalım. "Beni öldürmeyen şey beni güçlendirir." Nietzsche "Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız:önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz" Nietzsche "İnsan, içinde yok edilemez bir şeyin varlığından sürekli emin olmadan yaşayamaz; ancak gerek bu yok edilemez şey gerekse de bu güven kendisinden daima gizli olabilir. Bu sürekli gizliliğin kendini açığa vurma yollarından biri, kişisel bir tanrıya inançta kendini gösterir." Kafka "Tinsel bir dünyadan başka bir şeyin bulumadığı gerçeği elimizden umuduzu alır, ama bize bir kesinlik bağışlar." Kafka "Kendi olarak sana gelen, sana gereksinimi olmadan seni isteyen, sensiz de olabilecekken seninle olmayı seçen, kendi olmasını seninle olmaya bağlıyan-o,işte" Oruç Aruoba "Hayat, istirapla can sikintisi arasinda bir danstir." Arthur Schopenhauer |
|
| #2 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Sn.dreammm,Nietzsche'den devam edelim ozaman "İnsanoğlu okadar aci çeker ki tüm canlilar arasında bir tek o gülmeyi icat etmiştir" __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Başarılı insanların hayatlarını incelediğinizde şunu fark edeceksiniz: Sıradan bir insanın öne sürdüğü tüm bahaneler başarılı insanlar tarafından da ileri sürülebilecekken sürülmemiştir. David J.Schwartez (Bu sözü söyleyen kimdir, necidir hiç bilmiyorum, dünyada böyle biri gerçekten var mı onu da bilmiyorum; ama bir yerde görüp defterime yazmışım, bunu biliyorum.) Eğer hayallerin yoksa nasıl gerçekleşebilir ki ? Foye Point (Yukardaki yazar için yazılanlar bu arkadaş için de geçerli.) Suya düştüğümüz için değil, sudan çıkmadığımız diye boğuluruz. E. Louis Cole Herkes ölür; ama herkes yaşamaz. Victor Hugo __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
|
Özdemir ASAF (yuvarlağın köşeleri) __________________
içimizdeki sahil |
|
| #5 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| "Hayatın bize getirdikleri için gözyaşı dökmeye ne hacet? Hayatın kendisine şöyle bir bakmak bizi gözyaşlarına boğmaya yetmezmi?" Seneca __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| "Ölüm arzusu, bilgeliğe kavuşulduğunun ilk belirtisidir. İçinde bulunulan yaşam katlanılmazdır, başka bir yaşam ise, ulaşılmaz. Ölmek isteğinin eklentisi utanç biter artık..." Kafka __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-04-07 04:58 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| En baba sozler(?) Beni baya etkileyen bir soz asagida... Insan hayatinda iki buyuk trajedi vardir; *Insanin yureginin istedigi seyi elde edememesi... **Insanin yureginin istedigi seyi elde etmesi... Bernard Shaw Nepenthe Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-07 22:02 . |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| "Bugüne kadarki bütün filozoflar Dünyayı açıklamaya çalışmıştır. Oysa esas olan,Dünyayı değiştirmektir." Karl Marx __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #9 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| O Gece... Bir gece hayatımda öyle bir gün doğdu ki: Kundaktan patiğe, emzikten kısa pantolona, oyuncaktan boyun bağına, beş taştan iskambil kağıdına ve ayva tüyünden kır saça kadar, anne, baba, dadı, mektep, arkadaş, kitap, hoca, tabiat, şehir, cemiyet... kimden ne aldımsa; hepsini geri verdim ! Ruhumda istifledikleri hazırlop dünya, bir sarsılışta yıkıldı, gitti... Eşya ve hadiselerin aslını, özünü, cevherini araştırırken öyle bir sırrı tırmıkladım ki, bu sır şahlandı ve beni çarptı... Maddenin mahpus olduğu kaba bir dört köşe içinde, bir takım eşya ve hadiseleri düzenleyip ALLAH VAR diyenlere ve yine bir takım eşya ve hadiseleri düzenleyip ALLAH YOK diyenlere nispet, ruhumda beşeri kanunların tezgahı o türlü devrildi ki, devrilişin altından yalnız Mutlak Hakikat doğrulabilirdi... Her şeyi o türlü kaybettimki Allahı kazandım... Evet o gece... N.F.K. __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
| #10 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| "Söz konusu vatan ise,gerisi teferruattır."K.Atatürk __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|