"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Banka, kredi ya da kredi kartı mağduru oldunuz mu?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Anket Sonuçlarını Göster: Şimdiye dek hiç kredi ya da kredi kartı magduru oldunuzmu?
Evet, oldum4 17.39%
Hayır, olmadım13 56.52%
Her an mağdur olabilirim.6 26.09%
Oy Verenler: 23. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski06-03-07, 01:54  #1
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Banka, kredi ya da kredi kartı mağduru oldunuz mu?

Çinden gelen son ekonomik kriz ile faizlerin 0,50 puan yükselmesi kredi kullananları ve kredi kartı sahiplerini ürkütmeye başladı. Şayet kriz dalgası büyüyerek devam ederse görünen o ki yeni banka, kredi, kredi kartı magdurları ortaya çıkabilir. Açıklamalara göre vatandaş şimdiden bankalara 70.000 ytl borçlanmış durumda. Peki ya siz hiç banka mağduru oldunuzmu?
Eski06-03-07, 02:04  #2
nesir
Forumdan Uzaklaştırılmış

Kesinlikle olmadım çünkü hiç kredi kartı kullanmıyorum.Bankaların tüketim çılgınlığı için ürettikleri bu dijital kartın aslında cebimizde ki düşman olduğuna inanıyorum.Benden tüm arkadaşlarıma tavsiye inanın bana bu size kesin bir bağamsızlık hissi verecektir:Kendi cebinizde varsa paranızı kullanın yoksa karta bağlı bir hayat görünüşte cebinizde ki kolaylık olsada aslında hayatınıza vurulmuş ağır bir prangadır.

Saygılarımla.
nesir is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-03-07, 02:15  #3
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Kredi kartı doğru şekilde ve akıllıca kullanıldığında gerçektende oldukça faydalı ama şu da bir gerçek ki Alışveriş Merkezleri denilen o çılgınca yerlerde herşey o kadar cicili bicili tabiri caizse o denli janjanlı ki buna birde bankaların o kafaları allak bullak eden bol bonuslu kampanyaları eklenince bir anda kendinizi kredi kartı mağduru olarak bulabiliyorsunuz. Bir bankada şu sözleri etmiştim de banka personelide dahil herkes gülmekten yerlere yatmıştı ; Kredi kartı başvurusu yapıyosun, bir ay sonra kart ve şifre geliyor, sonraki ay hesap cetveli, bir sonraki ay da icra memurları size komik gelmediyse banka ortamında komik geliyor olması muhtemeldir. Gülme garantisi vermemiştim zaten
Eski07-03-07, 23:06  #4
heptenasi

heptenasi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Kredi kartı için son zamanların en güzel yorumunu ATO'nun web sayfsında gördüm.
Kredi kard makinasının üstündeki isim Ölüm makinası idi.
Kredi kartının akıllı ve makul kullanılması diye birşey yoktur.O sadece cebinizdeki nakit için kullanılacak bir ifadedir.
Yıllardır kullandım ve hala kullanıyorum.Ancak bu gecen zaman zarfında bankalara heryıl birer cip aldığımın farkına varınca neyim var neyim yok satıp, kartları sıfırladım.
Şimdi intikam sırası bana geldi.
500 milyonluk yılbaşı piyangosunu 4 kart ile yakaladım.bir ayda %25 gibi güzel bir kazanç sagladım.(125 milyon veriyorlardı)
Şimdi bekliyorum ki bu tip bonuslar dağıtsalar da kaptırdıklarımın azıcık bir kısmını onlardan geri alsam
Bir otomobil için 35 milyar kredi kullandım 36 ay vadeli olarak ve aylık 1.235 ytl odedim
aynı borcu kredi kartı ile yapmış olsa idim aylık 2.500 ytl civarında faiz ödeyecektim ve 36 ayın sonunda benim hala 35.milyar borcum olacaktı.
Bundan daha iyi anlatacak varsa seve seve dinlerim.
heptenasi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski08-03-07, 14:21  #5
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Uzmanlık...

Alıntı:
Sayın heptenasi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kredi kartı için son zamanların en güzel yorumunu ATO'nun web sayfsında gördüm.
Kredi kard makinasının üstündeki isim Ölüm makinası idi.
Kredi kartının akıllı ve makul kullanılması diye birşey yoktur.O sadece cebinizdeki nakit için kullanılacak bir ifadedir.
Yıllardır kullandım ve hala kullanıyorum.Ancak bu gecen zaman zarfında bankalara heryıl birer cip aldığımın farkına varınca neyim var neyim yok satıp, kartları sıfırladım.
Şimdi intikam sırası bana geldi.
500 milyonluk yılbaşı piyangosunu 4 kart ile yakaladım.bir ayda %25 gibi güzel bir kazanç sagladım.(125 milyon veriyorlardı)
Şimdi bekliyorum ki bu tip bonuslar dağıtsalar da kaptırdıklarımın azıcık bir kısmını onlardan geri alsam
Bir otomobil için 35 milyar kredi kullandım 36 ay vadeli olarak ve aylık 1.235 ytl odedim
aynı borcu kredi kartı ile yapmış olsa idim aylık 2.500 ytl civarında faiz ödeyecektim ve 36 ayın sonunda benim hala 35.milyar borcum olacaktı.
Bundan daha iyi anlatacak varsa seve seve dinlerim.
Sayın Heptenasi;
Bakın o kadar da kötü degilmiş bu kartlar sizi matematik uzmanı yapmış
Sanırım böyle faydalı yönleride olmuş.
Eski09-03-07, 13:17  #6
ahmetseyit

Giriş Tarihi: Jan 2007

Yazacaklarım kimine göre koplo teorisi gibi gelecek ama böyle bir ortamdada her şeyden nem kapmak gayet doğaldır.
Sadece kredi kartları değil cebimizi ve kazancımızı bizden daha iyi hesap eden para babaları elimizde avcumuzda ne varsa almak için ve gayrı menkul tasviyelerine başlamak için.T.C deki kıredi musluklarını sonuna kadar açtılar.Şu anda yarışdalar.Yakın zamanda el değiştiren ve çoğunluğu yabancıların eline geçen finans sektörü bu gayrı menkülleri ne yapacak dersiniz.Yoksa işgal küvetleriyle yıllardır yapamadıklarını bu şekildemi yapacaklar.saygılar
Eski21-05-07, 22:38  #7
hitaben
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2007

kredi kartı bencede bir tüketim çılgınlığı,aslında insan fazla birikim olmadığını zannediyor ama artan faizler takip edilemediğinden insanında kendi iradesine hakim olamadığından kartların hesapları facia oluyor.ben kredi kartı kullanmıyorum ama ne zaman sevdiğim bir şey görsem acaba mı diyorum..BİRAZDA İNSANIN KENDİNİ TANIMASI GEREKİYOR ŞU GÜNLERDEDE FARKEDiyorumda geneldede üniversitelerin her bir köşesine bir stant açılmış ha bire kart dağıtılmaya çalışılıyor bilinmiyorki bu kart hesapları çoğaldığında hem aile zor duruma düşüyor hemde bunun fark edilmemesini isteyen öğrencide işe girmek zorunda kalıyor bu da eğitim seviyesinin düşmesine sebebe oluyor tabi ki.bir yandan nelki bankalar gelirlerini artırıyorlar ama bir yandanda geleceğin iktisatçılarını doktorlarını tehlikeye atıyorlar sessizce umarsızca
hitaben is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-05-07, 11:12  #8
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

hayatımın hiç bir döneminde kredi kartı kullanmadım, inşaallah bundan sonraki dönemde de kullanmayacağım.

bankalardan da şu ana kadar hiç bir şekilde kredi almadım, kredi çekmedim. inançlarım sebebiyle faizin haram olduğuna inandığım için bundan sonrada yine bankalardan kredi çekmeyi düşünmüyorum.
redyellow is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-05-07, 16:14  #9
H.Kenan

H.Kenan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın Redyellow, varsıl biri olduğunuz anlaşılıyor. Emeğiyle geçinen biri olsaydınız, yani aylık ücretle geçinen biri; banka önlerinde veya bankamatik önlerinde kuyruğa girerdiniz. Sorarım size, hangi devlet memurunun "ben maaşımı çalıştığım kurumdan alacağım, bankalara güvenmiyorum" deme hakkı var. Küreselleşme siz gibilerin inançlarını kullanarak iktidar oldu. Olduktan sonra da emeğiyle geçinenleri banka kölesi yaptı. Kredi kartına, faize değil sisteme karşı çıkmak gerek.
H.Kenan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-05-07, 08:46  #10
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın H.Kenan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Redyellow, varsıl biri olduğunuz anlaşılıyor. Emeğiyle geçinen biri olsaydınız, yani aylık ücretle geçinen biri; banka önlerinde veya bankamatik önlerinde kuyruğa girerdiniz. Sorarım size, hangi devlet memurunun "ben maaşımı çalıştığım kurumdan alacağım, bankalara güvenmiyorum" deme hakkı var. Küreselleşme siz gibilerin inançlarını kullanarak iktidar oldu. Olduktan sonra da emeğiyle geçinenleri banka kölesi yaptı. Kredi kartına, faize değil sisteme karşı çıkmak gerek.

sayın h.kenan;

çok önyargılısınız önce bunu belirtmek isterim.

VARSIl kelimesinin ne anlama geldiğini bilmiyordum, hiç duymamıştım, yazınızı okuyunca herhalde varlıklı anlamına geldiğini çıkardım.

sayın h.kenan; yazdıklarınızın tam tersi bir insanım. ben emeğiyle geçinen birisiyim; aylık ücretle çalışıyorum, maaşımı da bankomattan çekiyorum.

ailece de zengin bir aile değiliz, babam emekli devlet memuru, bende oturduğum evi ailemden değil kendim maaşımdan aldım.

26 senedir maaşlı olarak çalışmaktayım ve yukarda da yazdığım gibi şu ana kadar hiç kredi kartı kullanmadım, inşaallah da kullanmayacağım.

bazen böyle insanlar olabileceğini de kabul edin, hemen önyargılı olarak yazmayın.

küreselleşme benim gibileri kullanarak mı iktidar olup insanları banka kölesi yaptı, yoksa sizin gibileri mi? ben maaşımı çekme ve bir kaç fatura yatırmanın dışında hiç bankaya bile uğramıyorum. peki siz? iyi düşünün bakalım?
redyellow is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)