"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Asimilasyon/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Asimilasyon Fransızcadan gelen assimilation sözcüğü benzeşme anlamındadır. Asimilasyon :" Farklı kökenden gelen azınlıkları veya etnik grupları, bunların kültür birikimlerini, kimliklerini baskın doku ve yapı içinde eriterek yok etme sürecinin sonu." (Türk dil kurumu sözlüğünden alınmıştır.) Asimilasyon denilince ilk akla gelen Almanyada yaşayan Türkler olmaktadır. Oranın kültürünü, yaşam tarzını, dış görünüşüne kadar benimseyen Türklerin asimile olduklarını söylersem sanırım yanılmamış olurum. Siz asimilasyon hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre yabancı bireyler, yaşadıkları toplumun kültürünü benimsemeli midirler, yoksa kendi kültürlerini, geleneklerini sürdürmeleri mi gerekir, bu durum bir kargaşaya yol açar mı? Topluma ayak uydurmak, insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmak için şüphesiz gereklidir; fakat sizce bu bireyi rahatsız etmez mi? Bazen görülüyor ki; başka yerde bir yabancı olarak yaşayan kişiler ne kendi kültürlerine bağlı kalabiliyor, ne de yaşadıkları toplumu tam olarak benimseyebiliyor. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Saygılar... |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Bu gün yaşamın her alanında asimilasyon politikalarını görebiliriz,bunu sadece kültür ve etnik köken bazındn değilde en küçük ayrıntılarda bile görebiliriz.. Bencilleştirmek,insanı insani duygulardan soyutlayıp 'ben' olgusunu ortaya çıkartmak,bunu çevremizde ve en önemliside kendimizde görebiliriz..Bence tüm insanlığın en büyük sorunlarından biri,yaşıyor muyuz? sorusu da bu yüzden ortada ya.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Öncelikle asimilasyon sosyolojide bir tanımdır; Siyasetteki karşılığı ise -ve bir üst aşaması- günümüzdeki ismiyle Emperyalizmdir. Ondan asimilasyonu ben sosyolojik anlamda yorumlayacağım. Sosyal değişim 2 şekilde olur: 1- Serbest değişim: Kendi kendine olur. 2- Müdahale O da 2'ye ayrılır: a- Demokratik: Halkın refah seviyesini artırır. b- Baskı: İşte asimilasyon burda yer alır. Devletlerin asilimasyonu kullanmasının nedeni de ortadadır; ya o bölgeye hakim olmak ya da oraya -hakim olmadan- kendi ideolojisini yaymaktır. Eğer orayı sömürmeye başlarsa bu empreyalizm olur. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
ideoloji yayma amaçlı yapılan bu eylemde tam tersi azınlık bile olmayan gruplar diğer toplumlara girip ideolojiyi teşvik edebiliyor.... Örneğin Bolşevik ihtilalinden sonra Rusya'dan Türkiye'ye partiler kurup, komünizm'i teşvik etme amaçlı gelen kişiler.... Bunlar çoğu yerlerde başarılarda elde ettiler, buradaki tesirinin bilinmeyecek kadar az olmasının nedeni ise M.Kemal'in dehası ile ilgilidir, ayrıntıya girmeyelim... ![]() Yani '' baskın doku ve yapı '' ya oraya farklı anlamlar katıyor ya da ideoloji yaymada asimilasyon tanımı çelişiyor veya ideoloji yayma amacı ile değiştirmek asimilasyon olmuyor çünkü azınlık gruplarıda baskın dokuyu eritebiliyor... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| 7 seneden beri isvicrede yasiyorum,burada gozlemledigim insanlar kulturlerini yasatmak istegine pekde merakli degil.Durumun ve sartlarin ortaya koydugu bazi zorluklar var.Dini,Milli bayramlarinizda tatil olmaniz mumkun degil,belli bir sistemle yuruyor isler,kulturunuzun gereklerini,örf,adet,gelenek yasatmaniz cok zor.Bu durumdan en fazla etkilenen burada yasayan ve okula giden cocuklar,hayat onlar icin cok zor diye dusunuyorum.Bilmedikleri ama kendilerine ait olan kulturlerini aile ne kadar vermeye calissada eksiklikler buyuk,bunun yani sira burada yasayan bir toplum ve ahlaki var.Bizim insanmizin cocuk yetistirme sekli cok farkli genel olarak baskiciyiz,cocuklarimizin bizim istedigimiz seyi yapmasi cok onemli,ama okula basladiklari zaman celiski basliyor.Bir birey olduklarini hissediyorlar cunku kislik saygisi gorerek ve gostererek egitiliyorlar.Burada bircok türk ailesi cocuklariyla buyuk problemler yasiyor,ev ve okul,toplum kültürünün farkliligi buyuk ucurumlar yaratiyor.Sonrada ortaya telafisi güc kisilik eksiklikleri cikiyor.Yurt disinda yasayan genclerin cogunun zorlandigini dusunuyorum,hem kendi kültürü,hem icinde yasadigi ülke kültürü ve birde popüler dunya kültürü benimsiyorlar,aile bilincli degilse asimilasyonun gobeginde karmasik kisilikler olusyor. __________________
dusune bahcemizde hakimiyet kuramadikca bilincalti zararimiza calisacaktir. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Ne Rusya Türkiye'yi asimile etmeye çalıştı ne de ortada başarı-başarısızlık var. Bilimsel anlamda tamamen safsatadır ve hiçbir şekilde asimilasyonla alakası yoktur. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-03-07 01:49 . | |
|
| #7 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Valla nasıl sosyolojiimiş anlamadım Geçersiz olunca tarihilede bağıntı yasak heralde bilimselde değilmiş![]() __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | ||||
|
| #8 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Erdi; Tanımı; kavramı tam olarak açıklayabilmek için Türk dil kurumunun sözlüğünden sosyolojide kullanılan anlamıyla olduğu gibi aktardım. Zaten bunu da belirttim. Kendi yazdığım bir tanım değildir. Belirtmek istedim. Saygılar |
|
| #9 | |||||
| Alıntı:
Alıntı:
Rusya hiçbir zaman Türkiye'ye kendi ideolojisini yayamak için asimilasyon da dahil olmak üzere hiçbir baskıya-değişime başvurmamıştır ve tekar söylüyorum asimilasyon zorla-baskıyla olur. Alıntı:
Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|