Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Amerika'yı nasıl bilirsiniz?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Anket Sonuçlarını Göster: Amerika'yı nasıl bilirsiniz?
İyi bilirim, demokrasi ve insan hakları bekçisidir.9 9.09%
Kötü bilirim, emperyalist bir sömürgeciden başka bişey degildir.89 89.90%
Hiç bir fikrim yok1 1.01%
Oy Verenler: 99. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski06-03-07, 13:03  #1
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Amerika'yı nasıl bilirsiniz?

Amacım günümüz dünyasında yaşanan son gelişmelerin ardından forum kullanıcısı siz degerli arkadaşlarımın Amerika'ya bakış açısını ögrenmektir.Bu forumdan çıkacak bakışın Türkiye'nin bakışını yansıtacagını düşünüyorum.
Amerikayı nasıl bilirsiniz?
Eski06-03-07, 13:47  #2
turuncu

turuncu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bildiğiniz üzere beynimiz iki bölümden oluşmaktadır.
Geçenlerde beynin sağ lob ve sol lob fonksiyonlarıyla ilgili bir yazı okumuştum.
Bu iki lobun ortasındaki bölüm oldukça önemli çünkü bazı sinir hastalıklarına çözüm bulmak niyetiyle yapılan bir deneyde orta bağlantı kesilmiştir. Kısa vadede çözüm ürettiğini zanneden doktorlar enteresan bir yan etkiyle karşılaşmışlardır. İki lob arasındaki bağlantı koptuğunda kişinin sol eli kontrolden çıkmış ve kişiyi öldürmeye kalkmıştır. Bu hastalığın adı tıpta Yabancı el sendromu olarak belirlenmiştir.
Çok ilginçtir ki ABD dünyanın en yüksek teknolojisine ve en yüksek beyinlerine sahip gibi görünürken nasıl olupta Dünyadaki canlı yaşamı devam ettirmenin ve yükseltmenin en temel biriminin dünyanın dengesinin korunması ve mükemmel dengeyle üst insanın yaratılabileceği gerçeğini görememiş ve tam bir cehalet içinde kendi eliyle kendini öldüren insanoğlunun baş komutanı olmuştur.
Zannediyorum ABD nin şuan yaşadığı yabancı el sendromu hastalığını bir doktora görünerek çözmesi gerekmektedir. Aksi takdirde doktor bunun bir ruh hastalığı olduğunu bildiğinden onun elindeki kazai ehliyetinide alıp kendisini bir akıl hastanesinde yatarak tedavi etmeye zorlamak durumunda kalacaktır.
Evren evimiz dünya bedenimiz insanoğlu beynimizdir. Denge için ruh sağlığımızı koruyalım.
Eski06-03-07, 14:51  #3
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

SAYIN Fetullah orada korundugundan (kimden korkusuna bilmiyorum) ABD icin bir fikrim yok diyebilirim

Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-07 10:37 .
Hoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-03-07, 16:33  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

yine muhalefet olacağım ama....:)

ABD'yi ben mahallenin zekası olmayan, iri yarı, izbandut gibi serserilerinden biri olarak görüyorum. Her zaman olduğu gibi bu iriyarı serserilerin arkasında ufak tefek olan; fakat serseriyi istediği gibi yönlendiren bir kişi daha vardır. O nedenle aslında ABD'nin de siyonizm ve emperyalizmden muzdarip olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar kendi en büyük emperyalistlerden biri olsa da...

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-03-07, 17:07  #5
Shiraz

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: AB

Alıntı:
Sayın mustafa01 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Amacım günümüz dünyasında yaşanan son gelişmelerin ardından forum kullanıcısı siz degerli arkadaşlarımın Amerika'ya bakış açısını ögrenmektir.Bu forumdan çıkacak bakışın Türkiye'nin bakışını yansıtacagını düşünüyorum.
Amerikayı nasıl bilirsiniz?
ABD diger butun supergucler veya imparatorluklar gibi kendi menfaatini dusunur. Bugun ABD, yarin Cin veya Hindistan.. bu hic degismedi, degismeyecek.
Shiraz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-03-07, 10:52  #6
ahmetseyit

Giriş Tarihi: Jan 2007

ABD yada başka deyişle batı adamı.
Batı adamı hakkındaki düşüncelerimi başka bir başlık altında belirtmiştim buradada farklı olmayacak.İnsanlığın yüzkarası.saygılar
ahmetseyit is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-03-07, 13:07  #7
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Güçlü ordusuna güvenen, halkına orduya güveni Hollywood filmleri ile gayet iyi aşılayan, ordusunu büyük bir tehdit unsuruna dönüştürmüş bir ülke.
Amerika'yı para yönetir, Amerika'da dünyayı. Ordu + Para ve Amerika.
Amerika kendi kendini tüketecek, buna inanıyorum.
Eski07-03-07, 13:16  #8
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Süper güçler hep aynımıdır?

Alıntı:
Sayın Roland şöyle demiş:

Mesajı Göster
Amerika kendi kendini tüketecek, buna inanıyorum.
Sayın roland;
Bu konuda size katılıyorum eminimki Amerika birgün yıkılacaktır. Bilemedigimse yeni süper güç kim olacaktır. Çin? Rusya? İran? Japonya? ya da Türkiye! Kim bilebilirki!? Ama şuna da eminim hangisi olursa olsun demokrasiye, insan haklarına ve sömürgecilige bakışı Amerika dan farklı olmayacaktır. Neden hep süper güçler dünya'ya acı verir? Sanırım zaten bu yüzden süper güç oldular!!!
Eski07-03-07, 14:26  #9
fenerbahçeli

Amerika yı sömürgeci ve emperyalist olarak bilirim. Bugün dünyadaki birçok sorunun kaynağı ABD..
Eski07-03-07, 15:56  #10
Horozigo

Horozigo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Denizli

İçki bütün kötülüklerin anası,amerika butun kotuluklerın babası....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)