| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| http://www.kuranmeali.com/karsilastirma2.asp - Adresinden Türkçe Kuran Meallerini karşılaştırmalı olarak okuyabilirsiniz, meal hatalarını en aza indirgeyebilirsiniz böylelikle. Ayrıca, Bildiğiniz gibi İngilizce Türkçe'den anlatım açısından daha zengin bir dil, İngilizce kaynaklardan da yararlanmak için http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Sevgiyle kalın... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ama, arkadaslar, arapca sözcüklerin, fransizca ya da ingilizce saniki karsiliklari yokmus gibi, bu ise, cevirilerin yanlis oldugu gerekcesi ile kesin itiraz edeceklerdir:-) saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Türker bey, iyi düşünmüşsünüz. Teşekkürler. Sayın canuğur u yalancı çıkarmamak adına da itirazımı sunayım bari. :-) (Oldu mu?) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #4 | ||
| Alıntı:
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sayın Canuğur, şimdi bize hangi dini tavsiye edersiniz, ne yapmamız lazım, böyle ortada kaldık. ---- Şimdi bu alıntıyı yorumsuz olarak alışsınız buraya. YOrumsuz, yani herşeyi açıkca anlatıyor, başka söze gerek yok anlamında. Yani gerçekler çok açık. Şimdi başkası da bu yazının yanlışlığını gösteren bir yorumsuz alıntıyı ekler buraya. BU sefer ona mı inanmak durumunda kalacağız. O öyle yapmış, bu böyle yapmış, eklemişler, çıkarmışlar... Bu konuları inceleyen, inceleyegelen sayısız tarihçinin, İslam aliminin... araştırmaları, sonuçlarını bir tarafa bırakıp, "karşı çıkmayla, inkarla" reyting yapma azmindeki insanların düşüncelerini kabulleniyorsunuz. Yani düşüncenin kabul edilir olmasının yolu, en başta inkar etmesinden geçiyor. Başka türlü görüşler, gericidir, yobazdır, karanlıktır, sürülerin! düşüncesidir, ortaçağ karanlığıdır vs... Sizin veya başka arkadaşların yapmaya çalıştığı, matematik dersini bir edebiyatçıdan, veya tıp dersini bir coğrafyacıdan öğrenmek gibi ilginç bir eylem. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #6 | |
| Celiskiler ic ice oldugundan ucuz anlatimlarla kavranamaz. "Bir dinin peygamberi, endisini bir baba gibi büyüten ve koruyan amcasi Ebu Talib'i bile, bütün cabalarina ve yalvarip yakarmalarina ragmen, müslüman yapamamistir. Yapamayinca, basarisiz kalmis gibi görünmemek için müslüman olup olmamanin Tanri'nin istegine bagli bir is oldugunu söylemis ve Kur'an'a: "Allah kimi dogru yola koymak isterse onun kalbini islamiyete açar... kimi de saptirmak isterse...kalbini dar ve SIKINTILI kilar... " (K.6 En'am 125) seklinde ayetler konmustur. Fakat "kafir'lerin" Cennet'e giremeyeceklerini belirtmek üzere "Allah, inanmayanlari küfür batakliginda birakir..." (K. en''am 125) seklinde eklemede bulunmustur ki çeliskili durumu yaratan da budur." __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #7 | |
| ebu leheb bile babalık yapmış ne diyorsunuz |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005
| [quote=canugur]Celiskiler ic ice oldugundan ucuz anlatimlarla kavranamaz. "Bir dinin peygamberi, endisini bir baba gibi büyüten ve koruyan amcasi Ebu Talib'i bile, bütün cabalarina ve yalvarip yakarmalarina ragmen, müslüman yapamamistir. peygamberimiz amcasına ısrar etmistir anca amcası "ben kıcını goge kaldıramam demistir" yani secde edemem demistir gururlanmıstır olum doseginde ise "ben kendimi karılara guldurmem" demistir yani korktu da iman etti dedirtmem demistir ancak aynı amcası ogluna yani hz. ali ye "ey oglum amcan Muhammed(s.a.v) ne diyorsa yap suphesiz ki o emindir dogru soyler" demistir. asım koksal islam tarihi ey rabbim icimizdeki gururu kibiri kaldır... AMİN |
| #9 | ||
| [quote=kılıc] Alıntı:
Unutmayin, ömer bey de, babasini pazar ortasinda yanina peygamber oldugu halde bicaklayarak öldürmüstür. Baba sizce ne anlama geliyor:-) gerci bosuna soruyorum. Bu din, islam olmayan, ailenizden de olsa farketmez diyor zaten. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #10 | ||
| [quote=kılıc] Alıntı:
Ben o ansiklopedinin 8 cildini de okudum.Muhammet Ebu Talibe Hasta yatağında yalvarıyor "ne olur amca kelime-i şehadet getir" diye Ebu Talip ise "ilahlarımdan vazgeçmem"diyor iki gün sonra oğlu ali muhammede babası Ebu talibin öldüğünü söylüyor bunun üzerine muhammet"nasıl öldü "diyor ali'de "inanmayarak öldü"dedi bunun üzerine muhammet hıçkıra hıçkıra ağladı Sayın Kılıç sen hangi ansiklopediyi okudun | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|