"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Atatürk Milliyetçiliği'nin sizin için anlamı nedir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sizin için Atatürk milliyetçiliği ne anlama geliyor ? __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Dinsiz milliyetçilik... __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
| #3 | |
| Bazıları kendine Kemalist'im diyor; ama milliyetçiliğin her türünü faşizm olarak tanımlıyor. Bazıları milliyetçiliğin her türü gericiliktir diyor; ama Türkiye'nin bu ilkeyle de kurulduğunu unutuveriyor. Bugün Atatürk milliyetçiliği olmasa idi, hala aşiretler bazında örgütlenmiş bir toplum olurduk. Öyle değil mi ? Fransız Devrimi'ni yapanlar da faşist miydi ? Not: Bana böyle saçma soruları sorduranlar utansın! ![]() __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-03-07 03:39 . |
|
| #4 | |
| __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Miliyetçiliği bu şekilde bölmek ne kadar doğrudur ? Üstelik Atatürk milliyetçiliği diyorsunuz ya M.Kemal ne diyor milliyetçiliğine '' Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz '' Parola bu olsa gerek ![]() Benim için bir milliyetçilik vardır oda M.Kemal'in belirttiği '' Türk Milliyetçiliği '' başkası ayrılıkçılık olmazmı?? Birde faşizm iddialarına deyinmek isterim M.Kemal gibi insanlığa insanlık dersi vermiş bir dehanın '' Türkçü '' olmasını kabul edemezler bir türlü, Türk milliyetçiside değildir onlara göre... Burada bu oyunu oynayanların iki türlü sahası oluyor; 1- M.Kemal'i sosyalistleştiriyorlar bu o kadar desteksizdir ki üstünde durmaya gerek duymuyorum, 2- Baktık,ettik olmadı faşist gibi karalama kampanyasına giriyorlar çünkü bu toplumda M.Kemal'in yanında olması rant, yokluğu eksikliktir haklı olarak düşünce sahipleri ideolojilerinde M.Kemal'e yer vermek ister,bu şekilde sağlanamayan rant ve tatmin karalama olarak geri döner buda genelde faşizmi kullanarak yapılır,aslında bunu maskeli yurtseverler herkese yapar ayırt etmeden..... Oysa Yüce Türk zulumden yana olmadığı gibi ırkçılıkta yapmamıştır... '' Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir.'' buda kanıtı olsa gerek... Türk'çüyüz ama dünya Türk olsun gibi bir idealimiz yok, M.Kemal'inde yoktu fakat bazı kesimler Turan'dan dayanak M.Kemal'e faşist dediğini tanık oldum, oysa bilmiyorlar Turan'da ve M.Kemal'in söz konusu idealinde hiç yoktan 25 etnik yapı vardır..... Tıpkı bu gün Türkiyede olduğuna benzer....Ama bunlara Türk denmekte..... Türk'lüğü yüceltmek diğerlerini aşağılamak değildir, Millet bir iken milliyetçilik çok olmasa gerek istiyorum.... Milliyetide bölersek hiçbirşeyimiz kalmaz... __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-03-07 05:32 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Türk milliyetçiliği başka şeydir Atatürk milliyetçiliği başka şeydir. Birbirinden ayrıldığı noktalar vadır. Atatürk milliyetçiliğinde insanlar arasında hiçbir şekilde din, dil, ırk ayrımı yapılmaz. Ama Türk milliyetçiliğine gelirseniz o zaman işler değişir. Herkesin Türk olmasını istersiniz herkesin müslüman olmasını istersiniz. Türk ve müslüman olmayanlara bir çok zorluk çıkartır bu türk milliyetçileri. Atatürk millieyyetçiliği yapıyorsanız ona bişey demem ama yok Türk milliyetçiliği yapıyorsanız işte ona karşı çıkarım. Bu ülkede birden çok ırka ve dine mensup insanlar vardır. Bu ülkedeki herkesin rahatça yaşayabilmesi için Türk milliyetçiliğinden kaçınılmalıdır. Ayrıca şu bağımsızlık düşüncesinin milliyetçilik anlayışına sığdırılmasını hiç anlamıyorum. Bu ülkede 68 kuşağı devrim yapmak istiyordu. Sözlerine bakarsınız hepsi bu ülkenin bağımsızlığını istiyorlardı emperyalizme karşı idiler ama milliyetçi değildiler. Budün bende bu ülkenin bağımsız olmasını istiyorum ama milliyetçi değilim. Vatanını seven her insan bağımsız bir ülkedeyaşamak ister ve bunun milliyetçilikle bir alakası yoktur bana göre. Bu arada milliyetçili salt bağımsızlık demek değildir. Milliyetçilik bu ülkenin her türlü değerine sahip çıkmak demektir. Bu sahip çıkmayı da ne kadar yapıyorlar orası da belli. Bu ülkenin ulusal dili türkçedir ama bakıyorum bugün milliyetçiyim diyen insalar bye, ok vb. yabancı sözcükleri kullanmayı çok seviyorlar. Milliyetçilik bu ülkenin tarihine, gelenek ve göreneklerine sahip çıkmaktır. Yine bugün bakıyorsunuz ki milliyeçilerin tarihle bi alakası yok. Gelenek görenekleri elden gidiyor adamlar hiçbişey yapmıyor. Milliyetçiyim diyen adamların Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından haberi yok. Sonar kalkarlar milliyetçiyiz derler nasıl milliyetçiyseler artık. Madem ki milliyetçisiniz o zaman Atatürk'ün düşüncelerine sahip çıkın. Ama Atatürk'ün düşüncelerine sahip çıkanlar bugün milliyetçi değil ya solcudur ya da sosyal demokrattır ve bunlar da Atatürk'ün düşüncelerine rant elde etmek için sahip çıkmıyorlar. Gerçekten sahip çıkma gereği duydukları için sahip çıkıyorlar. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Kürt olduğum için kuyruk acım var, sanırım o yüzden Atatürk milliyetçiliği deyince aklıma gelen "asimilasyon"dur.. __________________
Hepimiz Hrant'ız,hepimiz Ermeniyiz. |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Sen dağ Türküsün veya Kürt diye bir şey yoktur neden dendi o zaman? Bu mu hürmet ve arz?Demek ki bazı milliyetçi cepheler kendi içinde Atatürk ile çatışıyor. İşte benim kavgamda,Mustafa Kemal'in bir barikat olarak kullanılması ile ilgili.Herkes bir türkü tutturmuş,çıkarını koruyor...bunu yaparken de en büyük değerimiz olan Atatürk'ü kullanıyor. Değişmesi gereken de,bu zihniyeti yaratan düzenin kısırlığıdır.Sonuçta bunca kandırılıan insan olması,amaçları doğrultusunda beyin yıkayan kişilerin varolmasından ileri geliyor. __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Atatürk Milliyetçiliği Hiçbir etnik köken ve din ayırt etmeden,bu vatan için çalışan,düşünen,üreten herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatı ile Türktür.Kan veya kafatası milliyetçiliği değil ,kültür ve emek milliyetçiliği yapar.Vatan sevgisi ona verilen hizmetle ölçülür.Barışçıldır ve anti-emperyalisttir.Asla hücüm değil,savunma amaçlıdır.Bunu paralel olarak, Türk kültürünü diğer kültürlerden üstün tutma çabası değil,Türk kültürünü ezdirmemek için vardır.Parti politikası olması doğru değildir.Çünkü tüm bunları uygulamak devletin temel prensibi ve görevidir.Bunların dışında vatana ekstra hizmetler vermek gerekir.Eğer parti politikası olursa hem haksız eleştirilere maruz kalır ,hemde faşizme dönüşme tehlikesi vardır(!). SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Bu söylediklerinize kesinlikle katılmıyorum. Bu ülkede(Atatürk zamanından başlayarak), Türk kültürü diğer kültürlerden üstün tutulmuştur ve diğer kültürlere yaşama şansı verilmemiştir. __________________
Hepimiz Hrant'ız,hepimiz Ermeniyiz. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|