"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gerçekten sevgi mi?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski07-03-07, 21:31  #1
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..
Gerçekten sevgi mi?

Bildiğiniz gibi sokakta elele tutuşan sevgilileri sıkça görürüz.Benim aklıma takılan bunun nedeni nedir yani herkes aşkı farklı yaşar ancak otomat bir biçimde elele tutuşurlar.Bu olayın tarihsel süreci noktasında soru işaretlerim var..

Sizlerinde bu konuda yardımcı olucağınızı düşünüyorum..
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-03-07, 22:24  #2
marimari

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bildiğiniz gibi sokakta elele tutuşan sevgilileri sıkça görürüz.Benim aklıma takılan bunun nedeni nedir yani herkes aşkı farklı yaşar ancak otomat bir biçimde elele tutuşurlar.Bu olayın tarihsel süreci noktasında soru işaretlerim var..

Sizlerinde bu konuda yardımcı olucağınızı düşünüyorum..
Bırakalım sevgi konusunu öncelikle Aşk diyelim,Tabiki herkes farklı yaşar aşkı aşk sınırsızdır onu düzenleyen ise bizleriz .
İstersek bir nehirde çaglayana hızla yaklaşan ama kürekleri elinden bırakarak akışa bıraktıgımız sandalın içinde oluruz.,İstersek bir göl oluruz sessiz ve derinden dingin sessiz,
Ya da mevsimsiz oluruz hangi mevsimde oldugumuzu bilmeden eril ve dişil ilşkisi kurarız yani arzurlarız.
Bakış açısı ile ilgildir tamamen bize baglıdır onu biz yaratırız yani Aşkı yaratırız ve oynarız bazan sahte maske ile dogru insanı bulana dek çırpınırız.
Şimdi Tarihsel süreci derken ben 12 Eylül öncesine gitmek istiyorum.Diger Tarihler benim için eskidir .
Bizim dönemimizde erkek kadın ilişkileri farklıydı son derece asil ve iki cins bir arada sadece aşk için olmazdı Toplumsal birlik için bir araya gelir dahada ötesi aşkı da sevgi çercevesinde yaşardık.
12 Eylülden sonra ne oldu ükemizde her şey de farklılık oldugu üzre aşkda da farklılık oldu.Açıkcası gençlige vurulan darbe oldu ve gençler daha boş işlerle ugraşmaya yönlendirildi. Tabiki aşk anlayışıda degişti dogrusu.(bu anlatıklarım genellemedir sakın yanlış anlaşılmasın)
Şu durumda ise bizler ebeveynler olarak gençlerimize yeteri kadar egilemedik ve gençlik ise kendi başına yolunu bulayım derken aşk anlayışınıda degiştirdi .
Dejenere olmadan aşkın yaşanmasından yanayım.Sevgi ile birleştirilerek yaşanmalıdır.
Belki şu andaki gençlikle jenerasyon farkımız vardır ancak duygular aynıdır sevgi anlayışımız aynıdır.
Bir Genç insandan dinlemiştim aşkı ne yapayıp ablacım yüregime söz geçiremiyorum diyordu aglıyarak aşkı anlatırken.
Burada önemli olan Mevlananın dedigi gibi gül istersen gül bulursun ancak onların Yani Gül agaçının dikeni oldugunu unutmayalım elimiz kanar dolayısı ile kalbimiz acır,... bizden geçtide, aşk anlayışımız ne derler yavrularımıza dogaya ve yaradana yöneldik.
Haydi hayırlısı gençlik güzel aşklara yelken açın ancak yürekleriniz kanamasın olayı o kadarda ciddiye almayın unutmayın ki her şey yenileniyor aşkta öyle. marimari
marimari is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-03-07, 22:28  #3
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Birbirini seven iki insanın sokakta el ele tutuşmasından daha doğal bişey yok diye düşünüyorum. Tarihsel sürecine girmek hiç aklıma gelmemişti Bence herkes geçmişine pek girmeden gönlünce sevgilisiyle el ele tutuşsun çok güzel bir duygu...Ama benim fikrim şu; Bence el ele tutuşularak şu mesaj veriliyor; biz biriz!...
Eski07-03-07, 22:38  #4
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mustafa01 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Birbirini seven iki insanın sokakta el ele tutuşmasından daha doğal bişey yok diye düşünüyorum. Tarihsel sürecine girmek hiç aklıma gelmemişti Bence herkes geçmişine pek girmeden gönlünce sevgilisiyle el ele tutuşsun çok güzel bir duygu...Ama benim fikrim şu; Bence el ele tutuşularak şu mesaj veriliyor; biz biriz!...

Bendeki çelişki,herkes farklı nitelikte yaşarken neden aynı şeyi yapıyor,aslında bu birçok konu için geçerli..

Makina gibi aynı şeyleri yapmaya mı başladık?
Eski07-03-07, 23:08  #5
marimari

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bendeki çelişki,herkes farklı nitelikte yaşarken neden aynı şeyi yapıyor,aslında bu birçok konu için geçerli..

Makina gibi aynı şeyleri yapmaya mı başladık?
Burada önemli olan Sayın Kinem sizin farklı davranmanız el ele tutuşmayında göz göze olun ne fark ederki ancak el ele tutuşan arkadaşlarım yazarlar nedenlerini açıklarlar...
Bu Zincirleme bir reaksiyon olabilir kanımca marimari
Eski07-03-07, 23:36  #6
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

El ele tutuşmanın altında psikolojik olarak bakıldığında sanki bu benim kimse dokunamaz duygusu hakimdir.Sevgi amaçlı yapıldığını düşünmüyorum,sahiplenmek amaçlı yapıldığını düşünüyorum.
Eski07-03-07, 23:45  #7
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın marimari şöyle demiş:

Mesajı Göster
Burada önemli olan Sayın Kinem sizin farklı davranmanız el ele tutuşmayında göz göze olun ne fark ederki ancak el ele tutuşan arkadaşlarım yazarlar nedenlerini açıklarlar...
Bu Zincirleme bir reaksiyon olabilir kanımca marimari

Bende farklı değilim ki,bende elele tutuşuyorum merak ediyorum neden böyleyiz?Biz sizinle muhtemelen aşkı farklı yaşşıyoruz ama aynı hareketler içerisindeyiz....
Eski07-03-07, 23:48  #8
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın rojin şöyle demiş:

Mesajı Göster
El ele tutuşmanın altında psikolojik olarak bakıldığında sanki bu benim kimse dokunamaz duygusu hakimdir.Sevgi amaçlı yapıldığını düşünmüyorum,sahiplenmek amaçlı yapıldığını düşünüyorum.

Kesinlikle size katılıyorum sn.rojin,hayvanlarında boynunda tasması olur konuya burdan bakıyorum bende..Peki kadın neden bu aitlik duygusundan vazgeçmez ya da vazgeçemez?

Yine sistemin çarpıklığı ile karşı karşıyayız anlaşılan...
Eski07-03-07, 23:50  #9
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

İnsanlar aynı şekilde aşık olabilir, el ele tutuşabilir, erkak partnerinin koltugunu çekip, arabasının kapısını açabilir, banklarda öpüşebilir ve sevişebilir! Ben bunları gayet normal buluyorum rtaklit amacı güttügünü sanmam. Partnerimin elini tutmam onunla sevişmemle aynı nedendendir! Onu seviyorum, teni çok güzel ve biz birbirimizleyiz...
Eski07-03-07, 23:52  #10
marimari

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kesinlikle size katılıyorum sn.rojin,hayvanlarında boynunda tasması olur konuya burdan bakıyorum bende..Peki kadın neden bu aitlik duygusundan vazgeçmez ya da vazgeçemez?

Yine sistemin çarpıklığı ile karşı karşıyayız anlaşılan...
O kadar da degil Sayın Rojin ve Kinem sizler birergenç olarak bu kadarda naif düşünmeniz neden?? 2 boyut varlıkları ile özdeşleştirmeniz dogru degil yani idrakimce Aşk demiştiniz bu kadar ucuzmu sizce??? sevgiler efendim marimari

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)