"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Sansür hakkında ne düşünüyorsunuz? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Televizyonlarda, sinemadaki sansür hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben sansüre karşıyım ama bazen de yaşanan olaylar benim bu görüşümde kendimle çelişmeme yol açıyor. "Şanlıurfa'da, kardeşi ve kuzeniyle televizyonda gördüğü intihar sahnesini canlandırmak isterken hayatını kaybeden 12 yaşındaki Hatice Demir'in 'Yaralı Yürek' dizisine özendiği ortaya çıktı." Haberin geri kalanına buradan ulaşabilirsiniz. http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/ha...haberno=509644 Bu gibi olaylar benim sansüre daha sıcak bakmama ve gerekli olduğunu düşünmeme yol açıyor. Daha önceleri de bu gibi dizilerin kişiler üzerindeki olumsuz etkilerini duymuştuk. Ama şu an bunların kaynağına ulaşamayacağım için örnek vermeyi doğru bulmuyorum. Bir tarafta sansürsüz bir hayat istiyoruz; diğer tarafta ise izlediklerini gerçek sananlar, taklit edenler, olumsuz etkilenip şiddete yönelenler var. Sanırım herkesin aynı bilinç düzeyine sahip olmamasından kaynaklanıyor bu durum. Tabi televizyona çok düşkün bir toplum olmamız ve televizyon başında geçirilen sürenin uzun olması ile gerçek duygusunun yitirilip, izlenenlerin de gerçek olarak algılanmasının yol açıyor. Bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum. Toplumun bir kısmı gerçekle gerçek olmayanı ayırabilirken, diğer kısım hala televizyondaki intihar sahnesinden etkileniyor ve bunu gerçek hayatında uyguluyor. Ayrıca Kurtlar Vadisi dizisinde Çakır öldüğü zaman da gazetelere ölüm ilanı verilmişti, bunu da hatırlıyorsunuzdur sanırım. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Ortada suç teşkil eden, toplumun huzur ve güvenligini tehdit eden, Ülkenin bölünmez bütünlügüne kast edilmek istenen bir durum yoksa sansüre karşıyım.Aksi halde yaşasın sansür... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sansür özgürlükle alakalı olduğundan özellikle yazılı-görsel basında kesinlikle olmamalıdır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | ||
| Basında sınırları bilmelidir ama... Alıntı:
Özgürlügü hakaret kültürünün yardakçısı haline getirmekde çirkindir... Saygılarımla. __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. | |
|
| #5 | |
| Hakaret özgürlük kapsamına girmemeli; klasik özgürlük tanımından yola çıkararak basında tam özgürlük olmalı bence. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #6 | |
| Mesela basın organları Peygambere hakaret yarışması düzenlemelimi? Peygambere hakaret eden karikatürler yer verebilmelimi? Atatürk gibi liderlere ve bayraklara küfür eden videolara yataklık edebilmelimi? Bunlar sansürlenmelimi? __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #7 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Keşke dediğiniz gibi özgürlük olsa ve kimse olumsuz etkilenmese; ama ne yazık ki durum bu özgürlüğün sınırsız hale getirilebileğini göstermiyor. Ama siz genelde suç teşkil eden ve ülkenin bütünlüğüne kast edilen görüşler hakkında sansürden söz ediyorsunuz. Ben şunu sormak istiyorum. İzlediği dizi yüzünden intihar eden çocuk yaşta biri var ve bu olumsuz etki ilk değildi. Yada göz önünde görülen kişilerin rahat yaşamaları gençleri de etkiliyor ve herkes aynı standartlarda yaşamaya özendiriliyor. Sürekli yarışmalar yapılarak, kişilere sürekli tartışma, tartışmayla bir yere gelinebileceği gibi düşünceler aşılanıyor. Bu konudaki görüşlerinizi de belirtirseniz sevinirim. Tabi bir de izlediklerini gerçek sananlar ve kurmaca ile gerçek hayatı birbirine karıştıranlar var. Bu durumda basın nasıl bir yol izlemeli. Sansür olmalı mı, olmamalı ise kişilerin olumsuz etkilenimi nasıl engellenmeli? |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
bunların dışında aramak gerekir özgürlüğü. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |
|
| #9 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Sansür işin başka bir boyutudur. Sansür sayın Barış'ın dediği gibi özgürlük kısıtlamaktır.. __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2007
| Burada bu fikrinize pek katılamıyorum sansürlemek doğru bir davranış değil ama bunun yayın ilkeleri belirlenip vaktinde yayın şeklide ona göre düzenlenmeli o zaman .... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|