Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski08-03-07, 20:06  #1
katakuta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Kurandaki hakaret sayılabilecek ifadeler

Al-i İmran
İnandıktan sonra kafirliğe sapıp sonra inkarcılıkta daha da ileri gidenlerin tevbeleri asla kabul edilmeyecektir.Ve işte onlar, sapıkların ta kendisidirler

İbrahim 3 Dünya hayatını ahirete tercih edenler, Allah yolundan alıkoyanlar ve onun eğriliğini isteyenler var ya, işte onlar (haktan) uzak bir sapıklık içindedirler.

Tevbe 28- Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.

Furkan 44 Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar.

Bakara 171 (Hidayet çağrısına kulak vermeyen) kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler

Araf 176 Dileseydik elbette onu bu ayetler sayesinde yükseltirdik. Fakat o, dünyaya saplandı ve hevesinin peşine düştü. Onun durumu tıpkı köpeğin durumuna benzer: Üstüne varsan da dilini çıkarıp solur, bıraksan da dilini sarkıtıp solur. İşte ayetlerimizi yalanlayan toplumun durumu böyledir. Kıssayı anlat; belki düşünürler

Araf 166 Kibirlenip de kendilerine yasak edilen şeylerden vazgeçmeyince onlara: Aşağılık maymunlar olun! dedik.

Maide 60 De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Allah'ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış bulunanlardır. *

Enam 125 Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslam'a açar; kimi de saptırmak isterse göğe çıkıyormuş gibi kalbini iyice daraltır. Allah inanmayanların üstüne işte böyle pislik yağdırır.

Cin 15 Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 23:04 .
katakuta is offline  
Eski08-03-07, 20:10  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bunlara gerçekten cevap yazılmasını bekliyor musunuz? Yani ciddiyetle burda yazılanların küfür olduklarını mı düşünüyorsunuz?
Dağlı is offline  
Eski08-03-07, 20:13  #3
katakuta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Hayır beklemiyorum.Habire tencere dibin kara diye haksız yere yırtınanlara,kendi tencerenizin ne kadar kara olduğunu gösteriyorum.
katakuta is offline  
Eski08-03-07, 20:26  #4
SupHi

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..

Alıntı:
Sayın katakuta şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır beklemiyorum.Habire tencere dibin kara diye haksız yere yırtınanlara,kendi tencerenizin ne kadar kara olduğunu gösteriyorum.

Yazılan ve yaptıkları dolayısıyla sapık değildir diyebilirmisiniz..veya her neyse?

Şöyle düşünün..
Bir hırsızlık ve bir tecavüz vakası veya iki yüzlülük herhangi bir ahlak dışı yanlış bir olay ona ne dersiniz siz ne demeye kalkarsınız..?
Övecek haliniz yok heralde..
Ben ilk başta küfür diye bakınca sizin kırmızı ile yazdığınız bölüm değilde öncesini kasdediyorsunuz zannettim..
Çünkü küfür aslen sizin de sandığınız gibi basitçe düşünülürse söylenir aksi takdirde küfrün asıl anlamıyla bağdaşınca küfür söylenmez yapılır..
Yıllarca çalışıp çabalayan insanlar var Kuran-ı Kerimdeki yanlışlıkları çıkartmaya çalışmak için elbette insan sorgulamalı ama iftirada atmamalı..
Bunları okuyunca sizin aklınıza mahallede edilen veya ahlak seviyesi düşük insanların ettiği küfürler geliyorsa gerçekten çok ilginç bir durum ortaya çıkar..
Bu zamana kadar bozulmadan gelmiş bu kitab-ı mübareği siz her ne isim koyarsanız size bırakyorum o şekilde eleştirmeye çalışmaya çalışmışsınız..
Ve gerçekten bunları okuyunca bunlar aklınıza geliyorsa...
Eski08-03-07, 20:55  #5
katakuta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Müddesir

11- Kendisini tek olarak (ve yapayalnız) yarattığım (şu adam)ı Bana bırak;

12- Ki Ben ona, 'alabildiğine çok mal’ (servet) verdim.

13- Göz önünde-hazır çocuklar (verdim).

14- Ve sayısız imkan ve fırsatları önüne serdim.

15- Sonra, daha arttırmam için tamah eder (doyumsuz istekte bulunur).

16- Hayır; çünkü o, Bizim ayetlerimize karşı 'kesin bir inatçıdır.'

17- Onu alabildiğine sarp-çetin bir yokuşa süreceğim.

18- Çünkü o, düşündü ve bir ölçü tesbit etti.

19- Kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?

20- Yine kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?

21- Sonra bir baktı.

22- Sonra kaşlarını çattı ve yüzünü ekşitti.

23- Sonra da sırt çevirdi ve büyüklük tasladı (istikbar).

24- Böylece: 'Bu, yalnızca 'aktarılarak öğrenilen' bir büyüdür' dedi.

25- 'Bu, bir beşer sözünden başkası değildir.'

26- Onu Ben, cehenneme sürükleyip-atacağım.

Ey Abdul Uzza, namı diğer Ebu Leheb,
Sen ne büyük adammışsın be.

Sırf inat olsun diye yapmamışsın ne yapmışsan.

Ölçmüşsün, biçmişsin, tartmışsın, değerlendirmişsin ve kararını vermişsin.
"Bu bir beşer sözünden başkası değildir"
Biz ancak bilgisayar çağının verdiği immkanlarla bunu başarabildik.
Sen daha o gün yapmışsın.
Sana şapka çıkartmamak elde değil.

Elbette senle uğraşacak Muhammed.
Elbette sana özel Sure söyleyecek.
Elbette en büyük düşmanı sen olacaksın .
Doğru söylemek cesaret ister.
Akrabam dememişsin, yeğenim demeişsin, bunlar beşer sözü demişsin.
Saygılarımı sunarım sana

Cahiliyye arapları diye yerin dibine batırılan o insanlar,dönemin şartlarına göre,kuranın beşer sözü olduğunu anlamış.Eğer onlar cahil ise,bugünkü bilgisayar çağında,hâlâ bu masala inanalara ne demeli ?

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 23:04 .
katakuta is offline  
Eski08-03-07, 21:03  #6
SupHi

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İst.Mltya.Bingöl..

Ebu Leheb..
Cahiliye devrinin baş cahilini bize alim ettiniz gitti..
Hem beşer sözü olduğunu anlamış diyorsunuz...
Biz yeni anladık der gibi..
Beşer sözü olduğunu anlayanlar kim..?sanki genel bir doğru olarak kabul edilmiş gibi..
Siz bence bu işten gelin vazgeçin..benden söylemesi..
Bilgisizlik insanı kötü mecralara sürükler..
Gerçi o kadar insan gördüm Ebu Lehebi örnek alana ilk kez rastlıyorum..

...
Devam ettiği takdirde..
Devam edecek..
Eski08-03-07, 21:05  #7
katakuta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Enam 25 Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar

Furkan 4- İnkâr edenler: "Bu Kur'ân Muhammed'in uydurmasıdır, ona başka bir topluluk yardım etmiştir" diyerek haksız ve asılsız bir söz uydurdular.

5- "Kur'ân öncekilerin masallarıdır; başkalarına yazdırmış da sabah akşam kendisine okunmaktadır" dediler.

Doğru söze ancak şapka çıkartılır.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 23:05 .
katakuta is offline  
Eski08-03-07, 21:06  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Siz ne dediğinizin farkında değilsiniz. Kimin neye inanıp neye inanmayacağına siz mi karar vereceksiniz? Veya inananı cehaletle suçlamak ne haddinize?

Sizin hiç bir şeye tahammülünüz yok. Ben sizin konumunuzda olsaydım adam gibi fikirlerimi savunurdum. Ama siz fikirsizliğinizi(fikirsizlik, düşünememek ve neticesinde üretememek bir insana verilebilecek en kötü ceza olmalı) hakaretle örtmeye çalışıyorsunuz. Size Üstad yıllar önce cevap vermiş. Sanırım cuk diye oturur :

Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana,
Yükseldik sanıyorlar, alçaldıkça tabana,

Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 09:55 .
Dağlı is offline  
Eski08-03-07, 21:10  #9
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Açtıgınız konudan saptınız...

Alıntı:
Sayın katakuta şöyle demiş:

Mesajı Göster
Enam 25 Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar

Furkan 4- İnkâr edenler: "Bu Kur'ân Muhammed'in uydurmasıdır, ona başka bir topluluk yardım etmiştir" diyerek haksız ve asılsız bir söz uydurdular.

5- "Kur'ân öncekilerin masallarıdır; başkalarına yazdırmış da sabah akşam kendisine okunmaktadır" dediler.

Doğru söze ancak şapka çıkartılır.
Ben burada küfür göremedim siz çırpındıkça batıyorsunuz lütfen kendi ürettiginiz düşünceleri paylaşınız. Siz sadece geçmişteki inkarcılara şapka çıkarıyorsunuz. Hep beraber karanlık düşüncelerinizde nasıl yapayalnız kalacagınızı görecegiz...Çok karanlıksınız çok...
Eski08-03-07, 21:17  #10
katakuta
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın babacana şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sen ne dediğinin farkında değilsin. Kimin neye inanıp neye inanmayacağına sen mi karar vereceksin? Veya inananı cehaletle suçlamak ne haddine?

Bilgisayar çağı senin beynini sulandırmış gibi görünüyor. Çünkü hiç bir şeye tahammülün yok. Ben senin konumunda olsaydım adam gibi fikirlerimi savunurdum. Ama sen fikirsizliğini(fikirsizlik, düşünememek ve neticesinde üretememek bir insana verilebilecek en kötü ceza olmalı) hakaretle örtmeye çalışıyorsun. Sana Üstad yıllar önce cevap vermiş. Sanırım cuk diye oturur :

Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana,
Yükseldik sanıyorlar, alçaldıkça tabana,
İnanmayanlara,eşekler,köpekler,hayvanlar,pisli kler diye küfür etmek muhammedin ne haddine ?

Muhammed canı istediği gibi sövüp sayacak,biz eleştirmeye kalkınca hoooppp dur bakalım kutsalmıza laf yok.Hakaretler ne zamandan beri kutsal oldu ?

katakuta Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 08-03-07 21:20 .
katakuta is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)