"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Rüyalar sizin için ne ifade ediyor?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski09-03-07, 00:05  #1
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Rüyalar sizin için ne ifade ediyor?

Rüyayı; kişinin uyku sırasında gördüğü imgeler şeklinde adlandırabiliriz. Rüyalar hakkında birçok görüş ortaya atılırken; Freud' a göre rüyalar, kişinin bastırdığı duyguların simgesel anlatımıdır. Jung'a göre bilinçdışının en açık anlatımıdır.
Psikanalizde de rüya yorumları önemsenir ve hastanın iyileşme sürecinde yol gösterici olabilir kimi zaman. Sizin için rüyalarınız ne ifade eder? Gördükleriniz üzerine düşünür müsünüz yoksa hepsi size rastlantı gibi gelip üzerinde durmaz mısınız? Hiç gördüğünüz rüya üzerine günlerce düşündüğünüz oldu mu yada rüyalarınız hayatınızı olumlu veya olumsuz etkiledi mi?
lachesis is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-03-07, 00:18  #2
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Ben nedense pek rüya görmüyorum...
Gördügüm rüyalarda anlamsız ve manasız!
Mesela yat gezisinde başladıgım rüyam bir anda eşşek sırtında devam edebiliyor...Anlamsız bir kurgu... En kötü senaryo...Nedeni nedir! Bilmiyorum.
Aslında merakda etmiyorum...
Ama annem çok güzel rüya görür...
2 perdelik tiyatro oyunu tadında hemde...
Kurgu, öykü , sahne... hepsi oscarlık...
Bazen beni arar ve rüyasında beni gördügünü söyler...sadaka ver der...
Bende bir ihtiyaç sahibi bulur 20 ytl veririm...
Sanırım beni kötülükden korudugunu düşünür...
Peki neden?
Mesele dün rüyasında beni görmüş...Deprem olmuş...Hayırıdır deyin ama...
Ben göçük altında kalmışım... kafadan darbe yemişim....
Anne dedim kafam çok karışık ya o yüzdendir!
Malum aşk hayatım allak bullak...
Aman ya sadaka verdim işte...
Hem dedim ya! Hayırdır İnşallah...
Eski09-03-07, 00:28  #3
lachesis
Felsefe

bazen o gün yaşadığım olaylarla ilgili rüyalar görürüm. Bu tür rüyalarla ben de ilgilenmem , üzerinde durmam. Ama karmaşık rüyalar daha çok ilgimi çeker. Rüyamda hiç bilmediğim bir yerde isem yada mekan bir anda değişiyorsa bunlar üzerine düşünürüm. Anlamı ne olabilir diye.
Eski09-03-07, 00:37  #4
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Ben hiç anlamlı rüya görmem..

Alıntı:
Sayın dreammm şöyle demiş:

Mesajı Göster
bazen o gün yaşadığım olaylarla ilgili rüyalar görürüm. Bu tür rüyalarla ben de ilgilenmem , üzerinde durmam. Ama karmaşık rüyalar daha çok ilgimi çeker. Rüyamda hiç bilmediğim bir yerde isem yada mekan bir anda değişiyorsa bunlar üzerine düşünürüm. Anlamı ne olabilir diye.
Bende hep manasız rüya görürüm...
Düşünmeye kalksam kafayı yiyecem...
Mesela dünkü rüyam...
Anlatmak isterim...
Vakti zamanında 93 model bir tempra marka otomobilim vardı...
Rüya bu ya araba yine kapımda...
Ama zaman bu zaman!
Arabanın kapısını açtım oturdumkiiiii
Kendimi bir anda bir yatta buldum...
Denize atladım...
Yok böle bişey...
Eşşek sırtında portakal topluyorum...
Gelde rüyayı toparla...
Yok ben oynamıyorum ya yok böle bi rüya yok böle bi kurgu!
Sizce anlamı ne!?
Eski09-03-07, 00:52  #5
lachesis
Felsefe

Belki de arabanız sizin için çok değerliydi. Ona özleminizdir. Zamanında arabanızı tek zenginliğiniz olarak da gördüyseniz sizin için yata açılan bir kapı durumundadır. Denize atlamış olmanız da rahatlığınızı ve mutluluğunuzu anlatmaktadır) Böyle bir rüyaya ancak böyle bir açıklama bulabildim
Eski09-03-07, 00:57  #6
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

E

Alıntı:
Sayın dreammm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Belki de arabanız sizin için çok değerliydi. Ona özleminizdir. Zamanında arabanızı tek zenginliğiniz olarak da gördüyseniz sizin için yata açılan bir kapı durumundadır. Denize atlamış olmanız da rahatlığınızı ve mutluluğunuzu anlatmaktadır) Böyle bir rüyaya ancak böyle bir açıklama bulabildim
Sevgili Dreammm;
Eşşekle portakalları napacam peki?
Bakın benimde kafama takıldı şimdi...
Eski09-03-07, 01:05  #7
lachesis
Felsefe

onun hakkında gerçekten hiçbir yorum yapamayacağım; ama belki geçmişte yaşadığınız anıları düşünürseniz birşeyler bulabilirsiniz. Mesela ben bazen en anlamsız rüyada bile geçmişle bir bağlantı bulabiliyorum. Tabi bu benim rüyalara bakışımla ilgili bir durum. Ben rüyaları önemsiyorum ve üzerine düşününce geçmişle bağlantı kurabiliyorum. Bazı durumlarda ise gerçekten açıklaması çok zor oluyor. Mesela rüyamda yıllardır görmediğim birini görüyorum. 2-3 gün sonra ondan bir telefon alıyorum yada karşılaşıyorum. Bu durum da bana ilginç geliyor ama açıklamasını bulamıyorum.
Eski09-03-07, 01:28  #8
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Ben kesinlikle rüyaların esrarına inanıyorum. Asla sırrını ögrenemiyecegimiz bir esrar perdesi hemde...Ama bazen bende sizinle benzer duyguları yaşıyorum. Rüyam bilmedigim bir buluşmayı bana haber verebiliyor...
Eski09-03-07, 10:02  #9
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Ben Psikoanalizciler'in özellikle de Freud'un düşüncelerine katılıyorum.
Cinsellik ve saldırganlık biliçaltının önemli kısmını oluşturduğu için rüyalarımızın da büyük kısmını onlar oluşturmakta.

Benim rüyalarla ilgili çözemediğim nokta; onları nasıl kontrol edebileceğimizdir.
Hayatımda sadece 2-3 kere rüyama yön verebildim ve gördüklerimin rüya olduğuna anlayabildim. Onun dışında genelde sosyal hayatta nasıl davranıyorsam rüyalarımda da öyle davranıyorum.
Eski11-03-07, 19:10  #10
yagmurperi
Yazar Adayı

ya neden bilmiyorum ama benim rüyalarım her zaman çok ilginçtir bir iş yaptığımda rüyamda çok garip şeyler görüyorum ve rüyalarımın bana bir yol gösterici olduğunu bil düşündüğüm oluyor... bundan yıllar önce rüyamda mustafa adında biriyle evleneceğimi söyleyen bir kadın vardı önceleri pek inanmazdım ya rüyadır boş ver gitsin derdim ama 3 sene boyunca aralıklarla rüyamda bu kişiye ait bilgilerde öğreniyordum çok garip gelmeye başladı ve ben çok büyük tesadüfle mustafa adında biriyle tanıştım ve rüyamdaki ip uçlarına uyan bir sürü şeylerde öğrendim onun hakkında 9 aydır süren güzel bir ilişkimiz var ne diyeyim arkadaşlar hayırlısı
yagmurperi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 13:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)