"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu konuya salt bir millyetçinin,müslüman milliyetçinin,inanmayanın,hristyanın,müslümanın elhasıl bir mensubiyeti olan herkesin bu konuda söyleyecekleri aslında bellidir. Bu konuda bilinçli bir müslüman olarak önce insanım diyorum.Belki bazıları, önce müslümanım demeyişime şaşırmışlardır.Ancak kurani anlayışa dayalı olup geleneksel ve geçmişi kutsamayan yanısıra modern beşeri ideolojilerin de hepsini reddeden bir müslümanın Önce insanım demesi gerekiyor. Çünkü tüm insanlar İslam ümmetinin birer mensubudurlar.Şu an müslüman olanlar bu ümmetin bir üyesidirler.Müslüman olmayanlr ise bu ümmete davetli bir aday konumundadırlar. Çünkü Allah tüm insanların Rabbidir.Hz.Muhammed tüm insanlara doğruları anlatmak için gönderilmiştir.Allah Teala Kuranı kerimde'En değerliniz Allahtan en çok sakınanızdır buyururken tüm insanlara sesleniyor. Bugün müslümanlık herkese açık ve net bir şekilde anlatılan ve evrensel olan bir din görüntüsünden çok babadan gelme bir din olarak bilinmektedir.Son din İslam,evrensel değerlerini insanlara açıklamak konusunda söz sahibi ise de müslümanlar bunun bilincinde değildirler.Böyle bir ortamda önce müslümanım demek yanlıştır Müslümanlık insanlık ailesinin iyi olanların belli kurallarla toplandığı kurallarının olduğu bir kurumsal gerçektir ve biz o gerçeğe islam dini diyoruz.Bugün hristyan ve yahudi de zamanında müslüman idi ve müslüman olarak bugün sayılmammalarının en büyük saplantıları Hz.Muhammed s.a.v i bildikleri halde ona inanmamalarıdır. İşin bu dünyaya bakan yönü budur.Ama ahiretteki kurtarıcı kimliğimiz sadece müslümanlıktır.Ama bu da babadan gelen bir kuru müslümanlıkla değil bilinçli bir müslümanlıktan geçer. Hz.Muhammed'in hayatına baktığınızda bunu göreceksiniz.O dönemde biz ve onlar ayrışması yoktur.her insan ya bu ümmetin bilinçli ve inanmış bir üyesi veya bu ümmete girmeye davet edilen bir kişi konumundadır.Hatta en azgın inkarcı da olsa ölmediği sürece kendisine islam anlatılacak bir insandır.. Şunu unutmayalım.Kuranı kerim sadece müslümanlığı benimsemiş olanlara seslenmiyor, herkese sesleniyor. Özetle sadece ben veya biz ve onlar anlayışı yoktur bu dünyada...Ama öbür dünyada kurtaracak olan buluntu kimlikler değil bilinçli kimliklerdir ve bu bilinçli kimliklerinide hayatlarına uygulanmış olanlardır.Ki biz son kitap kuranı kerimin bu olguyu insanlara gösterdiği inancıyla ona iman ediyoruz.Kuranı kerim bilinçli müslümanlar için dosdoğru yaşamayı öğreten bir kitap, genel insanlar için de dosdoğru yolu gösteren bir kitaptır.Ama insanlık bu büyük ve berrek kaynağın farkında değildir özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 08:20 . |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sn özedönüş bilmiyorum doğru mu söylüyorum ama şu an bu forumda müslümanın ya da başka bir din mensubunun kendi dinini övmesi ve en doğru olanı kendi dinine inanmak olarak görmesi doğru bir davranış mıdır? sizin bu yaptığınızın cemaatlerin yaptığından farkı nedir? Bir çeşit misyonerlik olarak algılanabilir mi? Bırakın herkes kendi inandıklarında rahat olsun ve kendi dinini doğru olarak kabul etsin (ya da hiçbirisini kabul etmesin). Kuran insanlara cihad ilan etmiş diye cihadı uygulamak doğru bir davranış mıdır? Bu şekildeki yazılar birilerinin inancını incitebilir, örneğin ben çok siniri oldum senin bu yazdığına (açık sözlüyüz en azından ) Neyse, kendi dinini met etme yazılarının devamının gelmemesini diliyorum. Saygılar.__________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #3 | |
| Sanırım açtığım konular anlaşılmıyır.Akademik olmamaya çalışıyorum.Amacımız propoganda ise neden son paragrafı kullanayım.Evet,yazıdaki amacım İslamın dünyadaki herhangi bir dinin ismi değil insanlığın ortak kimliğinin adıdır.Ama gençlerimiz bundan istifade edip karşı fikir oluşturacağına verdikleri ne soruyorlar. Forumdaki seviyeye güvenerek faydalı bazı başlıklar açmaya çalışıyoruz.Ama güme gidiyor ve maalesef içiboş konular hiçkimseye faydası olmayan ideolojik tartışmalar ayyuka çıkıyor. Detay konuları birebir cevaplamak şeklindeki yazılarımın sonuncusu bu olacaktır.Yanısıra akademik kültüre gereksinim duyan yeni başlıkları da açmayacağım.Karşıdakinin ne dediğini bilmeyenlerin sayısı çok arttı.Zaten detay konuların cevaplanması da gereksiz olduğundan tartışmayı bırakıyorum. Sayın Melnur ile tartıştığım evrim konusu sayın Bol ile fikir alışverişinde bulunduğum Şeytan konusu dışında şu an tüm konulardan çekiliyorum. |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Konu hakkında ki görüşüme gelince bende size parelel düşünmekle beraber sizin belirttiğiniz çizginin sadece Ahirete yönelik olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle sizin dediğiniz Müslüman kimliğimin yanında beni dünya itibari ilede tanıtacak bir millet kimliğininde olması gerektiğini düşünüyorum.Tabi bu söylediğim insan-din-millet çizgisi içinde düşünülmeli.Çünkü zaten insan olmadan her hangi bir kimlik sahibi olmamız mümkün değildir. Saygılarımla (Açacağınız akademik konular hakkında ki düşüncenizi bir daha değerlendirmeniz dileğiyle.) | |
| #5 | ||
| Alıntı:
Sayın Nesir bu başlığa da cevap gerektirecek yazı yazdığınızdan yazmam gerekli oldu. Üzüldüğüm ve hayretlerimle izlediğim mesele şu.. Buradaki bazı yazar arkadaşlarımızın bizleri sanki hiç inancını sorgulamamış gibi görmeleri.Şu an yazdığımız topic bile inancı sorgulamak iken bunu dini propoganda olarak anlamaları.. YA biz aptal mıyız? Sadece Müslüman doğduğumuz için mi Müslüman'ız. Emin olun onlar kadar inancımızı da, doğru yerde olup olmadığımızı da sorguladık. Sadece onlara has birşey mi sanıyorsunuz bunu? Sadece onlar mı 'düşünüyor' sanıyorsunuz.İnananlar da çok düşünmüştür ve emin olsunlar ki beynini bir kestane gibi patlayacağından korkacak kadar çok düşünmüşlerdir. Tüm insanların böyle bir süreci geçmiştir. Kimi daha başında kendisine sıkıntı verdiği için vazgeçmiştir bu düşüncelerden, kimi ise durduramamıştır zihnini ve korkunç baş ağrılarıpahasına düşünmekten vazgeçmemiştir. (Buna tefekkür denir) Bu 'bulma zamanı' ile ilgili birşey. Herkesin birşeyleri farketme zamanı başka oluyor. Bu gibi arkadaşların içinde bulunduğu haleti ruhiyenin nedenini sadece ona bağlayamayız. Anne babalar ve toplum o kadar suçlu ki.. Bununla birlikte insanı bu noktaya getiren ne kadar sebep olursa olsun.. işte tüm içerisinden sıyrılıp çıkmak gerekiyor. İnsana düşen görev budur. . Ama sonuçta bir gerçek vardır. Aile ve toplum ve devlet imani kimliğimizi türlü şekillerde gösteren insanlar ne kadar suçlu olursa olsun.. yarın O'nun huzuruna vardığımızda bahanelerin adı olmayacak. Çünkü hepimiz ayrı ayrı akıl ve zeka ile örülmüş beyinlerle donatıldık. Sağlıcakla kalın | |
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| sn özedönüş sizinle iletişim problemimiz var sanırım Sizi inançlarınızı sorgulamadan körü körüne inanmakla betimlemişim, bunu nerden anladığınızı yazarsaınız size uygun bir cevap verebilirim (nasıl oluyorsa söylemek istemediğim şeyler anlaşılmış bu topic'te). Ben inançlar-mitoloji kısmında daha önceden yazmış olduğum yazılarda köktendincilikten birçok kez bahsettim fakat bu forumdaki herhangi bir kişiyi bununla suçlamadım ki. Ayrıca bazı yazılarımda ateist veya teist olsun birçok kişinin içsel sorgulamasını yaptıktan sonra kndi akıllarına uygun olan bir inanca bağlandıklarını da yazdım. Buradaki yazımda da sizi köktendincilikle suçlamadım. sn özedönüş ykarıdaki iletisinde demiş ki: "Bu 'bulma zamanı' ile ilgili birşey. Herkesin birşeyleri farketme zamanı başka oluyor. Bu gibi arkadaşların içinde bulunduğu haleti ruhiyenin nedenini sadece ona bağlayamayız. Anne babalar ve toplum o kadar suçlu ki.. Bununla birlikte insanı bu noktaya getiren ne kadar sebep olursa olsun.. işte tüm içerisinden sıyrılıp çıkmak gerekiyor. İnsana düşen görev budur. . " Bu paragrafınızı açıklarsanız sevinirim. Ben şu şekilde anladım; "farketme" ya da "bulma" zamanı islam'ın doğruluğunu farketme zamanıdır anlamında kullanmışsınız ve aile/toplum yapısını da bu kurumların çocuklarını islam yönünde eğitmeyerek bir sorumluluk ihlali yaprığını vurgulamak istemişsiniz. Yanlış anlam çıkardıysam lütfen dorğusunu yazın. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Günümüzde türkiye'de islam'ın ileri derecede veya gereği gibi yaşanmamasını bir eksiklik olarak algılamıyorum. Ve toplu yapısının çürümesi, insanların yozlaşması gibi sonuçlar dinin öğretilmemesine bağlanamaz. Benim veya herhangi bir ateist arkaşımın sizin tabirinizle "halet-i ruhiye"ye düştüğünü gerçekten zannetmiyorum. Saygılar. __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
| #7 | |
| zerrenin önemini anladığımız zaman. Zerre kadar imanla zerre kadar ihlasla.. zerre kadar merhametle.. zerre kadar azimle.. zerre kadar inançla.. yola düştüğümüz zaman.. zerreler bütüne taşıyacak bizi ve resmin bütününü gösterecek inşallah. inşaallah anlaşılmıştır. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|