| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Görmezden Gelmek / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bir insan diğer bir insanı neden ve hangi durumlarda görmezden gelir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Güzel bir konu Zaman zaman benimde yaptığım birşey ama bunun nedenini açıklayamadım kendime. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben de açıklayamadın Sayın Vega. Bir de insanı çelişkide bırakan bir durum; hem birinin bize öyle davranmasını istemeyiz hem de hepimiz öyle davranırız. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Saniyorum, kisinin kendini korumaya yönelik gelistirdigi bir öz savunmadan kaynaklaniyor gömezden gelmek. Ask, yalnizlik Para,yoksulluk Refah, aclik vb. gibi bu ikilemleri uzatabiliriz. insanlar ikinci secenegi her zaman görmezden gelirler.. Bir cesit telafi yöntemi gibi. Fakirdir, mutlu olmaya calisir, kendini mutlu hissetmeye calisir. Parasi yoktur, zenginlerden daha mutlu oldugu telkinini yapar kendisine Yasama güdüsünü güclendirir böylece. Olumsuzluklardan, kendine zarar verecek kavramlardan uzak durur, görmezden gelir. Zaman zaman hepimizin yaptigi bir davranistir. Tehlikeli olan da, bazen gercegi görmezden gelmemiz... saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-03-07 01:19 . |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Onun görmesini istemediği bir durumda olduğunda yada onunla arasında bir sorun olduğunda... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #6 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| O kişiyle aramız bozulmasın diye hoşumuza gitmeyen bazı davranışlarını görmezden geliriz. Fakat bu durum, ilişkiyi güçlendirmek yerine zayıflatır. Bir süre sonra görmezlikten geldiğimiz davranışlar birikir ve patlar. patladığında o kişiye ne kadar az tepki göstersek de suçlu olan bizizdir. Çünkü hoşumuza gitmeyen bir durumu ona söylemeyip içimize atmış ve aslında o kişiye karşı ikiyüzlü davranmışısızdır. Oysa ilk baştan bu hoşumuza gitmeyen durumu söylediğimizde eğer karşımızdaki kişi seviyeli biri ise anlayacak ve üzerinde konuşulabilecektir neden böyle davrandığı konusunda. Eğer tartışılamayacak biri olduğunu düşünüyorsak zaten onunla arkadaş olmaya değmez. Bu yüden arkadaşlar arasında birinin diğerinin bazı yanlarını görmezlikten gelmesi arkadaşlığı zedeler. Kız-erkek ilişkileri için de aynı şey geçerlidir. Ebeveyn-çocuk ilişkilerinde ise bu durum çocuğun şımarmasına neden olur. ileri zamanlarda çocuğun iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı birbirinden tam olarak ayıramamasına da neden olur. Kısaca ben görmezlikten gelmeye her durumda karşıyım. Ama pek uygulayamam orası ayrı. __________________
"Beyaz gelinlik giydireceğim kendi ellerimle o nazlı yare Gülden gelinlik giydireceğiz kendi ellerimizle güzel vatana" ALİ ASKER |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Görmek istemiyorumdur Bakma o zaman ? Tamam |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Katılıyorum savunma mekanizmasının bir ürünüdür.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |