"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Antisosyallik

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski09-03-07, 10:06  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Antisosyallik

Antisosyallik nedir, psikolojide bir hastalık-anormallik midir ?
İçimizde kaç kişi ben antisosyalim ve antisosyallik sosyallikten daha iyidir diyor ?
Bu konudaki bilgilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Eski09-03-07, 11:08  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Anti-sosyallikten kastınız asosyallik mi? Çünkü ben anti-sosyalim diyen biriyle henüz karşılaşamadım.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-03-07, 11:12  #3
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Arada fazla bir fark olduğunu sanmıyorum Sayın Babacana.

Ayrıca ben birkaç kişiyle karşılaştım ve kendilerince haklı olabileceklerine inandım; sizin bu konudaki düşünceniz ne(ler)dir ?
Eski09-03-07, 11:33  #4
LiberterKedi
Edebiyat

LiberterKedi'nın Avatarı

Ülke / Şehir: KaoS

Antisosyal kavramı ve asosyal kavramı aynı şey olduğunu tam olarak savunamayız bence sebebi ise bence;Asosyaller ile antisosyalleri ayıran fark;

Asosyallar :Asosyal insan toplum icine cikamaz, diger insanlardan korkar, kacar.

Antisosyallar : Antisosyal insan toplum icine cikmaz, diger insanlardan nefret eder, sistemi yikmak ister icten ice...

Kişisel görüşüm eğer bütün toplum içersinde bir ukalalık ve koyun mantığı güdülüyorsa bende bir antisosyalim derim,toplumun içine cıkarım ama beni anlamaya değil sürekli, bilmeden yorum yapanlarla öldürmek değil ama onlar ile ilişki bile kurmamayı yeğlerim!Çünkü bu insanlar siz ne kadar bişeyleri onLara anlatmaya çalişirsanızda onlar otonom olarak cevap verecektir.Anlamaya çalişmayacaklardır,bu işte kötü bir olgudur bence insanı antisosyal de yapar toplumdüşmanıda ve buna rağmen yinede yılmamak gerekir anlatmalı ama anlayabilecek azbuz yetiye sahip bireyleri aydınlatmalıyız bence bu 2 durumun oluşmaması için kanımca!

Ve unutmayın;

"Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter."
LiberterKedi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-03-07, 11:59  #5
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Anti-sosyal terimi sosyallik karşıtı gibi bir anlam çıkarabilir bence. Asosyallik bana sosyal olmama veya olamamayı çağrıştırıyor. Bu ise sosyallik karşıtı olmak demek değildir bence. Bu yüzden sordum sayın Barış.

Benim düşüncelerime gelince. Zamanımızda asosyal olmak farklılık gibi algılandığı için asosyal olsam bile bunu dile getirmem. Çünkü bazıları bunu yaparak farklılaştıklarını sanarken değer yitiriyor ve kendileri gibilerle benzeşiyorlar.

Bunun dışında asosyal olmanın kötü bir durum olduğunu söyleyemem. Aksine günümüzde insanlarla iletişim kuramamak bir çok konuda rahatlık sağlayabilir insanı. Adi sorunlardan bir nebze uzaktır asosyaller. Bunları söylerken ifade etmeliyiz ki sosyal olmamak bazı kapitalist sistemde bazı eksiklikleri beraberinde getiriyor. Sistemimizde toplumla kaynaşamayanlar bir çok imkandan mahrum kalıyorlar bence. Örneğin iş bulmak için bile sıradan tanıdıklarımıza başvurabiliyoruz.

Artıları ve eksileri altalta toplarsak günümüzde asosyal olmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Gerçi sözünü ettiğimiz durumlar doğamızdan öte gelir, yani bu durumu seçip seçmemek pek de elimizde değildir.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-03-07, 21:39  #6
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Antisosyal ile asosyal terimleri farklı anlamları içerir; ama çoğu kişi iki kavram arasındaki farkı bilmediği için birini diğerinin yerine kullanır.
Asosyal; sosyal ilişkilerden kaçınan, dış dünyaya çok fazla dönük olmayan, içekapanık kişiler için kullanılan bir kavramdır. Bunun nedeni; çekingenlik yada diğer insanların davranışlarını benimsememe, rahatsız olma ve bu nedenle kendilerini geri çekmek olabilir.
Antisosyallik ise psikolojik bir rahatsızlıktır. Asosyal kişi dış dünyaya karşı pasifken; antisosyallik şiddet, sosyal davranışlara uyamama, bunun sonucunda suç işlemeye meyilli olma gibi etkileri de beraberinde getirir.
İkisi de dış dünyaya uyum sorunu yaşasa da asosyal kendini geri çekmeyi tercih ederken; antisosyal karşısındaki kişinin haklarına da saldırıda bulunarak, baskı yada otorite karşısında tepki gösteririr.
Sorunuzun cevabına gelirsek eğer; bence kimse tarafından antisosyallik hoş karşılanamaz. Ayrıca kimsenin kendini antisosyal oarak tanımlayacağını da sanmıyorum; çünkü antisosyalliğin temelinde bunu reddetme eğilimi görülmektedir. Sanırım asıl sormak istediğiniz asosyallikti. Asosyallik ise bireyin kişiliğiyle bağlantılı olabilir. İçedönük insanların sosyal ilişkileri daha zayıftır.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)