"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Pkk/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| PKK (Kürdistan İşçi Partisi) nedir, amaçlarını finansal kaynaklarını ne oluşturuyor? Komünizmi mi amaçlıyorlar yoksa Komünizmi kullanarak bağımsızlığımı düşünmektedirler ? Yorumlarınızı bekliyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Partiya Karkeren Kurdistan 1970'li yıllarda devrimci-sosyalist ve ulusal kurtuluşçu bir hareket olarak doğdu,26-27 Kasım 1978 tarihinde yapılan Kuruluş Kongresi ile parti resmi bir şekilde kurulmuş oldu. Başlarda sosyalist söylemleri olsa da,bunu tam anlamı ile içselleştirdiği söylenemez.PKK hiçbir zaman sınıfsal savaşımı güdmedi,belli başlı söylemlerinde görebiliriz ancak pratikte bunu söylemek pekte gerçekçi olamaz.90'lardan itibaren Ulusal Hareket söylemleri ile karşımıza çıkmaktadır.Hareket olgusu mevcut savaşımdan ayrı bir savaş anlamına gelmektedir.Kendini sınıf savaşımından soyutlayan PKK özgür Kürdistan söylemleri ile karşımıza çıkmaktadır. Ancak belli noktalarda Kürt halkı cephesinden haklı durumlar söz konusudur.Kültürlerini özgürce yaşama noktasındaki talepleri görmezden gelinemez.Yüzyıllardır süregelen ezilmişliğin karşısında Kürt halkı PKK 'yi siyasal politik yönelim olarak kabul etmiştir. PKK toprak reformunu kabul etmez,bu oranda da sosyalist demek zaten bilimsel olmaz.Şayet kabul edip pratikte göstermiş olsa idi bugün Kürtlerin yoğunlukta olduğu bölgelerde yoksul köylü halkın çıkarları doğrultusunda belli politikaları bulunurdu.Ancak şunuda belirtmek gerekir PKK'nin sorunu tüm Ulusal Hareketler gibi pazar sorunudur,bu oranda da devrimcidir denilebilir.Ancak bu gün genel itibari ile ABD emperyalizminden etkilendiği de ortadadır.Kerkük söylemlerinden bunu görmek zor olmasa gerek diye düşünüyorum. PKK tartışması hem sınıfsal hem ulusal boyutu ile sürdürülmelidir,yoksa ne sonuca varılır nede kazanım olur.Ortada bir ulus söz konusu her nekadar birileri azınlık desede.. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
| #4 | |
| Kültürel kazanımlarını istemeleri..Dillerini,bayramlarını,dinlerini özgürce yaşayabilecekleri bir yaşamdan bahsediyoruz.Bugün bunların yaşandığını idda etmek kör olmakla eş değerde diye düşünüyorum.. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
| #5 | |
| İstekleri azınlık statüsünde yeterince yerine getiriliyor; daha fazlasını almak istemeleri açgözlülüklerini ve daha sonra daha fazlasını istediklerini - isteyeceklerini gösterir. Ayrıca saydıklarınızı kimsenin engellediğini ya da engellemeye çalıştığına inanmıyorum kaldı ki öyle olsa bile bunu masum insanları öldürerek yapamazlar. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 13:40 . |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Ulus olduklarını çürüten bilimsel bir açıklama talep ediyorum. Ayrıca Doğu'ya ve hatta tüm bölgelere davet ediyorum bakalım nerde özgürler? Ayrıca konu PKK .. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ | |
|
| #7 | |
| Ulus; aynı toprak üzerinde yaşayan aralarında dil, duygu, gelenek... birliği olan insan tıoluluğudur. Bu bilimsel tanıma bakarak Kürtler ulus değildir; halktır. Nasıl Yahudi milleti demek yanlışsa Kürt milleti demek de yanlış olacaktır. Şuan istedikleri okula gidebiliyorlar, meslekleri seçebiliyorlar, dinlerini özgürce yaşayabiliyorlar... daha fazla ne olmasını isterdiniz? Konu elbette PKK. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| En temel yanlışlardan biri, PKK gibi bir terör örgütünü sıradan bir siyasi parti gibi ele alıp, ona bir halkın savunuculuğu görevini yüklemektir. Elbette Kürt halkı diye bir halk vardır. Ama bu halkın, bir terör örgütüne haklarını emanet edecek kadar aciz olabileceği fikri bana ne hoş geliyor, ne de gerçekçi... |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Ayrıca okula gitmek,meslek seçmek özgürlük demek değildir,bunları tüm insanlar yapıyor,neyin savaşımından bahsediyoruz o zaman,sizde bir çok konuda sosyalist açılımlar yapıyorsunuz..Neye dayanarak özgür değiliz diyorsanız,aynı konu başlıkları Kürt Ulusu içinde geçerlidir.Ve diğer azınlıklar için.. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ | |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Wilson'un gazına pek gelmemek gerekiyor bence. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|