"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Gene bu topraklarda gene aynı zamanda dünyada gelseydiniz; bu sefer iki Hristiyan karı-kocanın çocuğu olsaydınız; Müslüman olur muydunuz ? İslamiyeti gene bu kadar savunur muydunuz ? Samimi ve gerçekçi düşüncelerinizi bekliyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Benim babam Marksist annemse o kadar islami bilgiye sahip bir kadın değil. Bir Hristiyan baba ve anne'nin oğlu olsaydım sanırım İslamı öğrendiğimde zaten Hristiyanlar Allah'a inandığı için İslama karşı önyargılarını yıkıp onlarıda Müslüman yapardım. Saygılarımla Mustafa Uğur AKÇIL __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
| #3 | ||
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Aslında böyle bir beklenti içinde olmak da ne kadar doğru, o da tartışılır. ( "Siz beklenti içindesiniz" anlamında söylemediğimi de belirtmek istiyorum.) İnançların bireyi çok olumsuz bir şekilde toplumdan ötelediğini savunabilmek bana biraz anlaşılmaz geliyor; içerdiği bütün olumsuzluklara rağmen. Ama, ülkemizde feodal yapı kırılmadığı, üstüne üstlük ekonomik ve toplumsal koşulların bir "cehennem" gibi bireyi sarmalaması, varolan sistem içinde bu dünyaya ilişkin hiç bir olumlu beklentinin olmaması, olamaması...ve belki bir sürü başka neden, sadece ülkemizde değil, bu koşullardan çok daha ağırını yaşayan İslam toplumlarında, inançların, din'in ve bunlara ilişkin yüzlerce yıllık kültürel mirasın, bireyi un-ufak edercesine etkilediğini düşünüyorum. Başka bir seçenek kalmamış- bırakılmamış ortada. Din'in bu topraklarda, siyasette, bilimde,toplumsal yaşamın her an'ında böylesine karşımıza çıkması, aynı inanç gruplarının bile birbirlerini acımasızca katletmesini sadece emperyaizm gibi bir kavramla açıklamak da mümkün değildir. Böylesine acımasız bir iklim değişimi yaratacak iç dinamiklerin oluşmasını da engellemektedir. Bu bakımdan bu coğrafyanın insanı, söylenegelen süreçlerin değişmesi veya bireysel yaşamdaki iyileştirmelerin gerçekleşmesi oranında bir ölçüde değişim yaşayabilir. Dinsel düşünüş ve yaşam tarzının bir ölçüde değişimi, bireysel ve toplumsal yaşamımızın değişimiyle mümkündür. Yoksa birey her koşulda savunma mekanizmaları da geliştirmektedir. | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İslamın o güzel lezzetini tadan bir insan olarak cevap veriyorum kesinlikle islam derdim. İslamı yaşamak o kadar güzel ki sıkıntılı anınızda, yalnız olduğunuzda, elinizi kalbinizin üzerine koyup bizi yaratan Yüce Yaratıcıyı orda hissetmek o kadar güzel bir duygu ki.Bizi bizden çok düşünen en daraldığımız anda bize bir açık kapı sunan Allah'a şükretmektir islamı yaşamak. Bir duadır islam. Huzurdur. __________________
Önce kuralları öğren; düşün, karar ver ve bazılarını boz. Yaprak Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-03-07 13:08 . |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| evet olurdum bulunduğum çevrenin %90 ı Hristiyan ve çok hızlı bir şekilde islamı öğrenme çabası içerisindeler.Ayrıca bu konuda da çok saygılılar.Onlarında aklı var ve bu çerçevede hareket ediyorlar.Hissettirene yönelmişler O nerdeyse O'nu en güzel anlatana doğru. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Sayın Barış Akar; Cat Stevens (Yusuf İslam) İngiliz Müzisyen Malcolm x Muhammed ali Henry Strıck Galatasaraylı futbolcu Ribery Bu listeyi anlamsızca uzatmak istemedim. Yani sözüm şudur ki; Farklı dinlerde iken İslamı seçmiş onu hakkıyla yaşayıp hakkıyla savunmuş bunca insan varken! Bizim yapıp yapamayacagımızı size düşündüren şey nedir? Saygılarımla. __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. | |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Benim bu konudaki cevabım bu bölümde açmış olduğum öncelikli kimlik yazımda geçmektedir.Buna baktığımızada buluntu kimlik olarak müslüman olmazdım.Ama bu kadar iyi niyetle araştırıp kimseye zarar vermeyen ve buna rağmen gerçeği bulmazsa da arayan bir kus.b.Saide gibi bilinçli müslüman olurdum. http://www.yaziyaz.com/forum/thread13423.html |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sadece düşücelerinizi öğrenmek diyebiliriz. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Zor bi soru aslında... Sayın Barış Akar; Aslında zor bir soru bu... Yani ben İslam ile doğmamışım! Ailem Hristiyan... Ya radikal bir aile isek! Tanrım! İslamı tanıma fırsatım bile olmayabilir mi? Neyse ki tanıyıp seçenler var! Cat steven ya da Muhammed Ali hayranı olsaydım... Onlar da islamı seçti ya! Belki bende irdelerdim! Malcolm x' in babasıda hristiyan bir vaiz idi ama oglu islamı seçti... Elhamdülillah... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| islam diyorsunuz ama hangi islam? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|