Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-09-05, 00:56  #1
/Crusader/
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Ülke / Şehir: CrusaderZone
Öğrenci Evi

· Her öğrenci evinde muhakkak 'nöbetçi sistemi' uygulanır ve günün nöbetçisi, resmi köle statüsünde kullanılır. Yemek sırasında en az elli kere mutfağa gönderilir.

· Evdekilerin temel gıda maddeleri yumurta ve patatestir. Bu ikisinin birleşiminden 12 çeşit yemek yapılabilir. Çay yemekten sonra değil, yemekle birlikte içilir.

· Her gece kesinlikle saçma sapan bir tartışma konusu açılır. (Düşünmüyorum o halde yok muyum yani? Dünya döndüğü için mi güzel? Attan inip eşşeğe binilir mi?)

· Her evin muhakkak suyu, çayı deviren bir sakarı vardır. Ha bi de işlerden kaytaran tembeli bulunmaktadır.

· Yemek yapmaya karar verilir ve yemek yapmaya başlandığında eksikler ortaya çıkar, zamanla yarışarak yemek tamamlanır.

· Kesinlikle ama kesinlikle temiz çatal, kaşık, tava kalmayıncaya kadar bulaşıklar yıkanmaz.

· Her sabah derse geç kalınır ve öğle kalkıp okula yemek yemeğe gidilir. (Okulun yemeği ucuz olduğu için...)

· Sınav dönemlerinin favori cümlesi "bu gece yatmıycam ders çalışcam"dır. Gece yatılmaz ama ders de çalışılmaz.

· Evin duvarları vize-final tarihleri, ilginç sözler, nöbetçi listesi, harcama listesi gibi yazılı belgelerle süslüdür.

· Öğrenci evinin, öğrenci misafirleri de eksik olmaz ve gelen misafire önce "bi kola al da içelim"diye başlanılan ısmarlatma olayına, iyice sövüşleninceye kadar devam edilir.

· Ev genelde bodrum ve giriş katta olduğundan, pencereden girilebilir özelliktedir. (Her ihtimale karşı bi pencere muhakkak içeriden kilitlenmeyerek açık bırakılır.) Dış kapı ise zaten kilitlenmez.

· Ev fertlerinin aşağı yukarı tamamı leyla gibidir, yani aşk trafiği yoğundur. Kimininki platoniktir, kafayı yer ve yedirtir, kimi romantik takılır, şiirler ezberlenir, kimi ise akşam ansızın nişanlı olarak eve dönebilir.
/Crusader/ is offline  
Eski15-09-05, 01:24  #2
ugurozaltn

ugurozaltn'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: manisa

Sonunuda ben ekleyeyim bari,

Böyle dengesiz yetişen sürü iktire kaktıra okulu bitirip yıllar sonra Dç Prf gibi ünvanlarla ülkenin içine nasıl edilir mucizelerini gösterirler.Buna şahittir meclis tavanına yapıştırılan çiğköfteler.
ugurozaltn is offline  
Eski15-09-05, 09:14  #3
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sn.Crusader,

Çok güzel bir yazı.

Hele sen yazmışsan çok daha güzel. Beğenerek okuduğumu söyleyebilirim.Üniversite günlerinin havasını çok iyi yansıtıyor.

Tekrar tekrar okuyorum. ( Favorilerim arasına girdi.)

Kutlarım.
melnur is offline  
Eski15-09-05, 12:26  #4
roadrunner

çok doğru , öğrenciyim, bize uymayan bir tek madde yok
roadrunner is offline  
Eski15-09-05, 13:41  #5
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Bir ekleme de yapmak istiyorum:

"Öğrenci olmak sadece yukarda yazılanlardan ibarettir" anlamı çıkarılmamalıdır. Öğrenme, bilgilenme, tartışma... öğrenciliğin olmazsa olmaz kuralıdır. Ama yukarda, Sevgili Crusader'in aktardıkları da öğrenciyi öğrenci yapan temel yaşanmışlıklardır; diye düşünüyorum.
melnur is offline  
Eski24-12-06, 15:12  #6
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Ben de bu yazıyı bir dergide okumuştum...Sanırım o evlerde yapılan minimum ayda bir tartışmalar(ekonomik,evin görsel<bundan kastım sadece dağınıklık>durumu)konusu unutulmuş.Anahtar kayıpları da genelde yaşanır...
Eski24-12-06, 16:34  #7
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre

Kesinlikle yukarıdaki listenin altına imzamı atarım.Çok güzel tespitler.Bir de makarna olayı var unutmayalım.Özellikle makarnanın pişip pişmediği karşıdaki fayansa atılıp anlaşılır.Yapışıyorsa olmuş demektir,afiyetle yiyiniz.Fakat plastik tabak kullanmayınız çünkü eriyorAyrıca su ısıtıcısında asla süt kaynatmayınız,üzerinde büyük harflerle yazdığı halde okunmayabilir.Tecrübeyle sabittir.
Eski25-12-06, 10:29  #8
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

He öğrenci evinde annenin çeyizinden kalma;kolalanmış,yıllanmaktan sararmış perdeler yada buna benzer örtüler bulunur.
Hiç bir zaman öğrenci evi ısınmaz!Çünkü kimsede kapıyı kullanma alışkanlığı yoktur!
Her öğrenci evinde sanatkar vardır ve hep bir ağızdan detone şarkılar söylenir!
Her öğrenci evinde bir orduya yetecek kadar makarna ve yumurta vardır;oyleki,bir makarnadan bin bir türlü yemek yapabilme becerisi her öğrencide zamanla alışkanlık haline gelir.
Her öğrenci evinde birinin muhakkak ayakları çok fena halde kokar ve bu sağlam geyik konusudur.Temiz çoraplar bitti mi;kokmuş çaraplar bohçası açılır ve içlerinde en az kokanı çaıkarılır bir kaç gunluğune idare edilir!
Salonun her tarafı paspaslarla ortuludur ki dokulmuş yemek lekeleri kapatılır!
Öğrenci evi 3 ayrılır!
ilki bizim ev gibi yakında çöp ev olabilecek potansiyeline sahip evler ve çok sayıda misafiri olur..
ikincisi burjuva evleri kesinlikle yemek pişmez bir kaç arkadaş beraber kalır,misafiride olmaz!
üçüncüsü cemaat evleri;bunlarda ilk ev gibi kalabalıktır ancak çok temizdir ancak evde herkes ruh gibi dolaşır her an zikir çekebilme potansiyeline sahip adamlar dolaşır.
EoS is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı