"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| İki üç kişi muhabbet ederken sıra okul anılarına geldiğinde sorun bak <<sevdiğin öğretmenlerin kaç tane sevmediklerin kaç tane>> diye, sevdikleri hep az çıkacaktır. Neden ? Öğretmenliğin laçkalaştırılmış olmasındandır. Resmi ve dini tatiller ve yaz tatili çıkarıldığında senede 4 ay çalışan ve de yarım gün çalıştığınıda bazı öğretmenlerin biliyoruz bu durumda <<25 yıl dirsek çürüttüm>> lafı çok havada kalıyor. Hele maaşlarından şikayet ederlerken işportacılıklarını kullanmaları aslında pazarcılık yapacak kadar vakitlerinin bol olduğunu gösteriyor. Bir anket veya araştırma yapılsın, sonuçlarda öğretmenlerin % 75 ev sahibi, % 50 arba ve yazlık sahibi, evlerine çift maaş girenler olarak çıkmazlarsa ben buradayım. Hele özel dersanelerden 3-4 kat maaşı da cebelleze indiragandi yaptıklarını düşünürsek.20 yıldır dershane sektörünün bu kadar mafyalaşmasında da öğretmenlerin büyük payı vardır.çünkü bilerek kasten eğitim seviyesini düşürerek öğrencileri dersanelere yönlendiriyor ve kendi dersane maaşlarını artırıyorlar. Bana itiraz edenlere tek bir sorum var, devlet okulunda iyi eğitım almadığı söylenen öğrenciye özel dersanelerde uzaylılar mı ders veriyor ? Ders verenler yine aynı öğretmenler değil mi ? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Öncelikle sorunuza yanıt vererek başlayayım. "Bana itiraz edenlere tek bir sorum var, devlet okulunda iyi eğitım almadığı söylenen öğrenciye özel dersanelerde uzaylılar mı ders veriyor ? Ders verenler yine aynı öğretmenler değil mi ?" Benim bildiğim kadarıyla hem devlet hemde özel dersanede çalışma imkanı yoktur öğretmenin. Ama zannediyorum bazı etüt dersanesi adı altında çalışabiliyor, o da özel ders şeklinde oluyor yanlışım varsa düzeltin lütfen. Birincisi dersaneler hiçbir zaman temel bir eğitim vermezler, var olanın üzerine bir şeyle yıkarlar, var olanın üzerine yıktıklarınıda daha sonra sınava uygun olarak törpülerler. Öncelikle şunu da belirteyim her okulda bazı öğretmenlerin kişisel çıkarları yüzünden bazı dersanelere yönlendirdikleri öğrencileri olabilir. Bunlar son derece yanlıştır. Konuyu ele alışımız başarıyı ne diye algıladığımıza da bağlı.Sonuca göre başarıyı tanımlayan bir toplum olarak, dersanelerin verdiği eğitimi başarı olarak nitelendiriyoruz. Sizce dersanelerin bu denli önemli hale gelmesi bugüne kadar öğretmenler yüzündenmiydi, yoksa öss müfredatı yüzünden mi? Lise 3den bugüne kadar soru gelmiyordu, lise 2 yarısı aynı şeklide, şimdi başarılı olmayı da öss başarısı olarak nitelendiren toplumun öğrencileri okula ne kadar önem verir, dersaneye verdiğinin yanında. Öğretmenlerde de suç vardır tabi en buyuk suç kendilerini geliştirmemek. Ben de bir matematik öğretmen adayı olarak özel ders konusundaki fikirlerimi dile getireyim. Sizce özel dersten her öğretmen iyi paralar kazanabiliyor mu? Kazanan nasıl kazanıyor,haketmiyor mu sizce, çalışmasının meyvelerini almıyor mu? Bir takım bazı öğretmenlerin haketmeden para kazandıklarını biliyorum, özel derslerini nasıl geçirdiklerini de bu öğretmenlere sözüm yok. Hakedenleri söylüyorum. Öğretmenlerin boş zamanlarının çok olması aslında ertesi günkü eğitime hazır olmaları içindir. Ama bunun için çalışması gerekirken benim öğretmenim öğretmen evlerinde okey oynuyor, yanlış yapıyor. Bu da toplum içinde yanlış algılanıyor. Öğretmenlerin ek iş meselesine gelince, adam çalışıyor, zamanıda varsa çalışsın.Geliri az çünkü. Bu konuya şunu düşünerek yaklaşmak lazım. Baktığımda şu anki öğretmen gelirleri bile eleştirilirken (yazlık, vb meselelere girmişsiniz ya) avrupada memurların arasında en önem verilen eğitimciler olup gelir olarakta doyuruluyorlar, türkiyede ki eğitimcilerin gelirleri ile kıyaslanırsa aradaki farkı görmek mümkün olur. Eğer öyle bir şey olsa türkiyede de gelir yüksek olsa eminim buna daha çok tepki vereceksiniz. Ama bu tepkide sizi yine suçlamıyorum, bazı öğretmenlerin usulsuzce para kazanma yöntemlerini halk gördükce bunların yaptığını tüm öğretmenlere yakıştırıyor. :154 Eğitim konusunda tartışmak istediğiniz birşey olursa her zaman buradayım ![]() __________________
Türkiye Hürriyet ve Vatan Cemiyeti Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-09-05 10:22 . |
| #3 | ||
| Alıntı:
doktorlarda tüccar oldular çocuklarımız ve sağlığımız tüccarlara emanet | |
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Öğretmenlerle ilşkili bir eleştiri olduğunda hep orta okul ve lise hocalarımı hatırlar, içim öylesine bir cız eder durur. Nereden nereye geldik! |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ögretmenler, 657 sayili vidali tip devlet memuru yasasi ile calisirlar. Konuyla ilgili yasa kitapcigi, metal vidalarla ciltlendiginden bu adi almistir. Yorumunuz, önü ve arkasina bakilmadigi sürece nefis. ben biraz geriye gidiyorum izninizle. 1-Köy enstitülerinin komünist yuvasi suclamalariyla kapatilmasi.´ 2-40 yillik demirel döneminde egitim ve ögretimin, yesil kusak projesi ile geriye cekilmesi? 3-Hic bir sendikal hakki olmadan, ne verilirse onunla yetinmesi 4-kenan evren cuntasinin egitmci kiyimi, sürgünler, mahkemeler, isten atmalar... 5-ve 12 eylül ile baslayan, üstelik göz yumulan 30.000 civarinda beyin göcü... ne bekliyordunuz ögretmenden baska? Kim lackalastirdi, kim korudu ögretmeni, kim sahip cikti? corap ta satar, kaset de satar ögretmen.ama, kitap ta okur...... bakin ben de binlerce km uzaktayim, ve ögretmenlik benim de meslegimdi... on yillik görev, haya uctu, kül oldu gitti. neden? (mutlaka bir halt karistirdigim icindir degil mi) :-) Iste bu böyle bilindigi sürece, Türkiye´deki ögrtmen niye böyle diye sorar dururuz. baska sorunuz varsa sorun. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005
| ugurozaltn ,sana katılmamak elde değil.Bir memleketi geleceğe tasıyacak en önemli görevi üstlenmiş ögretmenlerin hepsi için söylemıyorum ancak malesef cogu böyle ögretmenlik mesleğini devlete sırtımı yasladım kurtuldum mantığı ile bu işi seciyorlar ve bu kafayla da eğitim vermeye devam ediyorlar.Bu tarz bir yaklasım ile gençlerimizin hak ettiği eğitimi almaları mumkun mü sizce ? Kutsal olarak görülen bir meslekte bu sekilde davranmanın neresi kutsallık.Zaten ben içinde kutsal lafı gecen her seyden korkmaya basladım. |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| öğretmenlere böyle saldırırken gerçekçi davranmıyorsunuz sadece şehirde öğretmenlik yapanları baz alarak perspektif bakmıyorsunuz köylerde ve kasabalarda öğretmenlik yapan insanlara haksızlık yapıyorsunuz sizin dediğiniz belki yüzde ondur fakat ya yüzde doksan da öyle mi?bundan beş yıl önce öğretmenler yoklukla boğuşuyordu şimdi biraz rahatladılar kötümü oldu. |
| #8 | |
| Dr che arkadaşıma katılıyorum bahsettiğiniz çok sayıda öğretmen gibi gözükse de aslında az bir kısmı. Zaten devletin de yapmak istediği memur zihniyetini kaldırmak, yok devlete arkamı dayadım falan filan. Gerek uzman öğretmenlik sınavında, gerek sözleşmeli öğretmenlikte yapılmak istenen bu. Devlet çareler aramaya başladı. Bakın dersaneler de artık sıradan öğretmen çalıştıramayacak, sistem zorlaştı. Çalışan öğretmende bırakın hakkını alsın değil mi? ![]() __________________
Türkiye Hürriyet ve Vatan Cemiyeti |
| #9 | |
| benim babamda öğretmen, aslında cok sıkıntılar cekmiştir maddi anlamda ozellikle ve yaklasık 5 sehir dolaştık, hayatımız kamyon kasalarında gecti diyebilirim, ve gercekten hic bir luksumuz olmamasına ragmen babamın emekli ikr. dısında herhangibi bir birikimi olmamıstır. ama acıkcası babamın iyi bir ogretmen oldugunu soyleyemem cunku acıkcası zaten babamda hiç iyi bir egitim almamış, bide o donemler sınıfların 65 70 kişilik olduğunu düsünün elazıgdayken ben babmın sınıfındaydım kısa bi donem.babam ayırt etmeden beni de sıradayagından gecirmişti. ama diğer hocalar babam ogretmen diye ya hic vurmazlar yada hafifce dokunurlardı bu yuzden utanırdım ben hep.neyse konuya donersek acıkcası eskiden feodalizmle ic ice bi turkiyede kotu kosullarda yasayan ogretmenler vardı, bugun artık bircok sey daha bilimsel universiteler cok daha iyi durumda ve gittikce cagdaslasan bir turkiyede yasıyoruz, eger devlette eğitimdeki reformları basarıyla yapar ve kaynak esirgemezse bu kotu ogretmen tablosu değişecektir. bence eğer ogretmenler bugun araba alabiliyorsa bundan uzuntu veya kıskanclık duymamalıyız, sevinmeliyiz cunku geleceğimiz onların elinde sekilleniyor onlar huzurlu olmalılar(cok klasik oldu kabul ediyom ) |
| #10 | |
| Bence klasik değil anlamlı oldu. Son cümlenizle konuyu özetlemişsiniz, ![]() __________________
Türkiye Hürriyet ve Vatan Cemiyeti |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|