Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski15-09-05, 22:50  #1
/Crusader/
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005
Ülke / Şehir: CrusaderZone
Sakal Üzerine [bana gelen bir mail]

Atatürk Amasya ziyaretinde.Vali konaginda yörenin ileri
gelenleriile
sohbette. Bir ara tam karsisinda oturan birine takilir gözleri.
Yasi ellinin üzerinde
bu adam beline kadar inen sakaliyla
Atatürk'ün dikkatini çeker. Ata, yanindaki valinin kulagina egilip
sorar;
Kimdir bu? Vali yanit verir; Efendim kendisi Sih'tir. Yörede çok
hatirlisi vardir. Atatürk Sih'i yanina çagirir ve; "Bak baba,
imanin
ölçüsü sakalin boyunda degildir. Sunu rica etsem de en azindan
Peygamber efendimizinki gibi kisaltsan"der ve eliyle de boyun
alti hizasini gösterir.Sih; "Emrin olur Pasam" diyerek yerine
çekilir.
Aradan zaman geçer, bir aksam Atatürk Amasya'daki Sih'i
hatirlar ve Valiyi telefonla arayip durumu so. Vali nasil
söyleyecegini bilememekle birlikte, Sih'in sakal boyunda en küçük
bir
kisalma bile olmadigini aksine kimselere el sürdürmedigini
anlatir.
Atatürk telefonu kapatir, kagidi kalemi eline alir ve az sonra
nazirini çagirip, yazdigi yaziyi Amasya Valiligi'ne teblig
etmesini
ister.

Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Sih Efendi Ata'yi görmek
üzere Ankara'ya yola çikmis... Sih gelir Ata'nin karsisina çikar.
Sakal tamamen kesilmis,sinekkaydi bir tiras olunmus, saçlar
kisaltilmis, kilik kiyafet bastan sona degistirilmis, bambaska bir
görünüme bürünülmüstür. Atatürk'ün mesai arkadaslari bu degisimi
anlayamaz ve Ata'ya sorarlar; "Aman Pasam, o Sih ki sakalina el
dahi
sürdürmezdi, siz ne ettiniz de kökünden kesmesini sagladiniz?
"Ata gülümser, sonra da yanindakilere dönüp; "Dün aksam Amasya
Valiligi'ne bir yazi gönderdim ve Sih'i Afyon'a vali atadigimi
bildirdim"der.
Ardindan da yeni bir yazi hazirlayip nazirina bu
yaziyi da Sih'a
vermesini söyler. Yazida söyle yazmaktadir; "Inancin ölçüsünün
sakalda olmadigini anladigina sevindim. Valilik meselene gelince,
bugün koltuk ugruna kirk yillik sakalindan vazgeçebilen yarin
baska
seyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme
mahkum birakmayalim. Kal saglicakla...
/Crusader/ is offline  
Eski17-09-05, 13:03  #2
spartaküs

ah şu koltuk sevdası var ya başımıza ne geldiyse onun yüzünden geldi

Eski18-09-05, 19:01  #3
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Bugunkü iktidar da sanki aralarında anlasmıscasına aynı tarz bıyık bırakıyorlar. Üstelik bu durum sadece basbakan bakanlar milletvekilleri ile de sınırlı degil aynı safta yer alan tüm idarecilerde bu aynı tarz bıyık olayı dıkkatimi cekıyor.
Bunun cok cırkın durdugunu hiç hoş olmadıgını belirtmek isterim.Bana kalırsa bu bir zevk meselesi de değil aranızdan sana ne herkes istediği görünüme bürünür diyecek olanlar cıkabilir ancak.Bir ülkeyi yonetme yetkisini elinde bulunduran kimselerin bu görünümde olmaları yakışıksız kalmaktadır.
AMA SİZE BİRSEY SOYLEYİM Mİ BİZ ONLARIN SAKALINI BIYIGINI KESMEYE KALKARSAK ONLAR DA BİZİM KOLLARIMIZI KESMEK İSTEYECEKLERDİR. BUNDAN SUPHENIZ OLMASIN.

Göründüğü gibi olamayanların oldugu gibi görünemeyenlerin partisi ve tabanı ............
Timuçin is offline  
Eski20-09-05, 15:20  #4
spartaküs

Alıntı:
Sayın Timuçin şöyle demiş:

Bugunkü iktidar da sanki aralarında anlasmıscasına aynı tarz bıyık bırakıyorlar. Üstelik bu durum sadece basbakan bakanlar milletvekilleri ile de sınırlı degil aynı safta yer alan tüm idarecilerde bu aynı tarz bıyık olayı dıkkatimi cekıyor.
Bunun cok cırkın durdugunu hiç hoş olmadıgını belirtmek isterim.Bana kalırsa bu bir zevk meselesi de değil aranızdan sana ne herkes istediği görünüme bürünür diyecek olanlar cıkabilir ancak.Bir ülkeyi yonetme yetkisini elinde bulunduran kimselerin bu görünümde olmaları yakışıksız kalmaktadır.
AMA SİZE BİRSEY SOYLEYİM Mİ BİZ ONLARIN SAKALINI BIYIGINI KESMEYE KALKARSAK ONLAR DA BİZİM KOLLARIMIZI KESMEK İSTEYECEKLERDİR. BUNDAN SUPHENIZ OLMASIN.

Göründüğü gibi olamayanların oldugu gibi görünemeyenlerin partisi ve tabanı ............
ee arkadaş üniforma sadece elbise değildir bıyıktır saç şeklidir konuşma tarzıdır
hepsinin ortak bir özelliği daha var konuşma tarzları vaaz verir gibi konuşuyorlar ama abdullah gül bunun biraz dışında

Eski20-09-05, 15:37  #5
petricli

Alıntı:
Sayın Timuçin şöyle demiş:

Sayın Timuçin,

Bu kadar kesin konuştuğunuza göre deliliniz vardır herhalde. Sizin yazınızdan ben Sayın Başbakan ve milletvekillerini hizbulvahşetçi cahil canilerle bir tuttuğunuzu anlıyorum. Bu büyük bir iddiadır. İspat sorumluluğu iddia edene aittir.

Cevabınızı bekliyorum.

Size bir konuda yardımcı olayımda merakınız gitsin. Bıyığı öyle bırakmak sünnettir. Yani Hz. Muhammed (S.A.V.) öyle bıraktığı içindir. Siz bu kadar masum bir olaydan böylesine vahşeti nasıl çıkardınız?

Hayal gücünüze hayran kalmamak elde değil.

Saygılar,

Eski20-09-05, 16:55  #6
spartaküs

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Sayın Timuçin,

Bu kadar kesin konuştuğunuza göre deliliniz vardır herhalde. Sizin yazınızdan ben Sayın Başbakan ve milletvekillerini hizbulvahşetçi cahil canilerle bir tuttuğunuzu anlıyorum. Bu büyük bir iddiadır. İspat sorumluluğu iddia edene aittir.

Cevabınızı bekliyorum.

Size bir konuda yardımcı olayımda merakınız gitsin. Bıyığı öyle bırakmak sünnettir. Yani Hz. Muhammed (S.A.V.) öyle bıraktığı içindir. Siz bu kadar masum bir olaydan böylesine vahşeti nasıl çıkardınız?

Hayal gücünüze hayran kalmamak elde değil.

Saygılar,
pekisayın petricli muhammet omuzuna kadar saç uzatırmış onlar niye uzatmıyorlar

Eski20-09-05, 17:23  #7
petricli

Sayın Spartaküs,

Hz Muhammed (S.A.V.) zaman zaman saç uzatmış, zaman zaman kestirmiştir. Bundan şu sonucu çıkarıyoruz. Uzun saçlı olmakta, kısa saçlı olmakta müslüman bir erkek için caizdir yani uygundur.

O bulunduğu makam ve yüklendiği görev sebebi ile, herkese örnek olacak davranışları yapmaya çalışarak uygun ve uygunsuz olan şeyleri örnek olarak anlatmak istemiştir.

Saygılar,

Eski20-09-05, 21:39  #8
Timuçin
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Sayın Spartaküs,

Hz Muhammed (S.A.V.) zaman zaman saç uzatmış, zaman zaman kestirmiştir. Bundan şu sonucu çıkarıyoruz. Uzun saçlı olmakta, kısa saçlı olmakta müslüman bir erkek için caizdir yani uygundur.

O bulunduğu makam ve yüklendiği görev sebebi ile, herkese örnek olacak davranışları yapmaya çalışarak uygun ve uygunsuz olan şeyleri örnek olarak anlatmak istemiştir.

Saygılar,
Hz.Muhammed bugun aramızda olsaydı sana cok gülerdi bu sözlerin için.
Bir kere İslam dini AKLI baz alır baskalarının yaptıgı davranısları sürekli örnek alarak sürülen bir yaşam seni nereye kadar götürebilirdi.Evet Hz.Muhammed davranışları ile örnek bir kişiliktir lider bir insanın böyle olması da cok normaldir ancak bu 1000yıl sonra kalkıp da senin Hz.Muhammed bıyık bırakmış sakal bırakmış diye illa senin de böyle davranman gercekten anlasılmaz bir durum bunun bence İslam dini ile bir alakası yok kalın kafalı Arapların uydurduğu adetlerden biridir.
Akp meselesine gelince devleti tönetme yetkisini elinde tutan bu ınsanların bu sekilde davranması yani bıyık bırakması sakalları falan bu durumu tabanına mesaj gondermesi olarak algılıyorum.Bunun yanında devlet dairesi ciddiyet gerektirir insanların din ile sosyal yasamı birbirinden ayırmasını ogrenmesi gerek din kişinin içinde kalması gerekir bir vicdan işidir herkes bu konuda da zaten özgürdür. Kalkıp da kişi fikrini görünümüne yansıtma cabası ıcıne giriyorsa bu onda bir sorun olduguna dair işarettir.
Sana Sevgili basbakanımızdan bazı inciler sunayım da oku :

* elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 milliyet)
* yilbasina karsiyim. (19.12.1994 sabah)
* ben tekkeye degil dergaha gittim. (22.1.1997 gozcu)
* ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok. (12.5.1994 hurriyet)
* 10 kasim'da yaygara kopartildi. (14.11.1994 hurriyet)
* icki yasaklansin. (1.5.1996 hurriyet)
* istanbul'u medine yapacagiz. (akis)
* butun okullar imam hatip yapilacak. (17.9.1994 cumhuriyet)
* ben istanbul'un imamiyim. (8.1.1995 hurriyet)
* mayo reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 hurriyet)
* milli piyango zulumdur. (29.9.1994 hurriyet)
* taksim'deki caminin temelini insallah atacagiz. (1.7.1994)
* cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler yakindir. (5.2.1996 akit)
* sarik operasyonu cok komik. (15.5.1995 sabah)
* yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994)
* ben meclis'in dua ile acilmasindan yanayim. (8.1.1996 milliyet)
* imamlar da nikah kiysin. (9.5.1995 milliyet)

Kalkıp da bana sakın ola bu kitleyi savunmaya kalkma.
Kuran-ı Kerim ilerlemeyi akılcılığı savunur yobazlığı değil.
Timuçin is offline  
Eski21-09-05, 13:41  #9
petricli

Ben size kimseyi savunmuyorum. Avukat olmadığım gibi böyle bir niyetim de yok.

Ben yanlış olarak gördüğüm yazılarınıza açıklama getirdim sadece.

Sünnet kavramını anladığınızı da sanmıyorum. İslamiyet size bıyık bırakın, sakal bırakın demez, eğer bırakacaksanız nasıl olması gerektiğini söyler. Neden? Yahudilere, hıristiyanlara, mecusilere veya ateistlere benzememek için.

Size bakan biri sizin müslüman olduğunuzu anlayabilmeli. Bu müslümandır, bundan kimseye maddi ve manevi hiç bir zarar gelmez diye emin olmalı.

Ayrıca yukarıda yazdığınız alıntılardan kimilerinde aynı düşünüyorum. (Dikkat edin hepsi demedim!..)

Saygılar,

Eski21-09-05, 13:53  #10
spartaküs

Alıntı:
Size bakan biri sizin müslüman olduğunuzu anlayabilmeli. Bu müslümandır, bundan kimseye maddi ve manevi hiç bir zarar gelmez diye emin olmalı.
sayın petricli sadece müslümanlar mı ahlaklı yani gerçekten güldürdün ümmetçiliğinde dik alasını yapmışsın özlemin şeriat herkez sakallı ha şu keçi sakallı kesin yahudi aman selam bile verme sakalın hikayesi aslında şu iyi bir müslümansan melekler sakalından tutup seni cennete gönderecek yahudilerde
duluklarını uzatırlar onlarda iyi bir yahudiyse duluklarından tutup cennete götürürler ee ne de olsa dinler arası dirsek teması bunlar

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı