| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Türk Kürt savaşı mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Tempo'nun Eylül sayısı ilginç, ilginç olduğu kadar da ürkütücü bir konuyu kapak yapmış. "PKK ve karanlık güçler Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek istiyor. 20 Eylül'den sonra saldırı ve provakasyona dikkat! Oyuna gelme!.. 2011'de Türkiye'yi bölme planı: Türk-Kürt çatışması körükleniyor!" Tempo'nun Araştırmacı Sefa Yürükel'e dayanarak yaptığı haberde, yurt dışında hazırlanan ve"2011-Türkiye İç Savaş" adlı rapor "Türkiye'nin eski hudutları kalmayabilir, haritası değişebilir." konusuna yer veriyor. Ve yine bu habere bağlı bir başka haber:"PKK bu gençleri dağa çağırıyor." PKK'nın, Diyarbakır'da dağıttığı ve EY KÜRT GENÇLİĞİ olarak başlayan bildirisi yörenin işsiz gençlerini hedef almakta ve kendisine katılmaya çağırmaktadır.Son zamanlarda da PKK'ye katılımın artmakta olduğu gözleniyormış. Bu günlerde askeri yetkililerin yaptığı açıklamalar... Sokaktaki hareketlenmeler... İster istemez soruyor insan: Neler oluyor? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Melnur; Ben, bunun etnik kökenle alakalı olmadığını düşünüyorum. Kürtlüğün bir maşa olarak kullanılmakta olduğu görüşündeyim. Tek sorun, bu provokatörlerin oyununa gelmek. Eğitimsizlik büyük bir sorun. Dolayısıyla gençlerimizin, bu olaylara kanması hiç zor olmayabiliyor. Çözülmesi gereken en önemli unsur; eğitim, hiç kuşkusuz... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Aydınlatma Deyerli Arkadaşlar Kürt Türk Dediniz Ben Aslen Kürdüm Ve Kürd Sorunu Var veye Yok diyenler Şürda dürsun Olmayan bişey nasıl varmiş gibi gösterilir bunu Anlamadım Bilimsel bir Açıklamayla buna Cevap vere bilirim Felsefenın Belirtiği Gibi Bir madenın Çürümesinın Nedeni Maddenin içindeki Çelişkidendır. Bgün ben Kürdüm Diyorsam Ve Ve Kürd Kimliğimle Tanımak İstiyorsam Bunun Neresi Yanlış bunuda anlamadım Not: Deyerli Arkadaşlar Türkiye Bölünüyor Diyorlar Ben Bunun Özerine Şunu Söyleye bilirim Ben Sıradan Bir Kürd olarak Bağımsız bir Kürt Devletinin Kurulması İmkansız olduğunu Bildiğim halde Peki Bu Kürt illeri gelenleri nasıl oluyorda bilmiyorlar Şahsen Ben Kürtlerin Her 4 parçasınınıda Birleştırıp Türkiyeile Fedaral bir Yapıyı Dahada Kabul edilir bir Düşünce Olduğunun Zan ediyorum Ve Benım Arzum Bu yünde __________________
Kuşu yükselten kanat,İnsanı yükselten akıldır Kendi milletinin tarihini bilmek yeter bir saadettir Bilmediğini söyleme,söylediğini inkar etme. Bir kere tökezleyen şaşı,iki kere tökezleyen kördür. |
|
| #4 | |
| Sn.Kava, Bir soru sormak istiyorum, izninizle:"Bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasının imkansız olduğunu bildiğim halde..."diyorsunuz. Bağımsız bir kürt devletinin kurulmasının imkansız olmadığını düşünseydiniz, ne yapardınız? Belki de PKK böyle düşünüyordur. |
|
| #5 | |
| Deyerli Arkadaşlar Ben Sizin Bu Düşüncelerinize Şaşmamak için Elimden Geleni Yapmaya çalışıyorum Malesef Sizi Anlayamiyorum PKK Veya Başka Bişey PKK den Önce 28 Defa Kürtler Bu Kimliklerini Talep Etmişler ve Gene Bazıları Bunlara Siz Başkaları Tarafından Yönlendiriliyorsunuz Demişler Biz Kürt Türk Kardeşiz Demişler Kardeşlik Eşitliktır Kardeşlik Eşit Paylaşımdır Kardeşlik Biri Birini İnkar Etme Deyil 30000 Bin İnsanın Sasdece Başkaları terafından Yönlendirildiği içinmi Katl edildi İnsaf Diyorum Bu 30000 insanımız Türk kürt İkiside bizim insanımız Arkadaşlar Gelin Hep Baraber Kardeşlik Adına Sadece Sosyal adalet ve Eşit Paylaşım Diyelim Ve kürt Türk Kardeşliğini Gerçek anlamda Kuralım. __________________
Kuşu yükselten kanat,İnsanı yükselten akıldır Kendi milletinin tarihini bilmek yeter bir saadettir Bilmediğini söyleme,söylediğini inkar etme. Bir kere tökezleyen şaşı,iki kere tökezleyen kördür. Kava Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-05 13:20 . |
|
| #6 | |
| Sn.Cengiz, Kürt sorunu ya da güneydoğu sorunu adına ne derseniz deyin, temelde ekonomik-demokratik-siyasi sorunların yattığı etnik bir sorundur. Güneydoğu yıllarca ihmal edilmiştir.İnsanlarımız kendi başlarına, kendi kaderlerine terkedilmişlerdir.Ağalık sorunları, feodal yapı bir türlü kırılamamıştır.Eğitim, sağlık, yol, su...bir türlü gerğince gerçekleştirilememiştir.Kürt kavramı uzunca bir zaman yasaklanmıştır. Kürt gerçeği görmezden gelinmiştir. Siyasetin bir gerçekliğidir. Görmezlikten geldiğiniz sorunlar bir gün çığ gibi karşınıza çıkar.Bu günkü sorunlar, 80'li yılların ortalarından beri yaşadıklarımız...görmezlikten geldiğimiz sorunların patlamasından başka bir şey de değildir. Bu olaylar, bu kardaş kavgası, herşeyin güllük gülistanlık olduğu bir ortamda ortaya çıkmamıştır. Durup dururken de olmamıştır. Olayların nedenleri olarak da sadece "dış güçler" demek yanılgıdır. Sorun ağırlaşmıştır. Sorun karmaşık bir özellik kazanmıştır. Ve sorun hassasiyet kazanmıştır.Hamaset toplumda yaygınlaşmıştır. Her iki "tarafta" da milliyetçi söylem ağır basmaktadır. İşin çözümünü de zorlaştıran biraz da budur, diye düşünüyorum. melnur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-09-05 13:33 . |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Her milet Gibi Kürtler de 2 .Ve hatta Üçede Ayrılabilir Neden Derseniz Bir kısmı Bana dokunmiyan Yılan Bin Yaşasın Zihniyetinde Bir kısmıda Devlet Tarafından Yüklü Bir Maşla Diyer Kurtlere Karşı Savaştıriyor 3. kısım İse Bü Söylediğiniz Ayrılıkçı kişiler dır. __________________
Kuşu yükselten kanat,İnsanı yükselten akıldır Kendi milletinin tarihini bilmek yeter bir saadettir Bilmediğini söyleme,söylediğini inkar etme. Bir kere tökezleyen şaşı,iki kere tökezleyen kördür. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bence bütün sorun 'oyuna gelmemek'te. Benim bir çok kürt kökenli arkadaşım var. Fakat onlar da yapılanları kınıyor. Böyle bir düşünceleri yok. O zaman şöyle diyebilir miyiz: Kürtler ikiye ayrılır... Görmezden gelme gibi bir düşüncem yoktur asla. Olaylar bu duruma gelmişse, ortada elbette bir sorun vardır. Ama kişiler kürt oldukları için değil... |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Onlarda benden senden Çok daha iyi bilirler 4 terafı Karşıtlarla Çepe çevrilmişse Bağımsız bir kürdistanın Ömrü nekadar uzun olur Onlarında tek istediği şey Sosyal ve Kültürel Özgürlüklerdır Aynı Zamanda Sosyal Adalettir. __________________
Kuşu yükselten kanat,İnsanı yükselten akıldır Kendi milletinin tarihini bilmek yeter bir saadettir Bilmediğini söyleme,söylediğini inkar etme. Bir kere tökezleyen şaşı,iki kere tökezleyen kördür. | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|