"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

THKPC'nin eğitim sistemi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-03-07, 01:37  #1
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
THKPC'nin eğitim sistemi

EĞİTİM VE DEVRİM

Halk iktidarında, bireylerin bilimsel bilgi, gerçek ve demokratik kültür sahibi olmaları ve bunu sürekli olarak geliştirmeleri; toplumsal ve siyasal olaylarla ilgili olarak bilgilendirilmeleri; ekonomik, toplumsal ve siyasal oluşum ve gelişimin yasalarını kavramaları amacıyla, emeğin tüm değerlerin yaratıcısı olduğunun bilincinde, yurttaşlık hakkını koruyan ve kullanan, toplu yaşamın ve üretmenin evrenselliğini bilen, özgür bireyler olarak yetişmeleri için, her düzeyde eğitim ve öğretim parasız olacaktır.
Bu amaçla. emperyalizmin dayattığı ve oligarşinin yürüttüğü, tek biçimli ve emirlere kayıtsız şartsız uyan kullar yaratmaya yönelik, ezbere dayalı gerici eğitim sistemi kaldırılacak ve yerine demokratik, çoğulcu, katılımcı ve üretime yönelik bir eğitim sistemi kurulacaktır.
Yeni eğitim sistemi, okul öncesi eğitim sınıflarından başlayarak, 8 yıllık temel eğitim ve 4 yıllık orta-öğretim şeklinde olacaktır. 8 yıllık temel eğitim tüm bireyler için zorunlu olacaktır. Sınıf geçme yerine ders geçme kuralı getirilecek ve ders öğretmenliği kurulacaktır. Rehber öğretmenlik kurumlaştırılacaktır. Orta öğretimde üretime yönelik dersler konulacaktır.
El becerisine dayalı mesleklerdeki çıraklık uygulaması kaldırılacak, bu mesleklere ilişkin eğitim, orta-öğretimde ders olarak konulacaktır. Bu derslerde eğitmenlik yapacak meslek sahiplerine belli bir ücret ödenecek ve asgari kazançları devletçe garanti altına alınacaktır.
Orta-öğretimi bitiren her öğrencinin sınavsız olarak üniversite ve yüksek okullara girmeleri sağlanacaktır. Kurulacak 2 yıllık poli-teknik yüksek okullarla öğrencilerin kısa sürede üretime katılmalarına olanak sağlanacaktır.
Üniversiteler, gerçek bilimsel ve yönetsel özerkliğe sahip kurumlar haline getirilecektir.
Üniversite öğrencilerinin, kendilerine ilişkin konularda söz ve karar sahibi olmalarını sağlamak ve eğitim planlamasına katılmaları için, demokratik esaslara bağlı Öğrenci Temsilcileri Konseyleri oluşturulacaktır. Tüm üniversite öğrencilerinin yurt olanaklarından ücretsiz olarak yararlanması sağlanacak ve çağdaş yaşamın olanaklarından yararlanmayı sağlayacak miktarda kredi ve burs temin edilecektir.
Okul dışı ve açık kitle eğitim kurumları oluşturulacaktır. Eğitim ve öğretimin toplumsal niteliğini ortadan kaldıran ve onu ticarileştiren tüm özel eğitim kurumları, okullar, üniversiteler, dershaneler kapatılacaktır.
Her düzeydeki eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlere ve öğretim üyelerine, uygun ve sağlıklı konutlar devlet tarafından temin edilecek ve buralardan bedelsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır. Öğretmen ve öğretim üyelerine, emeklilik durumunda, istedikleri yörede yaşam boyu kullanma hakkıyla bedelsiz konut temin edilecektir.

Kaynak:http://www.kurtuluscephesi.com/eris/program1.html

Arkadaşlar THKPC'nin eğitim sistemini nasıl buldunuz?

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 13:03  #2
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Toplumsal gelişimin hızlanması, eşitsizliklerin önüne geçilmesi ve tüketim toplumundan üretim toplumuna geçilmesi için olması gereken, ideale yakın ve uygulanabilir bir sistem. Neden insanların böyle bir şeyi inatla savunmadığını anlayamıyorum..

Saygılarımla..
Eski20-03-07, 23:45  #3
barış

Alıntı:
Arkadaşlar THKPC'nin eğitim sistemini nasıl buldunuz?
Türkiye'nin ihiyacı olan sistem bu.
Söyleyecek söz bulamıyorum; kusursuz.
Eski21-03-07, 12:20  #4
kamer

THKP C değil DHKP C sanırım . Çok karıştırılıyor fakat bugün THKP C diye bir örgüt yok ardılları var.
kamer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-03-07, 18:47  #5
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Daha iyileri de var... Almanya, Japonya gibi...

Böyle bir şeye de olsa ihtiyacımız var o ayrı...
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-11-07, 06:55  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Sözü geçen Thkp-c Mahir Çayan'ın da içinde bulunduğu Thkp-c ve / veya onun örgütsel devamlılığı değildir. Bu bildiriyi yapmış olanlar kendileri Thkp-c'nin ideolojik-siyasi çizgisini sürdürenler olarak tanıtan (iddia eden) ve sol içinde "Kurtuluşçu" lar olarak bilinin gruptur. Dhkp-c ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Not düşeyim...
Eski18-11-07, 12:28  #7
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Bunlar sanırım Dev-sol'un THKPC'si...Ayrıca parti cephe ile araları iyi değil.DHKP-C'yi karalayan videolarını görmüştüm.
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-12-07, 02:24  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sözü geçen Thkp-c Mahir Çayan'ın da içinde bulunduğu Thkp-c ve / veya onun örgütsel devamlılığı değildir. Bu bildiriyi yapmış olanlar kendileri Thkp-c'nin ideolojik-siyasi çizgisini sürdürenler olarak tanıtan (iddia eden) ve sol içinde "Kurtuluşçu" lar olarak bilinin gruptur. Dhkp-c ile de uzaktan yakından alakası yoktur. Not düşeyim...
Özür dilerim arkadaşlar, sitelerine bugün bir daha göz attım da. Yayının sahibi "Halkın Devrimci Öncüleri" (HDÖ) örgütü. Yani 80 öncesi çıkardıkları "Türkiye Devrimin'in Acil Sorunları" adlı broşürlerinden dolayı acilciler olarak bilinen gruplardan biri. ( Bir diğer acilci grup da MLSPB'dir)
Eski20-12-07, 10:47  #9
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Uygulanmamış her yöntem gibi,fikirleri güzel.
Eski20-12-07, 11:26  #10
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Halk iktidarında, bireylerin bilimsel bilgi, gerçek ve demokratik kültür sahibi olmaları ve bunu sürekli olarak geliştirmeleri; toplumsal ve siyasal olaylarla ilgili olarak bilgilendirilmeleri; ekonomik, toplumsal ve siyasal oluşum ve gelişimin yasalarını kavramaları amacıyla, emeğin tüm değerlerin yaratıcısı olduğunun bilincinde, yurttaşlık hakkını koruyan ve kullanan, toplu yaşamın ve üretmenin evrenselliğini bilen, özgür bireyler olarak yetişmeleri için, her düzeyde eğitim ve öğretim parasız olacaktır.
Bunun icin kalkinmis tam bagimsiz ve özgür bir ülke gerekli, devrim sorunu, Chavez sorunu, ekonomik sorun vb....Hele bu küresel emperyalizmin kudurdugu dönemlerde, alev almis yapida circir böcekleri üzerine estetik siirler yazmaya benziyor. mümkün mü?

Bu gün halkin acil yasamsal sorunlari vardir.
Bu günülkede rejim demokrasi sorunu vardir
Bu gün Yargi mekanizmasi felc edilmistir
Borc bogazda, egitim yozlastirilmis, savas tehlikeleri ve dis baskilar altinda halk saskin durmdadir.
Halkin saglik ve su sorunu diz boyudur....

ama hayal kurmak ta güzel sey

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-12-07 12:02 .
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı