"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Psikolojik destek

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski11-03-07, 01:45  #1
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul
Psikolojik destek

Hızla değişen yaşam şartları, çevreyle uyum sorunları, ikili ilişkiler, bireyleşme ve beraberinde getirdiği yalnızlık duygusu insan psikolojisini etkileyen faktörlerden sadece birkaçı. Çoğumuzun umutsuzluğa kapıldığı, hayal kırıklığı yaşadığı dönemler olmuştur. Bu dönemlerde hiç psikolojik destek aldınız mı, psikolojik destek alınmasına nasıl bakıyorsunuz?
Bazı kişiler ciddi rahatsızlıklara sahip olsa da psikolojik yardım almayı reddeder. Siz psikolojik bir sorununuz olduğunu hissederseniz yardım almayı mı tercih edersiniz yoksa sorununuzu kendiniz çözmeyi mi?

lachesis Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-03-07 02:00 .
lachesis is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 01:55  #2
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Şimdiye dek hiç psikolojik destek almadım ama almam gerekirse kesinlikle almaktan çekinmem...
Babam sigarayı psikolog destegi ile bıraktı.
Tabi geçirdigi by-pass da ürkütmüş olabilir
Eski11-03-07, 08:32  #3
NİLSU

NİLSU'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: Ankara

Tam benim konum oldu!!!Her insanın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Yanlış oldu,düşünen her insanın demeliydim.SAadece kendi ve yakın çevresi ile değil de,genel manada dünyayla uğraşan insanların psikolojik desteğe ihtiyacı vardır.
Psikolojik destek,insanı rahatlatma amçlıdır sonuçta...Kaygılarından kurtarmaz,ya da ön yargılarından,problemlerinden...Fakat:bunun o kadar da büyütülmeyecek bir şey olduğunu anlamasını sağlar...
Kendi adıma Doğan Cüceloğlu'nın kişisel gelişim kitaplarından faydalanıyorum az çok...Diğer insanların arasında en anormallerinden biri olaraka bunu söylüyorum,her türlü sorunun çaresi olmasa da sizi sıkmayacak düzeye getirme yönü vardır.Bu ne olursa olsun...
Psikolojik destek alanlara,garip gözle bakanlar(hala onlardan kaldıysa)psikolojik desteğe en çok ihtiyaç duyanlardır.
Siz 60 yıl bir makineyı yaşatmıyorsunuz sonuçta...Ki öyle de olsa makinenin bile yağlanmaya ihtiyacı vardır.Biz üstün varlıklar olduğumuzdan,desteğe ihtiyacımız vardır.
Biz her hangi bir canlı için,geçmişi yaşayıp,silemeyiz.Sürekli arka planda kalır.Ve yaptığımız şeyleri bugünle kıyasladıkça beynimiz sürekli birinin daha doğru olması izlenimini veriri bize...İşte bu nedenle,her insanın geçmişini günüyle bir tutmaması ve yaptıklarının diğer insanların yaptıklarından bir aşağılık tarafı olmadığını görebilmezi için desteğe ihtiyaç vardır...
Buna hiç ön yargıyla yaklaşmadım...
Saygılarımla...

<<<Doğacak Güneş Gibi Halıın Kara Yazgısının Üstüne>>>
NİLSU is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 10:53  #4
maviyeşil
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Mar 2007
o da bir hastalık ve çözüm doktora gitmekse bundan kesinlikle çekinmem.....Bir yıl kadar önce gitmeyi düşündüm yalnız ailemin desteği ile gerek kalmadı.
maviyeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 17:16  #5
lachesis
Felsefe

Ben de her insanın psikolojik desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kişi bazen kendi kendine yardımda bulunur, bazen de kendi aşamayacağı sorunlar için destek alması gerekir. Şu ana kadar kendi sorunlarımı kendim çözebildim; ama eğer birgün kaldıramayacağım ve aşamayacağım bir sorunla karşılaşırsam, o zaman ben de psikolojik yardım almayı düşünürüm.
Eski11-03-07, 18:42  #6
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Benim için sakin yapılı derler bence ise agresifim ve ne zaman ne yapacağım belli olmaz; şimdi sizle güzel güzel tartışırız; birden damarıma basarsınız sizi uyarırım hala devam ederseniz sonrasını hatırlayamam.
Bu arada 2 dakka önceki halimle 2.5 dakka sonraki ruh halim hiç belli olmaz.
Efkarlıyken şarkı söylemeye başlayabilirim veya tam tersi.
(Bunu burcuma bağlıyorum)

Ve bir takım sorunlar nedeniyle de ailemin(sadece annemin) psikoloğa gitmemi söylemesi daha doğrusu beraber gitmemizi söylemesini kabul edemem. Sorunlarım olabilir; herkesin var ama bu benim bunları psikoloğa anlatmam gerektiğini göstermez ve benim seçtiğim insanlar dışından kimseye en ufak sırrımı anlatmam; yani hayatta gitmem ama benim çocuğum benim yerimde olsa zorla götürürdüm.
Bu da benim çelişkim oluyor; her şey gibi beni de çelişkilerim ve zıtlıklarım var ediyor sonuçta.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-03-07 18:56 .
barış is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 19:00  #7
hlgrfk su
Yazar Adayı

hlgrfk su'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Sanırım şu an benim gitmem gerekiyor ama...(?)
Herşeyin birbirine girdiği bir şu an da gitmek için geç kaldığımı anladım ve belki de geç değil ama; bu sefer de benim için birşeyleri anlatmak çok zor ve uzun geliyor.Kısaca ben tam ne olduğuma karar veriyim ondan sonra gerekliyse elbette giderim. Ama tek birşey bence kimse şu an içimde bulunduğum konuma gelesiye kadar ertelemesin ve psikoloğa gitsin basit sorunlar karmaşaya dönüşmeden...
hlgrfk su is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 22:09  #8
lachesis
Felsefe

Aslında geç kalınması önemli değil bence. Önemli olan kişinin yaşadığı sorunları kendi başına çözemeyeceğini anlayıp, yardıma ihtiyacı olduğunu kabul edebilmesidir.
Eski11-03-07, 22:20  #9
merih

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bence psikolojik destek her insan icin gerekli,hayatimizda ki sorunlari hic tanimadigimiz bir insanla konusmak,farkli bir rahatlama saglayabilir.
Eski12-03-07, 03:51  #10
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

ben şimdiye kadar gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum. İnsan herhangi bir sorunu olduğunda biraz özverili olduğunda kendi kendine atlatabileceğini düşünüyorum, yeterki duygularının ve davranışlarının farkına varsın. Yok eğer varamıyorsa o zaman iş psikoloğu aşmıştır, psikiyatra gitmesi gerekir. Sonuçta biz her gün dolayılı olarak piskoloğa gitmiş olmuyor muyuz, hemen her gün arkadaşlarımızla buluşuyoruz ve onlarla birçok konuda konuşuyoruz, psikologlar da arkadaşlarımız gibi bizimle konuşacağına göre her gün zaten psikoloğa gittiğimizi düşünüyorum ben.
Barış_akar'ın söylediğine katılıyorum; ben gitmemeyi tercih ederim fakat çocuğum olduğunda düzenli olarak götürmek isterim, hiçbir sıkıntısı olmasa dahi. Saygılar.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)