| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Bilgisayar gözü kurutuyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Uzun süre bilgisayar karşısında çalışan kişilerde göz kırpmanın azalması, gözde kuruluğa neden oluyor. Gözyaşı görme fonksiyonunun tamamlanması için hayati önem taşıyor. Bu nedenle göz kuruluğu bulunanlara, damlalarla suni gözyaşı kullanmaları tavsiye ediliyor. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suat Hayri Uğurbaş, uzun süre bilgisayar karşısında iş yapanların daha az göz kırpmalarının gözlerde kuruluğa neden olduğunu söyledi. Uluslararası Gözyaşı Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Uğurbaş, göz kuruluğunun yaş, kullanılan bir ilaç, beslenme ve vitamin eksikliğine bağlı olabileceğini vurguluyor. ’10 SANİYEDE BİR GÖZ KIRP’ İnsanların gözlerini 10 saniyede bir kırptığını belirten Doç. Dr. Uğurbaş şöyle konuştu: “Ancak bilgisayar ekranına odaklandığında kişi göz kırpmayı unutuyor. Uzun süre bilgisayar karşısında çalışanların göz kırpmayı unutması, gözyaşının buharlaşarak kuruluk oluşmasına neden oluyor. Bu gözde yanma, kızarıklık ve batma hissi yaratıyor.” Gözyaşının görme fonksiyonunun tamamlanması için hayati önem taşıdığını ifade eden Doç. Dr. Uğurbaş, “Gözyaşı, gözü dış etkenlerden korur. Göz kuruluğu bulunanlara damlalarla suni gözyaşı kullanmalarını tavsiye ediyoruz” dedi. Kaynak: Bilim Forumu |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bu bilgi faydalı oldu, sağolasın. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #3 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Bilgi için tsk.ler :130 Bütün değerli bilgiler gibi bu bilgi içinde teşekkürlerimi sunarım. :65 :72 |
|
| #4 | ||
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Petricliye bu aydınlatıcı yazısından dolayı teşekkür ediyorum. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Moralimi bir kez daha bozdunuz ama teşekkürler. Bende de bu sorun var. Suni gözyaşı kullanıyorum. BAzen tüm gün boyunca bilgisayar başında oluyorum. Ne yazık ki işime odaklanmak zorunda olduğumdan ki hata kaldırmıyor, iyice dikkatimi verdiğimden gözlerimi iyice açıp muhtemelen kırpmadan öylece kalıyorum. Özellikle saat 16'dan sonra yanma, batma, kapatmakta zorlanma ve sonra kısılmalar başlıyor. Ama bütün bunları yaşamak, bilmek bir şey ifade ediyor mu? Dikkat ediliyor mu? Hayır. Birilerinin tutup kaldırıp ayırması gerekiyor ve ne yazık ki bu olmadığına göre yapacak bir şey yok. Neyse ki yazma kısmında işim kolay, klavyeye bakmak zorunda değilim. Ama harita düzeltmelerinde, konuşlandırmalarda ne yaparım bilmem. Bir göz kuruluğu bizi yeniden yunanlılarla muhatap edebilir. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) mayıs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-08-06 02:10 . |
|
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Rica ederim arkadaşlar. Faydalanan olursa ne mutlu bana. Sayın Norma, İnşallah tedavi edilme şansı vardır. Allah şifa versin. Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
|
| #8 | |
| Ne yazık ki rahatsızlığım başka bir rahatsızlığın eseri. ve işim gereği bs. başından kalkamayacağıma göre iyileşmeyecektir. Bu kadarıyla kalmasıdır asıl isteğim. Herkesin hayrına olur yani. Ben zaten bu konuda farklı bir ümit var mıdır diye bakmıştım ama sanırım sadece iyi dileklerinizle yetinmek zorundayım. Bakalım işe yarayacak mı dr. bey. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Sayın Norma doktorun tavsiye ettiği damlayı devamlı kullanın.Faydası olur inşaalah.Bir de sizden ricam dinlenmeye çekildiğiniz zaman gözleriniz uzak mesafeye baksın.Ayrıca kapatarak da çok güzel dinlendirmeye bakın.Bunlar doktorumun bana söyledikleri şeylerdi.İnşaallah Yüce Rabbimin de şifası ile iyi olursunuz.Saygılar |
|
| #10 | |
| sevgili arkadaşım iyi dileklerine teşekkür ederim. Ben de senin için bütün kalbimle sağlık diliyorum. İlaçları düzenli kullanmıyorum ihmal ediyorum yani (dinlenmeye çekildiğiniz zaman gözleriniz uzak mesafeye baksın.Ayrıca kapatarak da çok güzel dinlendirmeye bakın) diyorsunuz doktorum bunları söylememişti teşekkür ederim. __________________
"Dürüst insanların ceza görmeden ülkelerine hizmet edebilecekleri zaman henüz gelmedi" Isidore de ROBESPİERRE (1794'ten beri) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|