"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulsa, Türkiye'deki Kürtler de vatandaş olurlar mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| K.Irakta kürt devleti resmi şekilde kurulsa Türkiye de yaşayan kürt vatandaşlarımız, oradakine vatandaş olurlar mı? kendi düşünceme göre olmak ister yani yeni bir kimlik isterler. birde şu şekilde düşünürsek Türkiye onları tanımazsa neler olur... forumda bulunan arkadaşların düşünceleri nelerdir? saygılarımla |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| eğer kuzey ırakta bir kürt devleti kurulursa,orda kurulan devletin ekonomik yapısı, şu an türkiye toprakları üzerinde bulunan kürtleri bu yapya göre hareket etmeye zoryalacaktır yada zorlanacaktır.abd eğer kurulursa kürdistana yapacağı yardımlarla kısa bir süre zarfında ülke gelişecektir.tabi abd nin kontrolü altında.sonrada doğuda yavaş yavaş referandumlar başlayacak.kürtlerin çok bulunduğu yerler kürdistan ilan edilecek ve böylece abd amacına ulaşmış olacak. ben kendi fikrimce gidene dur diyemem.isteyen gidip orda vatandaş olabilir.ama eğer türkiye topraklarını kürdistan topraklarına katmak isterlerse her kim olursa olsun,her ülkenin ve her insanın karşısında durmaya hazır bir türk insanı olduğuna inanıyorum,bunu kendimden biliyorum. ama öyle ortadoğuda bir kürdistan devleti kurmak ha deyince yapılacak iş değildir.bunun kolay olmadığını başta abd olmak üzere bütün dünya biliyor... saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ felitsa Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-03-07 16:05 . |
|
| #3 | |
| Bence kesinlikle olmazlar. İnsanın yaşadığı toprakları terk etmesi kolay mı? ![]() __________________
Yok! |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Kürtler Kuzey Irakta devlet kursa nolurki!? Amerikan emperyalizmi yeni bir kukla devlet edinmiş olur... o yüzden kimler oraya vatandaş olmuş pekde umrumda degil... __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
saygılarımla | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Doğuda 4 yıl yaşamış biri olarak, bizzat orada ki insanların sözlerini yazıyorum: " Eğer Türkiye'den ayılma gibi birşey olsun, ben burada durmam, Türkiye'ye giderim. Biz birbirimizi yeriz. Yaşanmaz o ülkede" Bunu kendim birçok vatandaştan duymuşumdur. Cahil cühela takımı haricinde giden kimse olmaz, emin olun. Saygılarımla |
|
| #7 | |
| |
|
| #8 | |
| Burda yaşayanların gitmesine izin verileceğini sanmıyorum. O zaman Türkiye'yi neyle meşgul edecekler? Nerden malzeme bulacaklar? Hazır birbiriyle uzun yıllardır içiçe olanları birbirine düşürmüşken, birbirinden ayırıp komşu ülkeler durumuna geçirmek akıllıca değildir. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
gidecek diye birşey yok mesela Tansu ÇİLLER bile aynı zamanda abd vatandaşı çift vatandaşlık oluyor, sanırım açıklayabilmişimdir. saygılarımla | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
ırakın devlet başkanına bir bakın bunlar size neyi gösteriyor yani onun imzasından geçiyor herşey... saygılarımla | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|