"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulsa, Türkiye'deki Kürtler de vatandaş olurlar mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-03-07, 15:48  #1
flager45

flager45'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurulsa, Türkiye'deki Kürtler de vatandaş olurlar mı?

K.Irakta kürt devleti resmi şekilde kurulsa Türkiye de yaşayan kürt vatandaşlarımız, oradakine vatandaş olurlar mı?

kendi düşünceme göre olmak ister yani yeni bir kimlik isterler.
birde şu şekilde düşünürsek Türkiye onları tanımazsa neler olur...

forumda bulunan arkadaşların düşünceleri nelerdir?

saygılarımla
flager45 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 16:02  #2
felitsa

felitsa'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

eğer kuzey ırakta bir kürt devleti kurulursa,orda kurulan devletin ekonomik yapısı, şu an türkiye toprakları üzerinde bulunan kürtleri bu yapya göre hareket etmeye zoryalacaktır yada zorlanacaktır.abd eğer kurulursa kürdistana yapacağı yardımlarla kısa bir süre zarfında ülke gelişecektir.tabi abd nin kontrolü altında.sonrada doğuda yavaş yavaş referandumlar başlayacak.kürtlerin çok bulunduğu yerler kürdistan ilan edilecek ve böylece abd amacına ulaşmış olacak.

ben kendi fikrimce gidene dur diyemem.isteyen gidip orda vatandaş olabilir.ama eğer türkiye topraklarını kürdistan topraklarına katmak isterlerse her kim olursa olsun,her ülkenin ve her insanın karşısında durmaya hazır bir türk insanı olduğuna inanıyorum,bunu kendimden biliyorum.

ama öyle ortadoğuda bir kürdistan devleti kurmak ha deyince yapılacak iş değildir.bunun kolay olmadığını başta abd olmak üzere bütün dünya biliyor...

saygılar...

felitsa Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-03-07 16:05 .
felitsa is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 16:04  #3
fenerbahçeli

Bence kesinlikle olmazlar. İnsanın yaşadığı toprakları terk etmesi kolay mı?
Eski11-03-07, 16:09  #4
mustafa01

mustafa01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007

Kürtler Kuzey Irakta devlet kursa nolurki!?
Amerikan emperyalizmi yeni bir kukla devlet edinmiş olur...
o yüzden kimler oraya vatandaş olmuş pekde umrumda degil...
Eski11-03-07, 16:16  #5
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın felitsa şöyle demiş:

Mesajı Göster
eğer kuzey ırakta bir kürt devleti kurulursa,orda kurulan devletin ekonomik yapısı, şu an türkiye toprakları üzerinde bulunan kürtleri bu yapya göre hareket etmeye zoryalacaktır yada zorlanacaktır.abd eğer kurulursa kürdistana yapacağı yardımlarla kısa bir süre zarfında ülke gelişecektir.tabi abd nin kontrolü altında.sonrada doğuda yavaş yavaş referandumlar başlayacak.kürtlerin çok bulunduğu yerler kürdistan ilan edilecek ve böylece abd amacına ulaşmış olacak.

ben kendi fikrimce gidene dur diyemem.isteyen gidip orda vatandaş olabilir.ama eğer türkiye topraklarını kürdistan topraklarına katmak isterlerse her kim olursa olsun,her ülkenin ve her insanın karşısında durmaya hazır bir türk insanı olduğuna inanıyorum,bunu kendimden biliyorum.

ama öyle ortadoğuda bir kürdistan devleti kurmak ha deyince yapılacak iş değildir.bunun kolay olmadığını başta abd olmak üzere bütün dünya biliyor...

saygılar...
sayın felitsa dediklerinize katılıyorum,bunu yanında böyle bir vatandaşlık geçişi olduğu tadirde Türkiyede ona göre önlemler alacaktır mesela çift vatandaş olanlar TBMM ye girmelerini yasaklanabilir,buda demek oluyor ki kürt milletvekillerimiz olamaz ama bu bir yorum durum neyi gösterir zamana kalmış...

saygılarımla
Eski11-03-07, 16:17  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Doğuda 4 yıl yaşamış biri olarak, bizzat orada ki insanların sözlerini yazıyorum:

" Eğer Türkiye'den ayılma gibi birşey olsun, ben burada durmam, Türkiye'ye giderim. Biz birbirimizi yeriz. Yaşanmaz o ülkede"

Bunu kendim birçok vatandaştan duymuşumdur. Cahil cühela takımı haricinde giden kimse olmaz, emin olun.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 16:18  #7
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence kesinlikle olmazlar. İnsanın yaşadığı toprakları terk etmesi kolay mı?
sayın drm

böyle düşünebilirsiniz ama birçok kürt vatandaşımız kendine kimlik arıyor yani bağımsız bir devletleri olup kendi kimliklerini istiyorlar...

saygılarımla
Eski11-03-07, 16:32  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Burda yaşayanların gitmesine izin verileceğini sanmıyorum. O zaman Türkiye'yi neyle meşgul edecekler? Nerden malzeme bulacaklar? Hazır birbiriyle uzun yıllardır içiçe olanları birbirine düşürmüşken, birbirinden ayırıp komşu ülkeler durumuna geçirmek akıllıca değildir.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 16:42  #9
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın babacana şöyle demiş:

Mesajı Göster
Burda yaşayanların gitmesine izin verileceğini sanmıyorum. O zaman Türkiye'yi neyle meşgul edecekler? Nerden malzeme bulacaklar? Hazır birbiriyle uzun yıllardır içiçe olanları birbirine düşürmüşken, birbirinden ayırıp komşu ülkeler durumuna geçirmek akıllıca değildir.
sayın babacan

gidecek diye birşey yok mesela Tansu ÇİLLER bile aynı zamanda abd vatandaşı çift vatandaşlık oluyor, sanırım açıklayabilmişimdir.
saygılarımla
Eski11-03-07, 16:44  #10
flager45

flager45'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın mustafa01 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kürtler Kuzey Irakta devlet kursa nolurki!?
Amerikan emperyalizmi yeni bir kukla devlet edinmiş olur...
o yüzden kimler oraya vatandaş olmuş pekde umrumda degil...
sayın mustafa01

ırakın devlet başkanına bir bakın bunlar size neyi gösteriyor yani onun imzasından geçiyor herşey...

saygılarımla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı