Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bush, Amerika'yı mı temsil ediyor? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-03-07, 17:08  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Bush, Amerika'yı mı temsil ediyor?

Bush ≠ Amerika ?

Sizce George W. Bush ve diğer Cumhuriyetçi kesim Amerikan halkını ne kadar temsil ediyor?

Çoğumuz George Bush'un uyguladığı politikalara karşı çıkıyoruz, kınıyoruz. Ancak kendi ülkesinde de ciddi bir muhalefet onun politikalarına şiddetle karşı çıkıyor ve Irak savaşını "Yasadışı, yalanlar üzerine kurulu" bir savaş olarak nitelendiriyor. Bush'a verilen destek kamuoyu nezdinde ciddi anlamda düşmüş durumda.

Ben bu nedenle Bush = Amerika denklemini, ve bunun dolaylı sonucu olarak önümüze konan mutlak Amerikan karşıtlığını yanlış buluyorum.

Çünkü bu Tayyip Erdoğan = Türkiye demek gibi bir şey. Dolayısıyla da Bush'un başkanlığı sonrasında tırmanan Amerikan karşıtlığını ben aşırı bir refleks olarak nitelendiriyorum. Evet, ABD'nin; başkanlarından bağımsız uyguladığı ticari sömürü sistemini kimse inkar edemez. Ancak bu da ABD'den değil dünyanın düzeninden kaynaklanıyor. Yani kapitalizmden.

Bu sistemde kim ABD kadar güçlü olsa, o da onun yaptıklarını yapardı.

Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Eski11-03-07, 17:26  #2
ATAM

ATAM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

bush ABD nin büyük çoğunluğunu temsil ediyor yükselen bush karşıtlığının nedeni ölen masum IRAK halkı için değil....ölen ABD askerinin fazlalığındandır
ATAM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 17:39  #3
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul

Bush = Amerika değil elbette. Bush, sadece Amerika'nın siyasetini daha "doğrudan" ve "hırçınca" yapan bir kukla. Sonuçta demokratlar da ABD halkını temsil ediyor ama onların politik yaklaşımlarına bakınca cumhuriyetçilerle esasında aynı şeyleri yaptıklarını, sadece bunu biraz daha insani bir yoldan yapmaları.

Günümüzde pek çok insan Bush karşıtı. Bence bu yanlış. İnsanların, diğer amerikan yönetimlerinin aslında Bush yönetimiyle aynı olduğunu anlatmamız, ve Bush karşıtlığını Amerikan karşıtlığına dönüştürmemiz gerekiyor. Yoksa değişen bir şey olmayacak.. Bu seçimde demokratlar kazansa da bir sonrakinde "Torun bush" seçimleri kazanıp yine dünyaya kan ağlatacak..

Saygılarımla.
Eski11-03-07, 18:09  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Benim yazılarımın çoğunda da yazdığım gibi, birşeye tamamen düşman olmak ya da taraftar olmak bana doğru gelmiyor. ABD'yi kurulduğu günden beri "siyonist ve evangelist" fikirlere sahip olanlar yönetiyor. Birkaç başkan hariç (Mesela John F. Kenedy) hepsi de aynı ideolojiye sahip kişiler tarafından yönlendiriliyor.

Bu nedenle Amerika'nın tamamına karşı çıkmayı doğru bulmadığım gibi, Bush=ABD şeklindeki ifadenin de pek doğru olduğunu düşünmüyorum. Aslında ABD halkına da acımak lazım biraz, çünkü iki yüz yıldır birilerinin kuklası olarak yaşıyorlar. Belki biraz ters geldi yorumum ama tüm amerikalıların bush hayranı ve evangelist olduğunu düşünmüyorum. Onları da kurtarmak lazım, zalimlerin elinden.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 20:03  #5
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Amerika'ya karşı olanlar, Amerikan emekçilerine, New York sokaklarında yatan evsiz barksızlara, Berkeley'deki kendi halinde fizik profesörüne veya Charles Bukowski'ye karşı değil tabii ki. Buradaki Amerikan karşıtlığı, finans-kapitalin, emperyalizmin saldırgan ve gerici yüzüne karşıtlık. Yoksa tabii ki Bush=Amerika veya Tayyip Erdoğan=Türkiye değil. Bir de Erdoğan'ın cürmü çok çok Türkiye'yi yakar, Bush'un cürmü tüm dünyayı yakıyor.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 20:44  #6
berkut

Giriş Tarihi: Dec 2006

Daha önce Clinton = ABD değildiyse, bugünde Bush = ABD değil. Aradaki farklılık Clinton ABD'de deki rejim içindeki belli bir eğilim ve sermaye gruplarının temsilcisiydi, Bush ise başka.
berkut is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-03-07, 22:02  #7
şeyist
Onay bekleyen
Yazar Adayı

şeyist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: İZMİR

Ne Bush ne de Erdoğan'ın kendilerine ait bir inisiyatifleri yoktur.Onlar sadece bu filmin figüranlarıdır.Senaryoyu ise dünyanın egemen sermaye sınıfı ve bunlarla içiçe geçmiş olan bazı dini ideoloji grupları yazar.Bush'a karşı olmak demek onun piyonluğunu yaptığı sermaye ve ideolojiye karşı olmak demektir.ABD'ye karşı olmak da bu anlama gelir.Yüzeysel anlamda sadece figürana karşı olmak değil.

SAYGILAR...
Eski11-03-07, 23:40  #8
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Bush=Sermayenin kuklası Kuklacının elinde kukla çoktur.İnsanların
aynı oyunu sürekli seyretmeyeceklerini bildiği için,kuklacı bazan oyunları
bazande oyuncaklarını değiştirir.Kuklacı için tek amaç daha fazla kar
ve daha fazla sermaye.Kuklacının gözünde oyuncakların hiç değeri
yoktur.Yeri gelir saddamı körükler yeri gelir onu ipe verir.Bazılarına
our boys der,bazılarını delikten içeri süpürmez.Kuklacının ipine takılanın
hiç şansı yoktur.Çünkü oyuncaklarınında kendisi gibi, ruhsuz olmasını
ister.
Saygılar
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 04:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)