"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
23. Maddeden haberdar mısınız!? (Avrupa baklayı çıkardı)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Brüksel zirvesi sonuç bildirgesinin 23. maddesinden haberdarmısınız? Madde aynen şöyle; Müzakereler sırasında Türkiye birkaç devlete bölünürse veya güneydoğu bölgesinde bir Kürt devleti kurulursa, yeni bir karara gerek olmaksızın onlarla da müzakere yapılacağına...’ işte dahil olmak istedigimiz Avrupa... İşte hendek işte deve... Yorumlarınızı bekliyorum. __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| ![]() Brüksel zirvesinin 23. maddesini acaba kaynağından mı okudunuz yoksa sağdan soldan mı, diye sorarak gerçekleri öğrenmeye başlayabiliriz mesela. |
|
| #3 | |
| İngilizce metni şudur; Parallel to accession negotiations, the Union will engage with every candidate State in an intensive political and cultural dialogue. With the aim of enhancing mutual understanding by bringing people together, this inclusive dialogue also will involve civil society.” -------- Türkçe metni ise; “Katılma müzakerelerine paralel olarak Birlik her aday ülkeye yoğun siyasi ve kültürel diyalogla yaklaşır. Bu kapsamlı diyalog, bireyleri bir araya getirme ortak anlayışını geliştirmek amacıyla, sivil toplumu da kapsar.” Türkiye başlıgı altındaki diger ülke ve sivil toplum kimdir anlayan anlar... __________________
|
| #4 | |
| Hani sık sık Diyarbakır'a giden AB liler varya haniii...Bilmem anlatabildim mi? Onları Erzurum,Yozgat,Trabzon,Adana,Kayseri ve Uşak'a da bekleriz... Anlatabildiysem ne mutlu bana... __________________
|
| #5 | ||
| Alıntı:
23. maddeyi siz orjinal kaynağından mı okudunuz, bana bunu yanıtlayın lütfen. Pardon, olmayan bir şeyi yanıtlamanızı istemem benim hatam. Bu bilgi ne yazık ki 2 yıla yakın süredir insanlarımızı kandırıyor. Bizim insanımız da araştırmadan sorgulamadan bunu kabul ediyor. İşte dezenformasyon. İşte halkı yanlış bilgilendiren AB karşıtlarının gerçek yüzü! | |
|
| #6 | |
| Orjinali ve Türkçe metniyle madde ortada işte! __________________
|
| #7 | |
| Öncelikle 23. madde konusunda yanlış bilgilendirme yaptığınızı kabul etip bu yanlış bilgilendirme için üzgün olduğunuzu belirtmek yerine gerçek 23. maddeyi de kendi görüşünüz doğrultusunda çarpıtmanızı pek anlamsız bulduğumu söylemek istiyorum. Hatta sizi bu kez yaptığınız kasıtlı yanlış bilgilendirmeden ötürü kınıyorum. 23. Madde Türkiye alt başlığında değildir. Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Türkiye başlıklarından sonra gelen "Müzakerelerin çerçevesi" başlığında yer almaktadır. Ve bu başlık da tüm bu yukarıda saydığım ülkelerle yapılacak müzakerelerin çerçevesini belirleyen maddedir. İsteyen Buradan (AB konseyi resmi sitesi) açıp okur. Özrünüz, maalesef kabahatinizden beter oldu. |
|
| #8 | |
| Katılma müzakerelerine paralel olarak Birlik her aday ülkeye yoğun siyasi ve kültürel diyalogla yaklaşır. Bu kapsamlı diyalog, bireyleri bir araya getirme ortak anlayışını geliştirmek amacıyla, sivil toplumu da kapsar. Altı çizili kelimeleri dikkatli incelerseniz durumu daha iyi kavrarsınız! Diyalog ve müzakere sivil toplumu da kapsar imiş? Hangi sivil topluma gittikleri de ortada iken (DİYARBAKIR) beni özüre davet ediyor olmanız enteresan dogrusu! __________________
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() Tekrar söylüyorum, bu madde yalnızca Türkiye için değil, tüm aday ülkeler için. Ayrıca Sivil toplum kimdir? Halktır. Halktan kopuk bir dönüşüm projesi hiç olur mu? Bu kadar ileri gideceğinizi doğrusu hiç tahmin etmezdim ![]() | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|