| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Büyü nedir ve neden yasaklanmıştır ? Dua ile büyü arasındaki farklar nelerdir ? Rasulullah efendimize büyü yapılması olayını biz nasıl OKUmalıyız ? |
| #2 | ||
| Alıntı:
| |
| #3 | |
| Toplumumuzda büyü yaptırma hastalığının anormal boyutlara çıkmış olduğunu görünce böyle konu açmanın faydalı olabileceğini düşündüm. Çünkü büyü ile dua bir çokları tarafından birbirine karıştırılmış vaziyette.Bir mal alacağı veya satacağı zaman dua etmek yerine büyücü peşinde koşuluyor, evlenmek isteyenler üfürükçü derdinde yani görebildiğim kadarıyla kafalar iyice bulanmış vaziyette. Büyü : imansız cinleri kullanarak kişinin iradesini tahakküm altına alıp ona hür iradesiyle yapmayacağı bir şeyi zorla veya hileyle yaptırmak olarak anlıyorum ben. Dua : Hakkımızda hayırlısını Sahibimizden niyaz etmedir.Özbenliğimizdeki meleki kuvveleri harekete geçirerek Sahibimize yönelme işlemidir. |
| #4 | |
| Arkadaşım, Büyü ile duanın bir benzerliğini veya ilişkisini göremediğim gibi, sizin açıklamanızda da böyle bir şey yok. Öyleyse büyü ile duayı yanyana yazmayalım ki bilmeyen insanların duaya soğuk bakmasına sebep olmayalım. Bence konu içeriğinden duayı çıkararak sahte hocaların cahil insanları nasıl sömürdüğünü anlatırsanız çok faydalı olacağından eminim. Saygılar. |
| #5 | |
| 1-fatiha 5- yanlız Sana kulluk eder ve yanlız Senden yardım dileriz 11-Hud Allah'dan başka yardımcılarınız da yoktur. 18-kehf 44- İşte burada yardım, yalnız hak olan Allah'a aittir. O'nun verdiği mükâfat da daha hayırlıdır, netice de daha hayırlıdır 2-bakara 45- Bir de sabırla, namazla yardım isteyin. Şüphesiz bu, (Allah'a) saygılı olanlardan başkasına ağır gelir. 22-hac Şüphesiz Allah kendi (dini) ne yardım edene yardım edecektir. Yukarıdaki ayetlerde gösteriyor ki, yardım Allah dan dilenir ve beklenşr. Üfürükçü hocalardan, imansız cinlerden değil. Evlenmek isteyenlerde, ev mal para sahibi olmak isteyenlerde, sınav kazanmak isteyenlerde, işe girmek isteyenlerde, çocuk isteyenlerde, sağlık isteyenlerde, Allah dan dilemeliler, üfürükçü hocalardan ve imansız cinlerden değil. Türbe duvarlarından veya kapılarına pencerelerine veya ağaç dallarına astıkları çaputlardan meded ummamalılar, yanlız ve yanlız Allah dan dilemeliler. Üfürükçülere gitmek ibadet değildir, parayla dua okunmaz kabulde olmaz. Dua gönülden yakarıştır, araya hiç bir üfürükçü veya imansız cin katmayın. |
| #6 | |
| Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Dua, bela ile karşılaşır, kıyamete kadar birbiriyle çarpışırlar." Aişe radıyallahu anha. Bezzâr. Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme, yahudilerden bir adam büyü yaptı. Bu yüzden birkaç gün rahatsızlaştı. Cebrail ona gelip şöyle dedi: "Sana yahudilerden bir adam büyü yaptı, düğümler bağlayıp falan kuyuya attı." Hemen Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, bir adam gönderip onu oradan çıkarttı ve çözdü. Ondan sonra, bağlardan kurtulmuş gibi, zinde bir vücutla dimdik ayağa kalktı. Bu olayı o yahudiye anlatmadı, hatasını yüzüne vurmadı. Zeyd radıyallahu anh. Nesêî. Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme falcılar hakkında sordular. "Onlar hiçbir şey değildir!" buyurdu. "Ey Allahın Resûlü! Söyledikleri bazen doğru çıkmaktadır." "Bu doğru olan sözdür. Cin onu kapıp dostunun kulağına söyleyiverir. Ne var ki, onunla birlikte yüz tane de yalan katar." Aişe radıyallahu anha. Buhârî. Falcının, büyücünün söylediklerine inanan, Kur'an-ı kerime inanmamış olur.) [Taberani] Büyü yapan ve yaptıran ve bunlara inanan bizden değildir) buyuruldu. (Bezzar) |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Bu zamanda öyleleri var ki, falcılığı veya büyücülüğü de doğru düzgün yapmıyor. Yani herşeyi uydurma. Ne cinlerle bir irtibatı var, ne de konu hakkında en ufak bir bilgisi. Tamamen uyduruktan cinci falcılar bunlar. :-) __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #8 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
| ||
| #9 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Büyünün var olduğunu söylemek başka, büyü yapmak başkadır. Alıntı:
İlk kez din'i kötülemediniz. ![]() __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü ibra Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-09-05 14:56 . | |
| #10 | ||
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|