| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Daha milliyetçi olduk! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| A&G'nin Milliyet için yaptığı araştırmaya göre, halkın yüzde 50.1'i Türkiye'de son zamanlarda milliyetçiliğin yükseldiğini düşünüyor. Hayır diyenlerin oranı yüzde 30.4... Araştırmaya göre, AB ile müzakerelerde gelinen nokta, Kuzey Irak'taki gelişmeler ve Hrant Dink cinayeti sonrası yaşananlar toplumda milli refleksleri artırdI. Kynak:http://www.milliyet.com.tr/2007/03/12/guncel/gun03.html Yorumlarınızı beklyorum. Saygılar |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Cünkü milliyetcilik akimi tüm dünyada bu durumda. Nedenini defalarca söylesem de bikmayacagim.. KÜRESEL EMPERYALIZM Sayin H.ink´in ölümü, zaten var olan kini ortaya cikarmistir. ortadogu´da ABD, ona keza... Kürt sorununu da eklersek durum acik... Hersey bir yana, insanlar güc durumdadirlar. Düstükleri bu durumdan cresizlikten, ne inanaclar ne gelenekler kurtaramamaktadir. Kapitalizm acimasizca vuruyor; hem cüzdanlara, hem uluslara.... Böylece uluslarin en dibi, tortusu bulanmakta, gercegi saptayamamamanin acizligi ile toplum kabuguna cekilmekte, milliyetcilikte bulmaktadir cözümü. Böylece savunmaya gecmekte.. Farkinda olarak ya da olmayarak, cevresine düsman olmakta, hatta kendi icindekileri hain damgasiyla yargilamakta, giderek tarihteki karanlik olaylara dogru sürüklenmektedir. saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm Hoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-03-07 11:03 . | |
|
| #3 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
saygılar | |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur
Giriş Tarihi: Jun 2006 Ülke / Şehir: trabzon
| ben hiç bir partiyi tutuğum yok ben milliyetçiyim ülkemi, vatanımı, bayarağımı, dinimi, ırkımı her ne olursa olsun seviyorum, ama bir şey varki dinime, ırkıma,bayrağıma, vatanıma olsun saygı göstermiyeni ben hiç mi hiç saygı göstermem... Ne Mutlu Türküm Diyene... |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm | |
|
| #6 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Bu ülkede asıl tehlike milliyetçilik değil küreselleşmedir.Halkın cebine üç kuruş girerken dünya vatandaşı olmaları mı bekleniyor. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| |
| #7 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Milliyetçiliğin böylesine yükselişte olmadığı dönemlerde de halkın cebine çok fazla para girmiyordu; "dünya vatandaşı" da değildik. Ama belki daha anlayışlı, daha sağduyuluyduk. Bu gidişin iyi bir gidiş olduğunu söyleyebilmek zor.Kılıçların çekildiği, vatan hainliği ve kahramanlar edebiyatının sağcımızdan "solcumuza" hepimizin diline pelesenk edildiği bir zamanlar belki de hiç olmadı. Dünya değişiyor. Değişirken karmaşıklaşıyor.Çözmek, anlamak biraz daha zorlaşıyor. İki kutuplu bir dünyada bazı şeyler daha kolay mı anlaşılabiliyordu ne?! Ama benim bir türlü anlayamadığım; daha düne kadar uğruna şarkılar ve türküler söylediğimiz, kimi zaman baskılarla karşılaştığımız, öldüğümüz...uğruna can verdiğimiz demokrasi ve özgürlük kavramlarının, şimdilerde ABD ve AB emperyalizminin bir dayatması olduğu söylenilmesi ve "tu kaka" edilmesi... Böyle bir dünyada sağlıklı duruş sergileyebilmek de giderek zorlaşıyor herhalde... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayın Gaspıralı şöyle demiş: Sayın Gaspıralı doğru söylüyorsunuz.Gerek AB konusu,gerek K.Irak'taki gelişmeler,gerek Hrant Dink cinayeti,Gerek en son gündemde olan M.K.Atatürk'e yapılan iğrenç saldırı,gerek doğuda olanlar,gerek sözde Ermeni soykırımı...bunların hepsi milliyetçi olmamıza sebeptir ve eminim ki milliyetçilerin sayısı gün geçtikçe artacaktır. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Milliyet gazetesinde milliyetçiliğin yükselmesinin nedenleri aşağıdaki gibi izah edilmiş... " Milliyetçiliğin yükselmesinin nedenleri sıralanması istendiğinde denekler ilk sıraya yüzde 33.8 oranıyla "AB'nin Türkiye'yi kızdıran ve dışlayan tavrını" koydu. Yüzde 23.6'sı "Türkiye'nin dış politikadaki yetersizliği, Kuzey Irak - Kıbrıs", yüzde 16.1'i de "Türkiye'deki bazı grupların AB ve ABD'yi arkasına alarak bazı talepler ileri sürmesi" dedi....12.Mart.Milliyet gazetesi..." Sonra yine,aynı gazetede yer alan haberde " milliyetçi duygulara en iyi cevap veren parti ve lider kimdir ? sorusuna AKP cevabı verilmiş..." O zaman buna göre... a-) AKP'nin Kuzey Irak,Kıbrıs politikaları ve AB'nin Türkiye'yi dışlayan tavrına karşı duruşu,yükselmekte olduğu söylenen Milliyetçilik akımının taraftarlarını çok memnun edecek şekilde mi ? Ankette AKP birinci çıktığına göre....O zaman böyle,bir mantık ortaya çıkıyor... b-) Eğer AKP politikaları, Milliyetçileri tatmin edecek politikalar değilse anketlerden 21.6 ile nasıl birinci çıkıyor... Bu konuda tesbit yapacak arkadaşların görüşlerinden faydalanmak isterim......Benim tesbitim şöyle.... Çok farklı insan grupları ile ve kırsal kesimle de bağlantım olmasına rağmen AKP'nin özellikle Kuzey Irak ve AB politikalarının destek görmediğine şahit oluyorum... AKP'nin milliyetçi duygulara en iyi cevap veren birinci parti olduğu ve bu kesimin desteklediği 1.numara olduğu görüşüne katılmıyorum...Burada sanki bir yanlışlık var diye düşünüyorum....İstanbul,Ankara,İzmir gibi büyük metropollerdeki genel kanıyı bilemeyeceğim... Benim yaşadığım Akdeniz'de durum farklı..MHP-CHP-BBP-İP gibi siyasi kuruluşlara daha çok yansıyacağını hissediyorum..Özellikle Kırsal kesimde MHP oylarının yükselişi daha açık seslendiriliyor....DYP'nin de klasik oyları duruyor...Kent merkezlerinde Deniz Baykal eleştirilse de,sol gelenekten gelmeyen bir kaç kuşak şehirli merkez seçmenin CHP'ye yöneldiğini görüyorum... Tabiki benim görüşüm kişisel,yanlışlık içeriyor olabilir...Herkese saygılarımı sunarım....Harbey....... |
|
| #10 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|