Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Teleferde Türkmenler Telef Ediliyor!!! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski19-09-05, 23:48  #1
MicroMniac

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İzmir
Teleferde Türkmenler Telef Ediliyor!!!

Ya bu kadar olmaaz yaa ne biçim bir basın ahlakıdır bu yaa!!! Kürtler sınır kapısından geçerken Irak Cumhuriyeti Kürdistan bolümü diye damga vuruyorken şimdi ki damgalarda sadece krdistan yazılı!!!
Telefer olayına gelelim. Neymiş direnişçi varmış!! Bi kamu oyu göremiyor. Türkmenlerin yaşamı peşmergenin parmagının ucunda aşagı dogruysa kurtuluyor parmak yukarı bakıyorsa oldürüyorlar!!!
Tam bir Türkmen katlimı yaşanıyor!!! Nüfustan kayıtları siliniyor ve yok ediliyorlar. Kurulacak bir federe devlette onlara yer kaptırmak istemiyorlar!! Türkiye nin Iraka girmek için Türkmenleri kullancagından korkarak insanlarımız katlediliyor!!!
Orada abd li general bozması nükleer silah kullanıyor!! Benim insanımı deneme tahtası yapmışlar!! Kızılay sivillere yardım için gidiyor. Malzemelere el konulup şehire sokmadan geri gönderiliyorlar.
Çünki girerlerse şehirde ki vahseti göreceklerinden korkuyorlar!!!
Gün gelir tarih tekerrür eder.
Benim basınım gamzenin kukusunu kim şey yapmış onla uğraşşsın!!!!!1
Eski20-09-05, 09:34  #2
dr che

dr che'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: Konya

bu medya yalaka olduğu için gerçekleri yazamıyor mesela aydın doğan o kadar borcu öteletti ne deyipde tayyip i bırakıp o katliamı yazacak o kadar yüz var mı doğanda hiç sanmam bizim medya patronlara bağlı olduğu için bu durumda abd karşıtlığını bile çarpıtıyorlar dediğin gibi onların derdi mağazin ve mankenler başka işleri yok.
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-09-05, 10:00  #3
petricli
Guest

Sayın che,

Eğer dediğiniz doğru ise buradan şu anlam çıkmıyor mu!..

1 - Solcu gazeteciler para için ideolojilerini satıyorlar.
2 - Solcu gazeteciler uyuyorlar.
3 - Solcu gazeteciler birleşip fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri bir gazete kuramayacak kadar beceriksizler.

Eğer dediğiniz doğru ise bu şıklardan en az birisi doğru olmuyor mu? Ne dersiniz?

Not: Benim ne solcu ne sağcı nede bilmem necilerle alıp veremediğim yoktur. Aydın Doğan grubunun gazetelerinde çalışanlar genel olarak solcu bildiğimiz gazeteciler olduğu için bu soruyu sordum. Yoksa kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok ve olamaz. Ama Sayın Che'nin mesajından Aydın Doğan'dan aldığı maaş yüzünden gazetecilerin sustukları anlamı çıkıyır!..

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-09-05, 22:25  #4
MicroMniac

Giriş Tarihi: Jul 2005
Ülke / Şehir: İzmir

Walla solcu sağcı faretmez arkdaşalar sonuçta orda bir insanlık sucu işleniyor. Gazeteci lafa geldiginde aydındır ya işte benim aydınım gamzenin kukusuna kilitlemiş. Ne biçim bir hizmet gazetecilik ahlakıdır bu yahuu!!
Ayrıca geri dönen kızılay ekibi peşmergeler tarafından yağmalanmış!! Haberiniz olaa. Bu adamlar çok azdı!!! Sonra Tayyip bey çıkıyor. Iraka mudahele etmek isteyenlerin iştahını kabartmayın diyip bizi proveke ile suçluyor!!!! Kıbrıs çıkarmasında nasıl tüm halk aynı ağızdan aynı şeyi soylediyse şimdi de soylemesi gerekiyor!! Yoksa bu sinsiler ta göbegimize kadar sokuldu!!!
Eski21-09-05, 17:24  #5
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın petricli şöyle demiş:

Sayın che,

Eğer dediğiniz doğru ise buradan şu anlam çıkmıyor mu!..

1 - Solcu gazeteciler para için ideolojilerini satıyorlar.
2 - Solcu gazeteciler uyuyorlar.
3 - Solcu gazeteciler birleşip fikirlerini özgürce söyleyebilecekleri bir gazete kuramayacak kadar beceriksizler.

Eğer dediğiniz doğru ise bu şıklardan en az birisi doğru olmuyor mu? Ne dersiniz?

Not: Benim ne solcu ne sağcı nede bilmem necilerle alıp veremediğim yoktur. Aydın Doğan grubunun gazetelerinde çalışanlar genel olarak solcu bildiğimiz gazeteciler olduğu için bu soruyu sordum. Yoksa kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok ve olamaz. Ama Sayın Che'nin mesajından Aydın Doğan'dan aldığı maaş yüzünden gazetecilerin sustukları anlamı çıkıyır!..

Saygılar,
Tüm ülke uyuyor siz hala solcu derdindesiniz.sayın Petricli afederseniz ama benim ne solcu ne de sağcılar ile alıp veremediğim yok notunuz bile iletinizi anlamlı kılmıyor.Türk basının inkar edilemez vurdumduymazlığını görmezden gelip olayı sol yazar sağ çizer boyutuna indirmemek gerek bana kalırsa.

Para için ideolojisini satan,uyuyan her taraftan insanlar vardır.Diğer taraftan Telafer'de bir insanlık ayıbı vardır.Ve bu hangi düşünceden olursa olsun yazılması gösterilmesi gereken bir olaydır.Aydın Doğan'dan aldığı para için susan solcularda vardır belki ama susmayanlar da var.Belki susan solcu yazar sayısı sağcılardan fazladır belki de tam tersi.Kim bilir...

Saygılarımla.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-09-05, 18:24  #6
dr che

dr che'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Konya

merhaba petriçli
kendimizi özgürce ifade ettiğimiz bir gazete var zaten birgün gazetesi
bu arada aydın doğan ın gazetesinde yazan bir kişi nin ne görüşte olduğu önemli değil önemli olan aydın doğan ın ne istediğidir değil mi tersi olursa o gazeteci o gazetede yazabilir mi sence?
farkındaysan sağcılarda tepki vermiyor neden acaba?
durup dururken sola bu şekilde saldırmanı anlayamadım doğrusu?
varsayalım sol kalemler satılmış o zaman sağcı kalemler neden yazmıyor?
dr che is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-09-05, 18:49  #7
petricli
Guest

Sayın Seha,
Sayın Che,

Öncelikle tepkinin bu kadar gecikmesini beklemiyordum. Ben daha önce tepki gelir diye düşünmüştüm. :61

Ben sola saldırmıyorum. Peki o zaman neden sol dedim? Sağcıların genelde A.B.D. yanlısı ve çıkarları için emperyalistlere göz yuman insanlar olduğu şeklinde özetleyebileceğim bir düşünce tarzınız olduğu için; solcular emperyalizme karşı ise ve tüm halklar eşit ise neden duyarlı olmuyorlar ve onlarda göz yumuyorlar? Onların sağcılardan ne farkı var? anlamında sorduğum bir sorudur.

Sayın Seha,

Bir başka yazımda fikir olarak sola yakın olduğumu ama dine soğuk bakmaları veya en azından umursamaz davranmaları sebebi ile uzak durduğumu belirtmiştim. Yani ben sağcı değilim. Solcu da değilim. Bu sebeple saldırı için değil, eleştiri ve analiz için sorduğum bir sorudur. ...benim ne solcu ne de sağcılar ile alıp veremediğim yok notunuz bile iletinizi anlamlı kılmıyor şeklinde yazınızdan benim sol karşıtı ve sağcı olduğumu zannettiniz herhalde.

Ben solcuların eleştiriye sağcılara göre daha açık olduğunu zannederdim ama ne yazık ki o konuda da fark yokmuş!..

Saygılar,
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski21-09-05, 20:04  #8
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Sn.Petricli,

Burada farklı bir konu işleniyor ama, ikide bir sağcı da değilim solcu da mantalitesine vurgu yaptığınız için sormak durumunda kalıyorum.Nesiniz? Siyaseten kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz.? Sol'dan anladığınız ne? Sağı nasıl tanımlarsınız? Siyaset bu iki eksen üzerinde yapılıyorsa bunların hiçbiri olmamak ne anlamı taşıyor?

Bilim konusunda olduğu gibi, bu konuda da mı bir sulandırma var?

Anlayamıyorum ve merak ediyorum!!

(Yeni bir konu başlığı da olabilir. Nasıl isterseniz? Ama konuyu açımlarken "bana göre"yle başlamamanızı o kadar çok isterim ki!! )
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-05, 01:17  #9
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:

Sayın Seha,
Sayın Che,

Öncelikle tepkinin bu kadar gecikmesini beklemiyordum. Ben daha önce tepki gelir diye düşünmüştüm. :61
:154 Biraz önyargı kokusu mu alıyorum? Bu önyargı sola mı karşı acaba? Yok canım değildir.

Alıntı:

Sayın Seha,

Bir başka yazımda fikir olarak sola yakın olduğumu ama dine soğuk bakmaları veya en azından umursamaz davranmaları sebebi ile uzak durduğumu belirtmiştim. Yani ben sağcı değilim. Solcu da değilim. Bu sebeple saldırı için değil, eleştiri ve analiz için sorduğum bir sorudur. ...benim ne solcu ne de sağcılar ile alıp veremediğim yok notunuz bile iletinizi anlamlı kılmıyor şeklinde yazınızdan benim sol karşıtı ve sağcı olduğumu zannettiniz herhalde.
Sayın Petricli,yazı mı bir kez daha okursanız eleştirimin sizin sola karşı olan tavrınızdan çok meydana gelen insanlık ayıbının görmezden gelindiğini eleştirmek ve bu konuda fikrinizi açıklamak yerine başka şeyleri gündeme getirmenizdendir.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-09-05, 01:34  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ülke / Şehir: İstanbul

Irak'ta hergün İnsanlar(Araplar,Kürtler..) ölürken sesi çıkmayanların Türkmenler ölünce ses çıkarmasını samimiyetsiz buluyorum.Geçenlerde 60 tane insan (!) öldü,amerikan askerlerinin "titizliğinden".. buna ses çıkarmayan arkadaşlar,1-2 tane Türkmen ölünce seslerini yükseltmeye başlıyor.Kusura bakmayın ama buna saygı duyamam.Tabiki 1-2 Tane İnsanın işgalcilerin yüzünde ölmesi (Türkmen yada başka milletten) çok acı verici ve karşısında durulması,sesin yükseltilmesi gerek bir durum..Ama Eğer 1-2 Arap ya da Kürt öldüğünde ses çıkarmayanlar,1-2 Türkmen öldüğü zaman ses çıkarırlarsa,bu insanların Amerikan Emperyalizminin Türk Versiyonu olmaktan öteye gidemeyecekleri barizdir...

Türkiyedeki Medya olayına gelirsek;Ben Birgün okuyorum..Hiçbir yazarının karşılık beklemeden yazdığı özgür ve hür bir gazete...Tavsiye ederim haber(!) okumak istiyorsanız..

Not:Gerçek bir solcu Aydın Doğan gibi bir herifin altında ya da Radikal'de (solcu diye geçinen gazete) yazmaz..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)