| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Rektör / Davet krizi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Rektörün tavrı doğru mu? | |||
| Evet, rektör doğru yaptı. | 3 | 21.43% | |
| Hayır, rektör yanlış yaptı. | 11 | 78.57% | |
| Oy Verenler: 14. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| İzzet Baysal Üniversitesi Rektörünün tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Bana göre. Rektör yanlış yaptı. Bu nasıl bir mantıktır ki, yaşadığı ülkenin başbakanı davetli veya davetsiz bir programa katılacak ve evsahibi orada bulunmayacak. Üstelik bu bir ihmal veya kusurdan değil de kasıtlı bir davranaış oalcak. Üstelik evsahipliği yapmamakla Cumhuriyetin temel ilkelerini korumuş olacak!!! __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #3 | |
| Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetim şekli cumhuriyettir. Halkı temsilen seçilen milletvekilleri ülkeyi yönetirler. Bunların içinde en çok oy alan parti hükümeti kurar. Eğer parti oyları hükümeti kurmaya yetmezse ya - dışarıdan destekli - azınlık hükümeti kurulur ya da partiler arası anlaşma ile koalisyon hükümeti kurulur. Şu andaki hükümet hoşumuza gitse de gitmese de halkın çoğunluğunun seçtiği yasal bir hükümettir. Cumhurbaşkanından hükümeti kurma görevini almış, kabinesini oluşturmuş ve Cumhurbaşkanlığının onaylamasını takiben T.B.M.M.' nden güvenoyu alarak göreve başlamıştır. Dış siyaset ve bilim alanında yaptıklarını bende beğenmediğim ve reddettiğim halde, halkımıza duyduğum saygı ve sevgi çerçevesinde demokrasinin gereği olarak yapılanı doğru bulmuyorum. Evet; hükümet bilim çevrelerince hoş karşılanmayan kimi doğru kimi yanlış icraatlarda bulunmuştur. Fakat bunlar; başbakanlık makamına saygısızlık yapılmasını, hele T.C. Devleti'nin bir üniversitesinin rektörünün bunu bilerek yaptığını gururla söylemesini kınıyorum. Bir bilim adamına bence yakışmadı. Saygılarımla, |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005
| yök kaçıncı kuvvet? evet. bir ülke düşünelim rektörü tutuklanmış... fakat neden tutuklandı orası tam belli olmamakla beraber... yargı bahımsızdır diyen hükümete.. rektörler şöyle cevap vermekteler... yök dahada bağımsızdır... yargıyı eleştiriyor... kim haklıdır? |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
ortadogu oriental mentalitesinin tipik bir örnegini toplum olarak yine vermekteyiz. :-) Belirsizligin icinde yüzen toplumlar,yargidan önce karar verip yargilar ve asarlar. Elestiri mekanizmasi bozuktur; cünkü calismaz. Yargi, toplumsal bir vebaya, hezeyana ve halüsinasyona tutulup duygusal hareket edese, yarginin da yargiclari oldugunu birileri hatirlatabilir? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| bütün türk insanı değil bütün dünya yargılanacakdır kimseye taviz vermek yok öbür dünyadada bu gerçekleşecek zaten... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| hadi arkadaşlar yarasa arkadaş ın dediği gibi yapalım bu fani hayat ta haksızlıklara,eşitsiliklere boyun eğelim nasıl olsa öbür tarafta işler yolunda olacak yök gibi bir kurum kendisini tc nin üstünde görmesi ve böyle hareket etmesi bence de yanlış. davete gelince her davete gitmekte gerekmez hadi o nezaketen ettide sen niye gidiyorsun. bence davet te olmamalı. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| YÖK ile Türkiye, simdilik yalnizca kendisini egitim alaninda korumaya calisiyor. Ya da ülkenin kendini koruma reflekslerinden biri de YÖK tür denilebilir. YÖK´ün bittigini herkes biliyor cünkü. Bir de öte yüzüne bakalim. YÖK´ü kaldirirsaniz, yerine hangi demokratik anlayis gelir, merak konusudur?:-) Üniversitelerin demokratiklesmesi öyle SINIRSIZ özgürlük söylemleriyle kazanilmaz. Üc günde medreseyecevirirler okullari. YÖK´ü yikacak demokratik gücler gercek bir erke sahipseler, haydi buyrun hep birlikte yikalim. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| canuğur hocam yök ün kaldırılması veya yerine gelecek kurumun yökten farkı olacak mı? yökün eğitimin önünde engel olması sadece yasa ve uygulamalardan kaynaklanıyor yökün yerine öğrenci temsilcileri olabilir bu sorunu çözer sınırsız özgürlük yoktur bunu kabuletmek gerek mesela ben aşırı sesle müzik dinlemeyei severim fakat yan komşum bundan rahatsız olur peki ben kısık sesle müzik dinlersem benim özgürlüğüm açık sesle dinlersem komşumun özgürlüğü kısıtlanır şimdi ne yapacağız? demokratik değil eşitlikçi ve özgürlükçü olmaları bence yeterli. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| vallahi yök kalkarsa devletimiz sahip çıkacakdır ünüversiteye değilmi.:=)))) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|