"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türk Düşmanlığı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sizce ülkemizde ve dünyada Türk düşmanlığı yapılıyor mu ? Ben hiçbir düşüncenin, hiçbir halkın, hiçbir topluluğun genelleme yapılarak yargılanmasını doğru bulmuyorum. Hiçbir halk ya da topluluk, kişilerin değer yargılarına göre doğuştan kötü diye nitelendirilemez. Yargılanamaz. Ülkemizde, başka halklara ve topluluklara düşmanlık duyguklarına sahip olan, onları aşağılayan, hakaret edenlerin varlığı bir gerçek; ancak bunlar azınlıkta. (Ülkemizde kitleselleşebileceklerini sanmıyorum. Toprağımızın ruhuna ters! ) Peki dünyada ve ülkemizde Türk düşmanlığı var mı ? Ya da Türkler'i aşağılayan, hakaret eden şövenist yaklaşımlar var mı ? Kitlesel ya da marjinal ?! Olaya bir de bu taraftan bakalım!.. Ne düşünüyorsunuz ? __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-03-07 01:53 . |
|
| #2 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bir millet varlığını bir düşman yaratarak kolayca sağlıyabilir.Bu ilke çerçevesinde eski Osmanlı taopraklarında yaşayan milletler hep Türklere kötü gözle ve bakmış barbar olarak görmüştür.Bu gayet normaldir.Bir de Attilaya kadar uzanan meşhur korkular ve önyargılar var.Bugün Avrupada sağ partiler hala bu konuyu işleyebilmektedir.Nazi kalıntılarını siz daha iyi bilirsiniz zaten.Bu tür önyargılar ancak tanıtımla aşılabilir. Ha birde İçimizdeki İrlandalılar var(!)Kimdir bunlar derseniz.İçinden çıktıkları milleti beğenmeyen onu adam etmeye çalışan üstüne üstlük bunu AB SOPASI ile yapmaya çalışan bir güruh var.Eskinin CHE donlu bu arkadaşları şimdinin en hızlı liberalleridir.İşte bu köksüz arkadaşların ülke ve halkımız hakkındaki söylemcileri toplumu rencide ediyor.Aşağılama belki biraz ağır kaçabilir.Ama fakir bir millete bu bile fazla geldi ve inanılmaz bir tepki doğdu.Zaten mayamız da buna uygun. saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sevgili gılgamış, Can yakan Türk düşmanlığının Türkiye içindeki durumu gerçekten üzücü. Sayın Perinçek ile İsviçre mahkemesinin zaten çok önceden almış olduğu karar; son kanıtlardan. Türk milliyetçilerini,milliyetçiliğini çeşitli gerekçelerle hedef gösterenlerin , gerekçe olarak başka etnik/budunsal faşizan açılımlarla hareket etmeleri daha da ilginç... Bu arada Milliyetçiliği yıkıcı biçime dönüştürme gayretinde ki üresel sermaye salt Türk Milliyetçiliğini değil her yerde Milliyetçiliği körükleyecek sivri yayınları,cinayetleri,hükümet kurulması ya da hükümet değişimlerini;devletlerin sınırlarının değişmesini,sistem değişimlerini kendi çıkarları doğrultusunda belirli ya da duruma göre değişebilen A,B,C ..vb projelerle kendisine sürebilecek bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyor. Dünya pazarlarının paylaşımı görece zaten paylaşıldığı için ; şimdi de pazar sınırları ve nüfuz alanlarının değişimi,el değiştirmesi için yeniden şekillendiriliyor. Türkiye'nin çoğunluğu Müslüman olan yapısı nedeniyle başta Araplar olmak üzere diğer Müslüman toplumlarla ilişkisi;gerek Selçuklu gerek Osmanlı İmparatorluk geçmişi; Padişahların Halifelik dönemleri etkisi ve seki hükmi nedeniyle ;Türkçe konuşan ve Türk olmaları nedeniyle eski ortak geçmiştenden de kaynaklanan nedenlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de üzerine çok geliniliyor. Malumunuz üzre ABD,AB ve işbirlikçilerinin BOP projesi sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları da dahil. Yoğun Müslüman yapısı sermayenin çokluğu ve yönetiminin Hristiyan-Latin ve Anglo-Sakson Küresel sermayesinde oluşu ;özellikle Müslüman Orta Doğu ve Asya halklarında ciddi bir direnç oluşturuyor. Küresel sermaye de bununla ilgili önünde hangi direnç varsa ; silip-süpürmeye niyetli. Bu Dünya'da bilinen bir gerçek...Ancak , sınırları nedeniyle hem Asya'da hem de Avrupa'da olan Türkiye'nin sosyal(kültürel değerlendirmeyi de buraya iliştirebiliriz.),siyasal,ekonomik ilişkilei nedeniyle;Avrupa köklü yeni açılımların(Aslında tümüyle Avrupa çıkarı doğrultusunda)Türkiye'ye dayatılabileceğini çok iyi biliyorlar. İslamkorkusu(İslamafobi) gündemdeyken Hristiyanlık yayıcı misyoner faaliyetleri hız kazanıyor. Ne İslam ne de yeni Dünya Yaşam Biçimleri hakkında pop-ikon(moda/güncel) simgeler dışında pek de bilgi ve deneyimi olmayan alt yapısı olmayan kalabalıklar yeni(!) din Hristiyanlığı yeniden keşfetmiş gibi sarılıyor. Türk'lük konusu da böyle: ''Tarihleri Soykırım!'' sloganının arkasında yürüyen kalabalıkların da kendinden nefret etmeye kadar uzanabilen bir aşağılık kompleksiyle açıklanabilir. İslam ve Türklüğü reddediş bizim toplumumuzda öyle bir seyir içinde... İslami ve Türklüğü reddettiğiniz zaman aslında ''evrensel'' olunmuyor. Sözde ama inanılan Avrupalı,çağdaş,Hristiyan(ya da Hristiyanlığın kabul ölçüleri içinde)ve de beyaz ırk olunuyor.Böylece Anadolu'da yaşayan eski Türk eski Müslüman bir Avrupalı halk oluşturulmaya çalışılıyor. Kitlesel basın yayın araçları elerinde olan ekonomik olarak da bnları besleyebilen açılımlar budoğrultuda başarı da kazanıyorlar. Soarasçu Turuncu Devrimin gerçekleştirildiği;turuncu devrim liderlerinin başlarını yediği sonradan turuncu devrim çocuklarının da başlarını yiyeceği Kırgizistan Turuncu Devrimi öncesi ve sonrasında Kırgızistan'daki en belirgin özellik Alman Katolik Hristiyanlar'ın Kırgızistan'nın görünen yüzü olmasıdır. Türk Düşmanlığı da bu bağlamda ilk hedeflerdendir. Sayın gılgamış da; belki Almanya'daki durumdan bizleri haberdar ederek ,kendi açtığı konuya katkı sağlayabilir... Saygılar, doğançay |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Türk düşmanlığı hiçbir zaman yok olmamıştır. bunu kısaca şöle diyerek açıklayabiliriz: komşu devletlerde her biri terör örgütlerine göz yumdu ırak ,suriye,iran, yunanistan vs. bize düşmanlık yapmayanlar Türk devletleridir . ve şunuda belirtelim bulunduğumuz konum çok önemlidir. saygılarımla |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| benim de bir katkim olacaksa; Almanya´da direk Türk düsmanligindan degil de, genel yabanci düsmanligindan söz etmek daha dogru olur. Alman yabanci düsmanliginda siralamada, ilk oarak, siyah derililer, sonra araplar, Türkler ve balkan ülkeleri halklari yerlerini alirlar. Türlerin bir avantaji, belki de Osmanli´dan kalma Alman Imparatorlugu-Osmanli ilisklerinin ve savas müttefiki olmanin payi olabilir. Almanlarin, o dönemler Osmanli´ya Enverland adi taktiklarini biliyoruz. Bazi sokaklarina Türkce isimler, Asya tarihinden isimler vermisler, bir cok almanin Türklerle iliskilerinden, ve evliliklerinden ya da arkadasliklarindan dolayi Türkce ögrendigini de biliyoruz. Bir gün bir Alman gencinin Türk bakkalindan türkce sözlerle alisveris ettigini gördügümde sormustum. Türkceyi kolay ögrendiniz mi, neden ögrenme geregi duydunuz, esiniz Türk mü gibilerden söylesmistik. Bana verdigi yanit güzeldi: " apartmandaki, sokaktaki komsumu anlamak istiyorum, bu nedenle Türkce ögrendim." demisti. Tüm bu iyimserligin yaninda, Solingen´de, Nazi capulculari tarafindan yakilan 5 Türk vatandasinin acisi, duyarli Almanlar tarafindan unutulmamisti. Sonuc olarak akilli insanin (!) düsmani olmaz demek istiyorum. Tartisilir tabi ![]() saygiyla __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #6 | |
| Almanya'da kitleselleşmiş bir yabancı düşmanlığı vardır: Bu düşmanlığın içinde, özel Türk düşmanlığı da vardır. Almanya'da yabancılara yönelik her yıl yüzlerce hatta binlerce saldırı olmaktadır ve bu sayının içinde Türkler önemli bir yer tutar. Zira Türkler sayıca yabancılar içinde en fazla nüfusa sahip olan kesimdir. Ancak öbür yabancıların toplam sayısı da Türkler'in sayısından fazladır. Almanya'da yaşanan ırkçı saldırılar sadece toplu saldırıların simgesi olan Solingen'le, Rostock'la ve Mölln ile sınırlı değildir. Her yıl Almanya'nın değişik yerlerinde yabancılara ait işyerleri kundaklanmaktadır. Her yıl ırkçı saldırılar yüzünden insanlar ölmektedir. Bu ölümler genellikle gruplar halinde gezen dazlakların, tipini beğenmediklerine, yani koyu saç rengine ve ten rengine sahip olanlara yaptıkları anlık saldırıların sonucunda olmaktadır. Ya da üzerinde Che tişörtü v.s taşıyan solculara yöneliktir. Bu olaylar genellikle Alman medyasında pek yer almaz; ta ki mızrak çuvala sığmayıncaya kadar... Türk düşmanlığına gelince: Irkçı Almanlar açısından Türkler birer ''Kanack''tır. Yani ''insancık''. Alman ırkçılarına ait sitelerde, Türkler Cermen ırkına yönelik en eski ve en büyük tarihsel tehditlerden diye tanımlanır. Yahudiler'den sonra Türkler tarihsel düşmandır. Almanya'da siyahlar ve Uzak Asyalılar sayıca oldukça azdır. Ama ırkçı Almanlar bunlara da insan gözüyle bakmaz. Bu anlamda özellikle siyahlar, ''kanack'' yani ''insancık'' sınıflamasına bile layık görülmezler. Bunlara verdikleri sıfat ''Bimbus''tur. Irkçı Almanlar için, siyahlar daha dün ağaçtan inmiş, henüz evrimin ilk aşamasındaki lkel yaratıklar muamelesi görürler. Söylemleri bu yöndedir. Özel Türk düşmanlığının kökeninde şu etmenler vardır: 1. Tarihsel: Hunlar ve Osmanlı, Cermen ırkını zamanında tehdit etmiş öcüler olarak tanımlanır. 2. Türkler burada artık eskisi gibi sadece işçi değildirler. Kimisi akademisyen olmuş, kimisi kendi dükkanını açmış hatta kimisi ufak çaplı üretim yerleri kurmuştur. Bu durum işsizliğin her geçen gün arttığı Almanya'da bazıları için kıskançlığa neden olmaktadır. Irkçıların bir numaralı sloganı: ''Türkler dışarı'', ''Almanlar için İş''tir. 3. Türkler söylenenin aksine Alman toplumuna büyük oranda uyum sağlamıştır. Bu durumu bazı Almanlar kendi kültürlerine tehdit olarak algılamaktadırlar. Çünkü Türkler her ne kadar kendine özgü değerlerini yitirmeye başlamışlarsa da, henüz tam olarak asimile edilememişlerdir. Buna din de dahildir. Öbür azınlıklara yönelik aynı şeyi söylemek zordur.. 4. Türkler tarafından açılan dükkanlarda, Türk malları satılmaktadır. Bu durum da kendi iç pazarından pay kaybeden Almanlar'ı rahatsız etmektedir. 5. Alman olmak daha 2000 yılına kadar yasalarla kan yoluyla geçiyordu. Bizim anladığımız anlamda yurttaşlık yasası artık burada da var: Ancak Almanların çoğunluğu için Alman olmanın şartı, Alman anne ve babadan doğmaktır. Burada Almanlarla evlenen Türkler, sözümona kötülük etmektedirler. Bu evliliklerin sayısı, öbür yabancılara göre daha bir göze batar durumdadır. Bu karışık evlilikler Almanlık'a bir tehdit olarak algılanmaktadır. Irkçılar böylesi ailelerden doğan çocuklara ''vesautes Blut'' ''pisletilmiş, heba edilmiş kan'' derler... Buradaki her yabancı ırkçılar için hedef değildir! Örneğin ırkçı Almanlar, bir İngiliz'e, bir Fransız'a bir Danimarkalı ya da Hollandalı'ya saldırmazlar. Bbunlar üstün Cermen ırkının evlatlarıdır!.. v.s Bizim gibi Avrupa dışından gelenleri, uygarlıktan uzak, aşağı ırk olarak görürler. Ben bizzat kendim burada üç kez fiziksel saldırıya maruz kaldım. Bir şey olmadı ama Bunda Doğu Berlin'de de oturmam etkili oldu. Almanya'nın doğusu işsizliğin en fazla olduğu yer. Ama aynı zamanda ırkçılığın da en yaygın olduğu yer. fakat bu Batı Almanya'da ırkçılık olmadığı anlamına gelmez. Batı Almanya'da da ırkçılar değişik kentlerin ilçe meclislerine girmeyi başarıyorlar. Doğu eyaletlerinde eyalet parlamentosu bazında temsil ediliyorlar..Burada ev değiştirmeler de, çoğunlukla emlakçılara telefonlaşmak gerekiyor. Bazen de ev sahibiyle. Her Alman yabancıya ev vermek istemiyor. Bunu bildiğimden ben her taşınmamızda (toplam 4 kere) eşime telefon ettirdim. Eşim bir Alman. Almancası da aksansız Ama buna rağmen eşimin yabancı soyadı taşıdığını duyan birkaç kimse, eşime ''Ben yabancıya ev vermem'' ''Ya da kiralamada yardımcı olduğumuz binada yabancılar istenmiyor'' demiştir. Yani anayacağınız, ırkçı Almanlar için karışık evliliklere sahip olanlar bile tahammül edilmesi zor kimselerdir.Birçok Alman için benim çocuklarım da Alman sayılamaz; çünkü onların babası Türk'tür. Onlar yarı Alman olarak da adlandırılamaz. Kısaca ''versautes Blut''tur onlar. Ha bu beni rahatsız eder mi ? ! Etmez tabi, benim çocuklarımın önadı da soyadı da Türkçe'dir, Türk kimlikleri de vardır. Bu da onlara yeter! Irkçı Almanlar'ın onlar hakkında ne düşündüğü fark etmez... Bu sön yazdıklarım bile bir ırkçı Alman için tahammül edilmesi zor tümcelerdir. Onlar için en iyi yabancı, onların peşinde koşacak olan, ne olur beni Alman olarak görün, diye yalvaracak olan tiplerdir. Yani yabancılar yalvaracak, onlar da siz Alman kanı taşımadığınızdan Alman olamazsınız, deyip aşağılayacaklardır. Onlara bu zevk tattırılır mı hiç ?! ![]() Benim tavrımı gösteren Türkler çoğunlukta olduğu için de Türkler daha da sevilmezler... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-03-07 20:56 . |
|
| #7 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Aydınlatıcı bilgileriniz, paylaşımlarınız için teşekkürler sayın Gılgamış. Özgüveniniz için de, sizi ayrıca kutlarım.. Sizinle Onur duydum |
|
| #8 | ||||||||
| Sayın Hoca şöyle demiş: Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Türklerle evlenen Almanlar'ın bazıları Türkçe öğrenmektedir, bu doğru. Eh bu da doğaldır herhalde ? Türkler ile evlenen Almanlar, Türk düşmanı olsalardı, zaten evlenmezlerdi... Arkadaşlıktan dolayı Türkçe öğrenene ben rastlamadım; ama vardır, olabilir... Aslında Almanlar'ın çoğu tatile gittikleri ülkenin dilinde de birkaç sözcük öğrenirler; hatta tatile gitmeden önce de öğrendikleri de olur... Alıntı:
Tabi böyle sıradışı Almanlar da var; ama bunlar gerçekten sıradışı sayılır. Bu tür davranışlar Almanlar'a özgü sıradan şeyler değildir. Yaygın olduğu kesinlikle söylenemez... Alıntı:
Alıntı:
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-03-07 21:07 . | |||||||
|
| #9 | |
| Almanya'da Türkler, Almanlar'ın girdiği her yere giremez. Özellikle Doğu Almanya'da... Sayısız eğlence mekanı mesela, Türkler'i kapısına bile yaklaştırmaz. Her bar da Türkler'e yer verilmez. Her diskotek de öyle... Türkler her evi kiralayamazlar. Almanya'da yabancı olmak, Türk olmak iş bulmayı zorlaştıran etmenlerden biridir. Almanya'da işsizlik%10'un altında iken Türkler arasında %30 ile %40 arasındadır. Bazı eyeletlerin okullarında, teneffüslerde bile Almanca dışında dil konuşmak yasaklanmıştır. Hatta bu yasağı kreşler düzeyine indiren kentler bile vardır. Kıyıda köşede kalmış yabancılara ait dükkanların duvarlarına yazılar yazılır. Fırsat varsa kundaklanır. (Bir keresinde benim oturduğum dairenin duvarına da ''Almanlar kendinizi savunun'' ''Türkler dışarı'' diye yazılmıştı. Doğu Almanya'da bir yabancı ile bir Alman'ın elele yürümesi saldırıya davetiyedir. Hele gece ise... Bunlar olağan şeylerdir... __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-03-07 21:11 . |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: AB
| Bence asil sorun Turk olmayan herkesi dusman ilan etmektir. Bunun ulkemizde cok yaygin oldugunu goruyorum. Sayin Gilgamis'in bunlarin Turkiyede 'kucuk bir azinlik' oldugu gorusune malesef katilamiyorum. Keske oyle olsa. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|