"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Olası bir 3.Dünya Savaşında Türkiye'nin müttefiki kimler olur? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Nov 2006
| 3.Dünya savaşı çıkacak bu tartışılmaz bir gerçek... Gerek neorealist devletlerin tutumları;gerekse idealist ve neoidealistlerin ağırlıklarını hissettirememesi bunu kaçınılmaz kılıyor... Böyle bir savaşta Türkiye islam ve doğu bloğu ile işbirliği içine mi girmeli yoksa batı bloğu ve ABD ile mi ortak hareket etmeli? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Böyle bir konu bence hayalden öteye gitmeyecektir ama yine de görüşümü söylemek isterim. Bence ülkemiz bahsedildiği gibi bir seçim yapmak zorunda kalsa sanılanın aksine Rusya'nın yanında yer alacaktır. Abd veya Ab ile taraf olacağını sanmıyorum. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Rusya-İran-Türkiye-Suriye olabilir diye düşünüyorum. __________________
KENDİ DÜŞÜNCEMİ DESTEKLEMEM YASAKLANAMAZ. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Herkes vereceklilerinin yaninda ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
| #5 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Dünya savaşı falan olmaz daha,kimse hayal kurmasın ![]() __________________
"Yeneceğiz bu karanlıkları,bu tutsaklıkları yeneceğiz!Çevremizdeki bu kanlı zincirleri söküp atacağız,diz çökmeyeceğiz!Yenilmeyeceğiz" Uğur Mumcu.. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Olası bir 3.dünya savaşında Türkiye kimsenin yanında yer almaz,başka ülkeler Türkiye'nin yanında yer alır çünkü olası bir yeni dünya savaşında bence Türkiye baş rolü oynar ve Türkiye'nin arkasında Rusya ve İran yer alır. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Böyle bir savaş çıkacaksa... ben devletimi tanıyorum savaşın büyük bir bölümünü tarafsız olma çabalarıyla geçiririz Fakat sonradan seyrini değiştirecek ve kazananı tayin edebilecek bir konumda olabilir jeo politik konum ve savaşa bakış açımızın bir sonucu olarak... |
|
| #8 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| ||
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| 3.dünya savaşının çıkabileceğini düşünmüyorum... ancak şayet çıkarsa TÜRKİYE de özgür bir irade olmadığı için büyük ihtimalle ABD nin çakallığını yapağızdır. |
|
| #10 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Geçenlerde bir Azeri forumuna eklediğim yazıda bu konuya değinmiştim ; Şu anki Türkiyedeki Kürt sorunu, sözde Ermeni soykırımına karşı öfkeler, Kıbrıs meselesi ve Türkiyedeki artan milliyetçilik gösteriyorki Türkiye diğer Türk devletlerine yönelecek ve büyük bir birlik kurulacak. Bunlara Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Karabağ sorununuda ekleyebiliriz. Zaten Türkmenistandaki yatırımların çoğuda Türkiyedeki firmalardan. Türk birliği kurulduğu gün Rusyayla çok sert kapışırız. Buda gösteriyor ki Türkiyenin Amerika ile ittifak olması gerekiyor. Eğer Türkiye Amerika ile ittifak olursa zaten bir nebze güvende olur böylelikle Türk birliğini kurarken Rusyadan korkmasınada gerek kalmaz. Amerikanın Türkiyenin ittifağı olması içinde Ermeni tasarısının kabul edilmemesi gerekir. Türkiyedeki Amerikan karşıtlığınında önüne geçmenin yolu Amerikanın bize Kerkük meselesinde destek vermesiyle mümkün olur. Kerkük'e Türkiye operasyon yaparsa Amerikada buna izin verirse veya karşı çıkmazsa Irakta Amerikanın yardımcısı olan Kürtler bu sefer Amerikaya karşıt olurlar ve Kürtlerinde isyanları başlar. Buda zaten Amerika ile Türkiye ittifaklık yolunu açan bir diğer unsur olur ve Kerkük'e Türkiye tarafından operasyon yapılması Türkiyedeki milliyetçiliği yine daha çok arttırır. Bunların yanı sıra Amerika nüfusunun ortalama 5 milyon'u Türk olarak tahmin ediliyor ve 10 milyon kadar kişide müslümandır. Bunlarda önyargıları ortadan kaldırmaya yeter. Türk birliği kurulacak bu kesindir. Ama ne zaman kurulacaktır bilinmez.... Ardındanda büyük bir savaş çıkacaktır. Çok büyük ;( www.forum.xazar.com __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|