"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Orduya karşı ordu kurdular

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski13-03-07, 18:52  #1
Fedailer
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Orduya karşı ordu kurdular

Orduya Karşı Ordu Kurdular

Bülent ESİNOĞLU

İki haftadır Kanal 7 ve Mavi Gazetelerde, Ordu karşıtı kampanyalar yürütülüyor. Kanal 7’de Fethullahçı Nazlı Hanım’ın yönetiminde Andıç aşağı Andıç yukarı Ordu’ya ve yöneticilerine demediklerini bırakmadılar.
Bunların dertlerinin giderek yalnızca laiklik de olmadığı ortaya çıkıyor. Emperyalizmin hedef aldığı Ordu’yu, bunlar da hedef alıyorlar. Dertleri, millet ve onun emperyalizme karşı yükselen duyguları.

Yok efendim, Ordu siyasi parti gibi memleket meseleleri konusunda konuşuyormuş, yok efendim tehlikeden bahsediyormuş, v.s.

Benim memleketimin meseleleri için Amerikan Büyükelçileri ve Adana Konsolosları Diyarbakır’da konuşacak, ama benim Genelkurmay başkanım kendi ülkesinin güvenliği ile ilgili konuda açıklama yapamayacak. Yok eğer konuşursa emperyalizmin uşakları ayağa kalkacak. Ondan sonra da şaşıracaklar. Niye? Milliyetçilik/ulusalcılık yükseliyor diye.
Darbeler ve müdahaleler döneminde orduya ve generallere övgüler düzenler, şimdi arkalarına Amerika ve AB’yi alarak orduya saldırılar düzenliyorlar
(...)
Batı kendi milliyetçiliğini bize demokrasi diye yutturur. Bizim profesörümüz de bunu yutar. Veya görevidir. Batı bize 301’i kaldır der, ama “Ermeni Soykırımı yalandır” dedi diye Perinçek’i mahkum eder.
Benim profesörüm 12 Eylül ve Kenan Evren’i savunuyor. Neden? Amerika federasyon (eyalet) dedi. Profesörümüz de federasyon diyor. Ama 28 Şubat’ta sürecinde Amerika’nın Türk Ordusu içindeki bazı uzantıları temizlendi diye 28 Şubat’a iyi gözle bakmıyor.
(...)

yazının tamamı linkde:
http://www.turkpolitika.com/modules....ticle&sid=7491
Fedailer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-03-07, 19:00  #2
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007

Katılmadığım bir nokta var,
Alıntı:
28 Şubat’ta sürecinde Amerika’nın Türk Ordusu içindeki bazı uzantıları temizlendi
ABD'nin uzantıları 28 şubat sonrası Hüseyin Kıvrıkoğlu paşanın başa gelmesiyle temizlenmiştir. Yoksa 28 şubat'ın iki mimarı bernard levis ve çevik bir'dir. bunlar hakkında da konuşmaya sanırım gerek yok.

Saygılarımla
Ulukoca is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-03-07, 16:34  #3
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Katılmadığım bir nokta var, ABD'nin uzantıları 28 şubat sonrası Hüseyin Kıvrıkoğlu paşanın başa gelmesiyle temizlenmiştir. Yoksa 28 şubat'ın iki mimarı bernard levis ve çevik bir'dir. bunlar hakkında da konuşmaya sanırım gerek yok.

Saygılarımla
Bernard Lewis te nerden çıktı?
Eski14-03-07, 16:38  #4
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Valla bernard levis denen şahsiyete sormak lazım. 28 şubatın ve şimdiki iktidarın arkasından nerden çıktı diye ?
Eski14-03-07, 16:46  #5
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Yok yani kendisi saygın bir tarihçidir.Bu meseleyle bağlantısı ne onu anlamadım.Sonradan övgü dolu sözler yazdığı için mi?
Eski14-03-07, 16:50  #6
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Hayır, çevik bir ile beraber 28 şubat'ı planlıyanlardan olduğu için
Ve şiirden hapis yatanlarla konuşup, onlarla günümüz siyasi durumunu oluşturduğu için diyeyim. Sanırım yeterli olur ve demek istediğim anlaşılır. Yoksa kendisinin tarihçiliğini ismen bilmeme rağmen, kitaplarını okumadım.
Eski14-03-07, 16:59  #7
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Ulukoca şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hayır, çevik bir ile beraber 28 şubat'ı planlıyanlardan olduğu için
Ve şiirden hapis yatanlarla konuşup, onlarla günümüz siyasi durumunu oluşturduğu için diyeyim. Sanırım yeterli olur ve demek istediğim anlaşılır. Yoksa kendisinin tarihçiliğini ismen bilmeme rağmen, kitaplarını okumadım.
Modern Türkiyenin Doğuşu gibi temel eserlerinin yanısıra Ortadoğu uzmanlığıyla dünyaca tanınır.Kendisi tam bir Atatürk hayranıdır.Bu darbe messlesi ile nasıl bir organik bağı var hala anlamadım.Ordu darbe yapmalı gibisinden birşey dediyse anlarım ama...

saygılar
Eski14-03-07, 19:27  #8
MuMinho
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Jan 2007

nihilist hedonist ve her türlü idealizmden uzak düşmüş bedbahtların kendilerince ordu kurmaları ve Türk Ordusuna,yöneticilerine saldırarak özgürlük savunuculuk oynamaları gülünçtür.. Böylelerinin ne sözüne nede yaptıkları işe itimat edilir... Dünde varlardı Bugünde varlar Yarında var olacaklardır.. Kurduklarımızı Yıkma çabasından başka bir çaba göstermeyeceklerdir.
MuMinho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski19-03-07, 16:33  #9
malkoçoğlu

malkoçoğlu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Ülke / Şehir: istanbul
bir ülkede iki ordu olmaz

Bir ülkede iki ekonomik sistem, iki kültürel sistem, iki ordu olmaz.
Ama bizde iki ekonomik sistem var (biri kayıtdışı ekonomidir), iki kültürel sistem var (Batıcılar ve Doğucular).
Allah'tan bir ordu var.
malkoçoğlu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı