"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Orduya karşı ordu kurdular/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Orduya Karşı Ordu Kurdular Bülent ESİNOĞLU İki haftadır Kanal 7 ve Mavi Gazetelerde, Ordu karşıtı kampanyalar yürütülüyor. Kanal 7’de Fethullahçı Nazlı Hanım’ın yönetiminde Andıç aşağı Andıç yukarı Ordu’ya ve yöneticilerine demediklerini bırakmadılar. Bunların dertlerinin giderek yalnızca laiklik de olmadığı ortaya çıkıyor. Emperyalizmin hedef aldığı Ordu’yu, bunlar da hedef alıyorlar. Dertleri, millet ve onun emperyalizme karşı yükselen duyguları. Yok efendim, Ordu siyasi parti gibi memleket meseleleri konusunda konuşuyormuş, yok efendim tehlikeden bahsediyormuş, v.s. Benim memleketimin meseleleri için Amerikan Büyükelçileri ve Adana Konsolosları Diyarbakır’da konuşacak, ama benim Genelkurmay başkanım kendi ülkesinin güvenliği ile ilgili konuda açıklama yapamayacak. Yok eğer konuşursa emperyalizmin uşakları ayağa kalkacak. Ondan sonra da şaşıracaklar. Niye? Milliyetçilik/ulusalcılık yükseliyor diye. Darbeler ve müdahaleler döneminde orduya ve generallere övgüler düzenler, şimdi arkalarına Amerika ve AB’yi alarak orduya saldırılar düzenliyorlar (...) Batı kendi milliyetçiliğini bize demokrasi diye yutturur. Bizim profesörümüz de bunu yutar. Veya görevidir. Batı bize 301’i kaldır der, ama “Ermeni Soykırımı yalandır” dedi diye Perinçek’i mahkum eder. Benim profesörüm 12 Eylül ve Kenan Evren’i savunuyor. Neden? Amerika federasyon (eyalet) dedi. Profesörümüz de federasyon diyor. Ama 28 Şubat’ta sürecinde Amerika’nın Türk Ordusu içindeki bazı uzantıları temizlendi diye 28 Şubat’a iyi gözle bakmıyor. (...) yazının tamamı linkde: http://www.turkpolitika.com/modules....ticle&sid=7491 |
|
| #2 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Katılmadığım bir nokta var, Alıntı:
Saygılarımla | |
|
| #3 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bernard Lewis te nerden çıktı? __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #4 | |
| Valla bernard levis denen şahsiyete sormak lazım. 28 şubatın ve şimdiki iktidarın arkasından nerden çıktı diye ? |
|
| #5 | |
| Yok yani kendisi saygın bir tarihçidir.Bu meseleyle bağlantısı ne onu anlamadım.Sonradan övgü dolu sözler yazdığı için mi? __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #6 | |
| Hayır, çevik bir ile beraber 28 şubat'ı planlıyanlardan olduğu için Ve şiirden hapis yatanlarla konuşup, onlarla günümüz siyasi durumunu oluşturduğu için diyeyim. Sanırım yeterli olur ve demek istediğim anlaşılır. Yoksa kendisinin tarihçiliğini ismen bilmeme rağmen, kitaplarını okumadım. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
saygılar __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| nihilist hedonist ve her türlü idealizmden uzak düşmüş bedbahtların kendilerince ordu kurmaları ve Türk Ordusuna,yöneticilerine saldırarak özgürlük savunuculuk oynamaları gülünçtür.. Böylelerinin ne sözüne nede yaptıkları işe itimat edilir... Dünde varlardı Bugünde varlar Yarında var olacaklardır.. Kurduklarımızı Yıkma çabasından başka bir çaba göstermeyeceklerdir. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Bir ülkede iki ekonomik sistem, iki kültürel sistem, iki ordu olmaz. Ama bizde iki ekonomik sistem var (biri kayıtdışı ekonomidir), iki kültürel sistem var (Batıcılar ve Doğucular). Allah'tan bir ordu var. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|