"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| İnsanlar neden ağlar ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Hep merak ediyorum bizler neden ağlıyoruz; psikolojide bunun nedeni nedir ? Ayrıca sizler neden ve hangi durumlarda ağladınız-ağlıyorsunuz ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kardeş şunu izlemeyen kaç kişi ağlamaz http://www.youtube.com/watch?v=wJYYBG4fEUQ Psikolojide buna ne diyolar bilmiyorum ama ben gözyaşlarıma hakim olamıyorum bunu izleyince. Ah be Kemal paşa... Şimdide ağlıyorum tutamıyorum kendimi... İşte ben böyle durumlarda ağlıyorum... __________________
İnanmak, kanıtlamak değil, öngörmek ve irade etmektir.-elektron- Marksizm,Kadiri Mutlak Yaratıcıya karşı çıktığı için gücü eline geçirdiği vakit yozlaşmaya mahkûmdur. -Çakal Carlos- |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| ilk defa annannem vefat ettiğinde ağlamıştım. orta 1 dim o sıralar. O zamandan beri de ağlayamam ama gözlerim dolar, özellikle şehit cenazelerini izlerken. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Neden gülüyorsak yemek yiyiyorsak ağlamak da bunlar gibi bir ihtiyaçtır.Gülmek kadar ağlamayı da çok seviyorum.Toprağa düşen her yağmur tanesi benim için gözyaşı gibidir.Dünyanın ağladığını ve bu şekilde rahatladığını,bize ağladığını düşünmüşümdür.Ağlamayı özledim.Efkar bastı.... |
|
| #5 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| ben sadece rahatlamak için ağlıyorum.çünkü ben içine kapanık kimseyle konuşmayan bir insanım o yüzden benim tek rahatlama kaynağım AĞLAMAK..... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| ağlamak var ya..insanın başına ne işler açıyor.ağlamaya,ağlayanın bulduğu sebeble,seyredenin algılaması aynı değilseortalık karışır..en saf ağlama ölümlerde olur..ayrılmalardaki bazen "timsah gözyaşları" olur.sitemlerdeki aslında saldırıdır..duygusal boşalmadaki ağlamaysa acizliğin ve birşeylerin eksikliğinin ifadesidir.bazılarının duygu sömürü ağlaması vardır bir de..en aldatıcı ağlama budur..genelde herkes düşer bu hataya..desem de hepsi doğru olmayabilir.çok zevkli bir konudur..benim en çok hoşuma giden;ağlayan insanı seyrettikten sonra yaptığı açıklamadır.öyle anlatır olmaz..böyle anlatır olmaz..bir de"....değil mi ama?" diye sorması yok mu..aynı duruma ben düşersem anlatılanlar ters olur.fakat inanıyorum ki yanınızda ağlayanın samimiyetine inanın.gözlerden ilk gözyaşlarının sırayla yanakta iz yaparak yol almasını seyretmek çok hoştur..buğulu ve ıslak gözlere güven veren bakışlarla karşılık verebilenlerse dünyanın en güzel dostlarıdır.özellikle bayanlar,yanlarında ağlayabildikleri erkeklere daima minnet duyarlar..her bayan her erkeğin yanında ağlamaz..ağlayamaz..yazdıkça yazasım geliyor.. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Yazın Sayın Balikci343, bu konu hakkında yazılanları ilgiyle takip ediyorum. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: denizli
| ağlamak zayıflığın vede yenilmişliğin kaosunda var eder kendini . tutunacak hiç bir dalın kalmamışsa güçsüz düşmüş isen sarılacak kendini ifade edecek bir şeyler ararsın bu da gözyaşların olur. nasıl inanmak güçsüzlerin işi isen ağlayıp yakarmak da bir o kadar acizlerin işidir. |
|
| #9 | |
| bir de ağlama kültürü ve bundan para kazananlar var..büyük şehirlerin zengin fakat yalnızlığın iliklere kadar hissedildiği sokakları vardır..bunlar,unultulmuş insanların yaşadığı yerlerdir..aslında zamanında sadece kendileri için yaşayanlar tarafından oluşturulan sokaklardır..bu evlerde yaşayanların yaşları ölüme davet seviyesinin üzerindedir..bu sokakların market veya tüpçüleri çok önemli dost ve sırdaştır..hastalıklarda özel taksi çağırmadan tutun da her türlü gidiş-gelişler ayarlanır da kimsenin haberi olmaz..çünkü hırsızlık korkusu vardır..bir de "ölüm" günleri vardır.. ölenden kimsenin haberi olmaz..esnafa haber verilir..belediyeden ya da özel cenaze hizmetleri çağrılır..defin işleri halledilir..ölüm gününü gecesi eve "sırlı ve ilginç birileri" gelir.bunlar özel ağlayıcı ekibidir..hoşbeşten sonra kendilerine ayrılan odaya geçerler..beş dakikalık değerlendirme yapılır ve muhteşem gece başlar..artık bambaşka bir boyuttadırlar..önce;dünyanın güzelliği..geçici olduğu..çalışmanın gerekliliği..başkalarıyla birliktelikler.."rahmetlinin" sevdiği şarkılar..ilahiler..mistik eserler okunmaya başlayınca zaman durur..göz pınarları canlanır..gözyaşları sırayla,peşpeşe aktıkça bedenlerden hangi organın erdiği düşünülmez olur.. ağlama ekibi,makamlara emanet ettiği yanık ve coşkulu seslerle "ölüm" sayfasını açar..son eserler icra edilir..sesler kısılır..gözler silinir..yanakların nemi alınır..birbirinin gözleri farkedilir.. boş gibi görünen bakışlarla son süzüşlere geçilir..bunu farkeden ağlama ekibi "gecenin isteğine "geçer..muhteşem bir finalle zamana ve ölüm dairesine geri gelinir.. ekibin ücreti,zarf içinde ince bir saygılı utanma havası içinde ödenir..ayrılırken teşekkür edilir..gecenin en ilginç anı şimdidir..ev sahibi misafirlere.."yine bekleriz" diyemez..sıkılır ,utanır gibidir..fakat gün bitmiştir..hayat devam etmektedir..misafirler ayrılırken bir sokağa bir de gökyüzüne bakılır..içeri girilir..işte size hayatın bilinmez şekillerinin yaşandığı bir sokakta yaşadığım bir hatıramı naklettim..paylaştım çünkü "ağlamak üzerinekonu açılınca hatırladım.. __________________
istismarın olmadığı dostluklar ne güzeldir..! |
|
| #10 | |
| insanlar doğa gereği zayıf oldukları için ağlarlar. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|