| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Big Bang yeniden!(Yüzyıl'ın Deneyi) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Big Bang yeniden yaratılacak Astronomlar, evrenle ilgili tüm sırları barındıran Big Bang’in (Büyük Patlama) esrarını çözmek için laboratuvar ortamında patlamayı yeniden yaratmayı deneyecek. Big Bang yeniden __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #2 | |
| Evren'in sırrı çözülüyor mu? Bilimadamları İsviçre'de Cenevre'nin batısından Fransa sınırına kadar uzanan yeraltındaki dev CERN laboratuvarında 2007 mart ayında yüzyılın en büyük deneyini gerçekleştirecek. Tünele yerleştirilen 'Dev Parçacık Hızlandırıcı' adlı cihazda ışık hızıyla hareket eden protonlar 800 milyon kez çarpıştırılarak "Büyük Patlama" denenecek. Büyük patlama __________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bu ilginc deneyin demek ki tehlikesi yok.. Avrupanin göbeginde olacagina göre. Ben de merak etmiyor degilim sonuclarini.. Amac evrenin sirlari mi yoksa baska sey mi bilinmez.. dünyanin nüfusunu azaltmak icin silah, orogon enerjisi elde etmek vb.. gibi mesela... __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Ayrıca deney ile birlikte; - Maddeye ağarlığını katan atomun sırrı çözmeyi amaçlıyorlar yani arabalar yerine uçan jet'lere binebilecekmiyiz ? - Ve çarpışmanın izlenmesi ile ışınlanma hakkında da aşama kaydedilmesi bekleniyormuş ve daha onlarca soruya cevap verebilir bu deney TV'lerde ayrıntısını izleyebilirsiniz ![]() Evrenin sırrı! Eğer bu deney bekleneni verir ise çok şey değişebilir ! İnsanı heyecanlandırıyor!__________________
Silkin doğrul artık günü geldi kavganın Mehmet olup dağlar da destanlar yazmanın... | |
|
| #5 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ben deney esnasında oluşabilecek karadelikler için bir kaç şey söylemek istiyorum. Zira deneyle ilgili olarak bazı kesimlerin tedirgin oldukları bir nokta da bu oluşabilecek karadelikler konusu. Deney esnasında bir karadelik oluşsa bile (ki normalde bir karadeliğin oluşabilmesi için çok daha yoğun enerjiye ihtiyaç vardır), bu karadeliğin çapı çok çok küçük olacak ve bir şey yutmaya fırsat bulamadan saniyenin çok küçük bir bölümü içerisinde yok olacaktır. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #6 | |
| Acı olan bir şeyi yine tv'den izledim, biz bu bilimhanede yokuz! Aydatlardan korkulmuş galiba, Yunan bilim adamı Türkiye'yi organizasyona katmak için defalarca ülkemize gelip görüştüğünü ifade ediyor.... Hilmi Güler ve Vecdi Gönül nasıl buna ön ayak olmaz, nasıl kayıtsız kalır ? Sonuçta orada üretilen ve tatbik edilen enerji hem bir araç,kaynak hem de dünyayı yok eder nitelikte bir silahtır!!! Uzun vade de teknolojiye daha çok para öderiz sonra sahipleri o formüller ile dünya'yı tehdid etmeye çok eder... Bunun için de bir taslak hazırlanmış şimdilik iyi eller çalışıyor ama ülkelerden biri bunu silaha çevirebilir ve muhtemelen bu şekilde olacaktır... Bu da olayın hüzünlü bir boyutu idi ben bilgilenince buraya taşımadan edemedim. Artık GERÇEK BİLİM SAHNELERİNE ÇIKMALIYIZ. Toplum ve ülke olarak! __________________
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
zamanında hızlandırıcı deneyleri artınca dünya kamuoyunda bu makinelerin karedelik oluşturup dünyayı yutması yönünde sansasyonlar oluşmuştu.ama akabinde bilim adamları çıkıp dünyayı yutabilicek bir karadeliğin oluşması için çapı samanyolu galaksisi kadar olan bir hızlandırıcının olması gerek demişlerdi. bilim adamları bu deneye kenetlenmişler.var olduğu idda edilen higgs bozonu ve daha bilinmeyen bir çok atom altı parçacık,bu deney sayesinde bilinmezlikten kurtulacak.. saygılar.. saygılar... __________________
alem büyük insandır;insan küçük alemdir....FARABİ | |
|
| #8 | ||
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2007
| Alıntı:
| |
|
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Özür dileyerek ufak bir düzeltme yapmak istiyorum ,yapılacak deneyde saniyede 800 proton çok yüksek enerjilerde doğrusal(lineer)olarak çarpıştırlacak ve sonuç olarak yılda 2 tane higss parçacığı bulgulanacağı düşünülüyor.medyanın haberi veriş şekli birazda sansasyonel bir biçimde olmuştur.işin doğrusu deneycilerin işlerinin daha çok uzun bir zaman alacağıdır.burada söylemek istediğim asıl nokta bilim dünyasının hiç durmadan usanmadan yol almaya devam edecekleridir |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bakıyorum da sizin sırnaktaki ak delik olayından haberiniz yok iki askeri helikopter 8-10 ölü 20-30 mayın hayvanları karışık olarak hayatlarını kaybettiler bu doğal olaydı, bu deneme kesin gözüyle bakılmakda ama karadelik eyer kozmik enerjiyle beslenmeye dönüşürse bunu durduramazlarsa işte o zaman hapı yutarız, çünkü normal bir hortumu bile engelliyemiyoruz. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|