"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Yaşam felsefesiyle ilgili bir durumu tartışmak istiyorum. Durum şu: Genellikle hepimizin başından geçmiştir. Bir süre ayrı kaldıktan sonra bekar veya evli çiftler ana babanın evinde pazar günü toplanırlar. Bu pazar günü ailenin toplanması, birlikte yemek yenmesi, eğlenilmesi doğaldır. Ancak dikkat çekici olan, hep bu toplantılarda krizler çıkar, kalpler kırılır, gelin ve kaynanalar kavga eder, laflar sokuşturulur ve adeta bir daha pazar günü toplantısına gitmeme kararı alınır. Neden bu böyledir? Yani, pazar günlerinin acaba negatif enerjinin insanların içinde biriktiği ve dışa patladığı bir gün oluşundan mı? Yoksa pazar günleri biraraya gelen aile fertlerinin o gün bütün felsefelerini ortaya koyuşlarından mı? |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bazen aile fertleri arasında ortak bir dil kullanmak için sözcükler yeterli olmuyor. Düşünceler kelimeye dökülürken o kelimeye herkes kendi anlamını yüklüyor böylece kelimenin işaret etmeye çalıştığı gerçek düşünce anlaşılamıyor ki buda iletişim kopukluğuna neden oluyor. Ayrıca kendi gibi düşünmeyen herkese tahammülsüzlük gösteren bir ailede ifadeler doğru idrak edilse bile bir uzlaşma ortamı sağlanamıyor. Halbuki farklılıklarımız zenginliğimizdir diye düşünmeyi başarsak anlamak ve anlaşılmak daha kolaylaşacak herkes kendi meziyetiyle bir açığı kapatacak tek tek farklılıklar bütünleşip bir tek vücut oluşturacak saygılar __________________
içimizdeki sahil |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| kuşak çatışması hehe ![]() __________________
kusura bakmayınız uzun bir süredir açamadım forumu.üzgünüm tatildeydim. çalışmalarım devam edicek. Saygılar.. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|