"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski14-03-07, 20:42  #1
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
İnsanlar Neden Ölür ?

Neden yaşıyoruz, ölmek için mi ?
Tanrı neden ölmemizi istiyor, ölünce ne olacak; yaşadığımız hayattan farklı bir hayat mı beklemektedir bizi ?
Eski14-03-07, 21:00  #2
elektron
Onay bekleyen
Yazar Adayı

elektron'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Sayın barış akar şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden yaşıyoruz, ölmek için mi ?
Tanrı neden ölmemizi istiyor, ölünce ne olacak; yaşadığımız hayattan farklı bir hayat mı beklemektedir bizi ?
Ölüm sırasında önce ruh bedenden ayrılır. Bu konuda kirlian fotoğrafçılığı ve ölüm sırasında fırlayan ayakkabılar veya delinmiş ayakkabılara dikkat edin. Çoğu zaman bunlarla karşılaşırsınız. Zaten Hrant DİNKin ölümündede ayakkabısının altındaki delik bu soruları yeniden gündeme taşıdı. Hrant DİNK fakir olduğu içinmi ayakkabısı delikti yoksa bir enerji dolayısıylamı o ayakkabı deliniyordu. Ben ilk başta Ruh'un ayaktan çıktığını düşünüyordum fakat İslamiyete göre sanırım Sol ayaktı baş parmağının tam ucundan ölüm meleği girip ruhu ayırmaya başlar. Benim bundan sonraki fikirlerim ruhun düşünceyide taşıyabilecek bir şey olduğuydu. Ve böylelikle düşüncenin nasıl oluştuğunu nasıl muhafaza edildiğini ve beyinde nasıl bir elektromanyetik alan oluşturduğu gibi konuları araştırmıştım. Ruh ayrıldıktan sonra bedenin başında bissürü kişi ağlar ama sen onların ağlamasına şaşırırsın. Buraları geçelim uzun olacak. Kıyamete gelirsek vücutlarımız yeniden diriltilecek. O halde fiziki boyuttaki fikirlerim kök hücrelerimizin bir fizik olayıyla yeniden bu hale gelmesine sebep olacağıdır. Gerisini zaten Kuran açıklıyor. Burdada bilimsel olarak kolayca dünyanın sonunun nasıl gelebileceği anlatılıyor : http://www.youtube.com/watch?v=oB3G0rvCIJc

Evrene bakarsak dünya kıl üstünde kılıç gibi ve her an aslında bu durumla karşı karşıyayız.

Benim görüşlerim bunlardır...

Saygılarımla...

elektron Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-06-07 19:22 .
elektron is offline  
Eski15-03-07, 00:39  #3
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

Ölen hayvan olur İNSANlar ölmez...
Ölür ise ten ölür canlar ölesi değil! yunus emre (ksa)
Eski15-03-07, 01:23  #4
lachesis
Felsefe

Giriş Tarihi: Apr 2006

İnsanın inancına göre değişiyor neden yaşadığı ve ölünce ne olacağı. Ruha inan kişi zaten ölümü bir son olarak görmez; çünkü ruh ölümsüzdür. Materyalistlerin işi ise sanırım bu konuda çok zordur. Onların bakış açılarına göre; nasıl yaşamlarını sürdürüp, neden yaşadıklarını, ölüm bir son ise hayatı nasıl anlamlı kıldıklarını, hayatın anlamı yoksa nasıl bu duyguyla başa çıktıklarını ben de merak ediyorum
Eski15-03-07, 01:36  #5
Ulukoca
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Feb 2007
Sayın Barış Akar

Biyolojik olarak tüm insanlar aynı nedenden ölür "vücudun oksijensiz kalması."

Ama işin felsefi ve dini boyutuna bakarsak, dünya hayatının bir sınava hazırlanma devri olarak görebiliriz. Hatta yaşadığımız her anı bir sınav sorusuyla karşı kaşıyaymışız gibi değerlendirebiliriz. Öyle ki bazı soruları nasıl kesin doğru yaptım derken yanlış çıkıyor ise hayatımızda da hareketlerimizin doğru olduğunu düşünürken, aslında yanlış olduğunu çok sonraları fark edebiliriz.

Ölüm, bu sınav sisteminin nesi peki? Ölüm sınavın bitmesi ve sınav sonuçlarının açıklanacağı hesap anına kadar beklemenin başlangıcı.
Bu beklemeyi de bildiğimiz sınav ortamına benzetebiliriz. Sınavımızın iyi geçtiği zaman açıklanmasını dört gözle beklerken, kötü geçtiğinde ise hemen bütünlemesi var mı, yaz okulu var mı gibilerinden çareler aramaya ve sonucun hiç açıklanmamasını istemeye başlarız.

Alıntı:
Tanrı neden ölmemizi istiyor?
ASlında ölmemizi istemiyor, rüyadan (en uzun rüyalar bile saniyelerle ifade ediliyor) uyandırıyor. Yaşadığımız hayattan farklı bir hayat mı bekliyor teorik olarak evet, pratikte giden ve gelen olmadığı için yaşayayıp görecez. BElki Kur'an da anlatılan şeylerin (meyve bahçeleri, köşkler, ... veya cehennem ateşi) mecazi olduğunu görecez, belki de buradakilere benzemekle beraber kat be kat aşırılarını görecez. Bu kısım hakkında Kur'an'ın anlattığından fazlasını bilmiyoruz ve gitmeden de bilemeyiz.

Saygılarımla
Ulukoca is offline  
Eski15-03-07, 11:18  #6
ReMaT
Genel Moderatör

ReMaT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Doğduğu için.
Eski16-03-07, 01:09  #7
esselam

esselam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: İSTANBUL

İslama göre ölüm yokluk değildir, aksine yeni ve sonsuz bir hayatın başlangıcıdır.
Ateş biriktiren kendi ateşiyle gider bu sonsuz hayata,iman nuru korur insanı ve aşılması gereken engelleri aşar insan nurla .
Ölüm bir evden başka bir eve geçmektir,şuurunla bilincinle ve biriktirdiklerinle.
Kimilerine yok olmak daha hayırlı gelir ölümü tadınca,kimileri zaten ölmeden ölmüştür.
Eski16-03-07, 10:09  #8
turuncu

turuncu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Ancak sağlıklı olanlar ve ayakta durabilenler yaşam hakkına sahiptir.
ölüm sonsuza kadar sağlıklı kalmayı başaramayan bütün canlılar için bir haktır. Yaşlı elden ayaktan düşmüş bir insan için yaşamak en büyük zulümdür.
saygılar
Eski16-03-07, 12:48  #9
barış

Alıntı:
Sayın elektron şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ölüm sırasında önce ruh bedenden ayrılır. Bu konuda kirlian fotoğrafçılığı ve ölüm sırasında fırlayan ayakkabılar veya delinmiş ayakkabılara dikkat edin. Çoğu zaman bunlarla karşılaşırsınız. Zaten Hrant DİNKin ölümündede ayakkabısının altındaki delik bu soruları yeniden gündeme taşıdı. Hrant DİNK fakir olduğu içinmi ayakkabısı delikti yoksa bir enerji dolayısıylamı o ayakkabı deliniyordu. Ben ilk başta Ruh'un ayaktan çıktığını düşünüyordum fakat İslamiyete göre sanırım Sol ayaktı baş parmağının tam ucundan ölüm meleği girip ruhu ayırmaya başlar. Benim bundan sonraki fikirlerim ruhun düşünceyide taşıyabilecek bir şey olduğuydu. Ve böylelikle düşüncenin nasıl oluştuğunu nasıl muhafaza edildiğini ve beyinde nasıl bir elektromanyetik alan oluşturduğu gibi konuları araştırmıştım. Ruh ayrıldıktan sonra bedenin başında bissürü kişi ağlar ama sen onların ağlamasına şaşırırsın. Buraları geçelim uzun olacak. Kıyamete gelirsek vücutlarımız yeniden diriltilecek. O halde fiziki boyuttaki fikirlerim kök hücrelerimizin bir fizik olayıyla yeniden bu hale gelmesine sebep olacağıdır. Gerisini zaten Kuran açıklıyor. Burdada bilimsel olarak kolayca dünyanın sonunun nasıl gelebileceği anlatılıyor : http://www.youtube.com/watch?v=oB3G0rvCIJc

Evrene bakarsak dünya kıl üstünde kılıç gibi ve her an aslında bu durumla karşı karşıyayız.

Benim görüşlerim bunlardır...

Saygılarımla Mustafa Uğur AKÇIL
Görüşlerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler Sayın Elektron.
Eski16-03-07, 12:53  #10
zezze

zezze'nın Avatarı

1)Artık yaşamak istemediği için

2)Bu dünya da vadesi dolduğu için

3)Metabolizma artık ölecek duruma geldiği için

4)....
zezze is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)