| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Size de oluyor mu merak ediyorum; Tanrı'ya inanıyorsunuz ama dinleri kaul etmiyorsunuz (etseniz de sorum değişmeyecektir); ama bazı zamanlar oluyor ki insanın içinde bir şeyler oluyor ve kısa da sürse semavi dinlere inanası geliyor; nedenini bilmiyorum ama oluyor işte; ama o zaman çok fazla sürmez; gene aynı şekilde müslümanlığı da diğer tüm dinlere de karşıda olursunuz, onların kurallarını... her şeyini saçma bulursunuz. Aranızda size de öyle olan var mı ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Keşke bu saçma bulanlar dini özünden detaylı bir şekilde yorumlayabilen kişiler olsaydı.Sebep ortada..Herşeye materyalist gözüyle bakmak.İnsanı madde yığını halinde görme çabası.. Yoksa dini yaşadıklarını sanan bazı siyasi çevreler hariç,dini kuralların insan hayatını ne kadar düzene sokmuş olduğunu tarih göstermektedir. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Yani bu durumun tek nedeni kararsızlık ve arkasından gelen duygu yoğunluğudur. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
| #4 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Benim bu tür çelişkiye düşen arkadaşlarıma tek tavsiyem içinde bulundukları tüm kimlikleri bir tarafa bırakıp,bir an için tüm sıfatlarından ve düşünce tarzlarından sıyrılarak ama bunu tüm samimiyetleri ile yaparak dinleri helede İslamı incelemeleridir.Bunun sonucunda inanın bana çok daha net bir karara varabileceklerdir.Aksi takdirde hep birilerinin gözlüğünü takıp meseleleri inceleyenler sadece o kişilerin gözlüklerinin gölgelerini görürler okudukları sayfalar üzerinde.Kesinlikle verdikleri kararlarda kendilerine ait olmaz. Umarım yanlış anlaşılmaz.Topikte tavsiye istenmediğinin farkındayım.Ancak çok samimi ifadeler görünce yazma ihtiyacı hissettim. (Bu karar olumlu ve ya olumsuz farketmez.Emin olun bu içinizi rahatlatacaktır.) Saygılarımla. | |
| #5 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
1-Nasıl bir bilgisizlikten bahsediyorsunuz ki insanın en temel inancını baştan başa değiştirebiliyor ve böyle korkunç bir hesaplaşmanın içine sokabiliyor. 2-Bu bilgisizlik neden sizce sadece zor anlarda ortaya çıkıyor? 3-Arada bir gelen kararsızlık ve duygu yoğunluğu inanmayan insanlara bunu yaşatabiliyorsa sizce inanan insanların imanında içinde bulundukları duygu profili nedir? Saygılarımla. | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Ruh kendindeki öze dönmek ve kendini bulmak ister.Aslını biliyordur ama unutmuş veya unutturulmuştur kendi zaten ezeli olandan gelendir.Kah dünya denilen alemin mana dürtüleri kah sayısız ve sürekli boyutsal derinlikteki kozmik ışınım etkileri. İman ne demekki zaten görmediğine inanmak!! peki ikan ne ? İman amaç değil araçtır bilene .....Amaç şahit olmaktır ,amaç ikan sahibi olmaktır. İnanılası değil yaşanılası...... __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayın barış akar, insanlar aslında her zaman inanırlar fakat inandıklarının farkına varmazlar. Bazen sönmüş ateşin içinde ani parlamalar gibi birşeyler çıkar ortaya, önemli olan külü süpürüp ateşi bulmaktır. Şahsi fikrimce sizde de o ateş fazlasıyla var, sadece üzerinde ki ince kül tabakasından görünmüyor. Saygılarımla Ulukoca Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-07 00:29 .Sebep: yazım yanlışı |
| #8 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Mücadeleden yorunulduğu anlarda, köşeye sıkıştırılmış gibi olduklarında, kendilerini yalnız hissettiklerinde, çıkmazın içinden kurtulmak için zorlu ve uzun bir dönemi atlatmak cidden işine gelmediğinde tanrıya inanmak bu sayıp sayılmayanların arasından KURTULUŞU EN BASİT YOL'DUR Rahattayken huzurda ve afiyetteyken bu duygu karmaşasının olması mümkün olmuyor maalesef Ne zaman zora dara düşer insan heh işte o vakit inanırlar tanrıya!! Mutsuzluğa tahammülü ve mücadele kabiliyeti olmayan KOLAYCILAR sığınırlar tanrıya!! |
| #9 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| İnsanın Tanrıya inanmasının nedenini kesinlikle bilgisizlik olarak görmüyorum. Çoğu filozof da birçok konu hakkında araştırma yapıp, bilgi sahibi olmasına rağmen Tanrıyı yadsımamıştır. Ayrıca Tanrıya inanmayanlar da bilgisizlik sorunu olduğunu düşünüyorum. İnanmayan insan başka birşey koymalı, yaratılışı, evrenin açıklamasını yaparken. Çoğu insanda ise sadece birşeyleri reddetme eğilimi olduğu için Tanrı da reddediliyor. Sayın BArış Akar'ın sorusuna gelince; bence kişinin ruhu ona Tanrının varlığını hissettiriyor. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Paris
| Alıntı:
Eğer insan din konularında yeterli bilgiye sahip olmayıp inanmayı veya inanmamayı seçerse bunun sonucunda bazı anlarda fikrini değiştirebilir. Bu bilgisizliğin insana verdiği kararsızlıktır. Kişi eğer yeterli bilgiye sahip olup bunları iyi analiz etmiş olsaydı, inanırdı veya inanmazdı. Ama durum böyle olunca ikisinin arasında kalıyor. Bilgisizlik zor anlarda ortaya çıkmıyor. Sadece insanda kararsızlık olarak kendini belli ediyor. Eğer inanan insanda da durum böyleyse yani hiç düşünmeden ve araştırmadan körü körüne birşeye inanmışsa, ona da aynı şey olabilir. __________________
Afyon Garı'ndaki küçük kızı anımsa, hani, Trene binerken pabuçlarını çıkarmıştı; Varto Depremi'ni düşün, yardım olarak Batı'dan Gönderilmiş bir kutu süt tozunu ve sütyeni. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|