Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Eğitimde Köktendinci İşbirliği

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski15-03-07, 12:30  #1
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006
Eğitimde Köktendinci İşbirliği

Yazıyaz Grup içerisindeki "Nedir" bölümünde "Evrim, Yaratılışçılık ve Lizenko Olayı" başlıklı yazıyı okuduktan sonra, "acaba bizim ülkemizde Evrim ile ilgili siyaset arenasında neler oldu" diye düşünüp biraz araştırdım. Bu araştırmayı da, TBMM meclis tutanakları içerisinde yaptım. Şimdi size bu araştırmadan elde ettiğim bir bölümü aktarmak istiyorum.

20.Dönem Fazilet Partisi Milletvekillerinden Dr. Mehmet Sılay tarafından 28.12.1998 tarihinde verilen soru önergesi aşağıdaki gibi olmuş :

“Aşağıdaki sorularımın Millî Eğitim Bakanı Sayın Hikmet Uluğbay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dr. Mehmet Sılay

Hatay

Bakanlığınızca ortaöğretim ders kitaplarında okutulmakta olan Evrim Teorisi, Türk Milleti'nin "aşağı ırk" ve "barbar" olduğunu iddia etmekte ve Avrupa'nın medenileşmiş yüksek ırkları tarafından yok edileceğini kabul etmektedir. Buna göre;

1. Tüm ortaöğretim biyoloji ve fen dersi kitaplarında Evrim Teorisi'ni okutmakta olan Bakanlığınız, bu teorinin Yüce Türk Milletini "aşağı ırk" ve "barbar" olarak nitelediği ve milletimizin Avrupa ırkları tarafından yok edileceğini iddia ettiği konusunda bilgi sahibi midir?

2. Türk Gençlerinin, Türk Milleti'nin yok edilmesi gerektiğini savunan bir teoriye itibar etmelerinin ne gibi sonuçlar doğuracağı Bakanlığınızca dikkatli ve ayrıntılı bir şekilde hesaplanmış mıdır?

3. Bakanlığınızın, gençlerimizin Türklük düşmanı fikirlerle yetişmesini arzu etmeyeceği açık olduğuna göre, Bakanlığınız Evrim Teorisini ders kitaplarından çıkarmayı planlamakta mıdır?

4. Bakanlığınız Evrim Teorisini ders kitaplarından çıkarmadığı takdirde, Bakanlığınızın öğrencilerimize bu teoriyle birlikte teorinin geçersizliğini belgeleyen bilimsel kanıtları da öğretme yönünde bir çalışması olacak mıdır?

5. Türk Milletine "barbar" ve "aşağı ırk" şeklinde hakaret eden kitaplar resmî kurumların kütüphanelerinde tutulmakta ve piyasada serbestçe alınıp satılmaktadır. Bakanlığınız bu kitapları toplatmaya yönelik girişimlerde bulunacak mıdır?”

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_sd.birlesim_baslangic?P4=406&P5=B&PAGE1=32 &PAGE2=&web_user_id=4127712

Milli Eğitim Bakanlığı’nca soru önergesine verilen cevap ise (yukarıda verdiğim linkte de görüleceği üzere) şu şekilde olmuş :

“Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Sılay'ın "Evrim Teorisi'nin ders kitaplarından çıkarılmasına ilişkin" yazılı soru önergesi incelenmiştir.

Bakanlığımız ortaöğretim ders kitaplarında okutulmakta olan Evrim Teorisi'nin Türk Milletini "aşağı ırk" ve "barbar" olarak nitelediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.”

Fakat aynı milletvekilimiz verilen bu cevabı beğenmemiş olacak ki, yeni bir soru önergesi hazırlamış. Bu önergede ise şunları sıralamış :

Aşağıdaki sorularımın Millî Eğitim Bakanı Sayın Metin Bostancıoğlu tarafından açık ve net bir şekilde yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dr. Mehmet Sılay Hatay

1. 28.12.1998 tarihli soru önergeme Bakanlığınızca verilen 11.1.1999 tarihli cevapta, Evrim teorisinin Türk Milletini 'aşağı ırk' ve 'barbar' olarak nitelemediği ifade edilmiştir. Evrim Teorisinin kurucusu Charles Darwin'in Evrim Teorisine göre Türk milletinin 'aşağı ırk' ve 'barbar' olduğunu ve Evrim teorisi gereğince Türklerin Avrupalı ırklar tarafından yok edileceğini belirttiği ifadelerini 'The Life and Letters Of Charles Darwin, Farancis Darwin, New York, D Appleton And Company s. 286' adlı kitapta bulmak mümkündür. Buna göre Evrim Teorisine itibar eden herkes Türk ırkını 'aşağı ırk' ve 'barbar' olarak kabul etmektedir. Bakanlığınız, Türk milletini aşağı ırk olarak gösteren bir iddiayı öğrencilerimize ders olarak okutmaktan kaynaklanan mahzurları ne şekilde gidermeyi planlamaktadır?

2. Bakanlığınızın, gençlerimizi Türklük düşmanı fikirlerle yetişmesini arzu etmeyeceği açık olduğuna göre, sözkonusu mahzurun Evrim teorisinin ders kitaplarından çıkarılması yoluyla giderilmesi hususunda Bakanlığınızın görüşü nedir?

3. Karl Marks'ın 18.12.1860 tarihli mektubunda Darwin'in kitabını kastederek 'bizim görüşlerimizin tabii tarih temelini içeren kitap budur işte' (Convay Zirkle, 'Evolution, Marxian Biology and the Social Scene'. 1956, s. 86) sözleriyle ifade ettiği gibi, Darwinizm Komünist ideolojinin fikrî temelidir. Buna göre Bakanlığınız Evrim teorisinin komünist ideolojiye zemin teşkil ettiği konusunda öğrencilere gerekli uyarıları yapmakta mıdır?

4. Evrim teorisi, komünizmi, ideoloji olarak benimseyen bölücü terörün de fikrî temelidir. Nitekim Bekaa kampındaki gerilla eğitiminde Darwinist teorinin anlatımı önemli bir yer tutmaktadır. Acaba Bakanlığınız Darwinizm'in bölücü ideolojinin fikrî temeli olduğu konusunda öğrencilere gerekli uyarıları yapmakta mıdır?

5. Şubat 1998-2485 Sayılı Tebliğler Dergisi'nin 189 uncu sayfasında, hayatın başlangıcıyla ilgili 5 ayrı görüşün (Abiyogenez, Panspermia, Ototrof, Heterotrof, Yaratılış) öğrencilere aktarılması gerektiği belirtilmektedir. Ne var ki ders kitaplarında sadece evrim teorisi anlatılmakta diğer görüşler ya hiç geçmemekte yada birer kelimeyle geçmektedir. Bakanlığınızın Darwinizmin dışındaki görüşlerinde öğrencilere eşit ağırlıkta aktarılması doğrultusunda bir çalışması var mıdır?

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_sd.birlesim_baslangic?P4=421&P5=B&PAGE1=39 &PAGE2=&web_user_id=4127712

Bu önergeye karşılık verilen cevap da (yine yukarıdaki linkte de görüleceği üzere) aşağıdaki gibi olmuş :

"Hatay Milletvekili Sayın Mehmet Sılay'ın "Evrim Teorisi'nin ders kitaplarından çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin" yazılı soru önergesi incelenmiştir.
Şubat 1998 tarih ve 2485 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Lise 1-2-3 Biyoloji ders programının Hayatın Başlangıcı ile İlgili Görüşler Bölümünde; Abiyogenez Panspermia, Ototrof, Heterotrof ve Yaratılış gibi beş ayrı görüşe bilimsel olarak yer verilmektedir. Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, program içeriğinin eşit ağırlıklı olarak ders kitaplarına yansıyıp yansımadığını özenle incelemektedir.

Ders kitapları ve tavsiye kitapları üzerinde yapılan inceleme sonucunda soru önergesinde yer alan iddiaların doğruluğunu destekleyecek hiçbir bulguya rastlanmamıştır.

Bilgilerinize arz ederim."

(Devam edeceğim)

YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN
ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN
yam_yam is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-07, 13:06  #2
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Yine aynı milletvekilimiz, bu sefer İçişleri Bakanlığı'nca cevaplanması istemiyle aşağıdaki soru önergesini hazırlamış :

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Kutlu Aktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Dr. Mehmet Sılay Hatay

1. Evrim teorisi, ortaya çıkan tüm bilimsel veriler tarafından çürütülmüş olan, sadece ideolojik maksatlarla komünist ve bölücü odaklar tarafından ayakta tutulmaya çalışılan mesnetsiz bir teoridir. Nitekim Karl Marx'ın "bizim görüşlerimizin doğal tarih temelini içeren kitap, işte bu kitaptır" (Friedrich Engels'e yazdığı 19.12.1880 tarihli mektup) sözleriyle açıkça ifade ettiği gibi, komünizm temel fikri dayanağı evrim teorisidir. Bunun doğal sonucu olarak, evrim teorisi, komünizmi ideoloji olarak benimseyen bölücü terörün de temel fikri dayanağını teşkil etmektedir.

Buna göre, evrim teorisinin yıkılması komünist ve bölücü ideolojilerin fikren yıkılması anlamına geleceğinden, yıkıcı ve bölücü akımlar ile teröre karşı fiili ve ideolojik mücadeleyi yürütmekte olan Bakanlığınızın (Millî Eğitim Bakanlığından ayrı olarak) kamuoyuna evrim teorisinin asılsızlığını anlatmaya yönelik bir çalışması var mıdır?

2. Bölücü örgütün propagandalarının etkisinde kalan bölgelerde, Bakanlığınızın karşı propaganda faaliyetleri hangi fikri unsurlara dayanmaktadır? Evrim teorisiyle ilgili araştırmalar yapmakta olan bilimsel kurum ve kuruluşların yayınlarından, Bakanlığınızın terörle çalışmaları kapsamında faydalanmayı düşünmekte misiniz?

3. Evrim teorisi, Türk Milletinin "aşağı ırk" olduğunu belirtmekte ve Avrupa ırkları tarafından yok edileceğini kabul etmektedir. Türk ırkının yok edilmesini tavsiye eden bir teorinin gençlerimize ders olarak anlatılmasının kamu güvenliğimiz açısından ne gibi sonuçlar doğuracağı, Bakanlığınızca (Millî Eğitim Bakanlığından ayrı olarak) ayrıntılı biçimde araştırılmış mıdır?

4. Evrim teorisinin ortaöğretim ders kitaplarında bilimsel bir gerçekmiş gibi okutulması, gençlerimizi komünist, bölücü ve Türklük düşmanı propagandalara karşı savunmasız bırakmaktadır. Ülkemizin iç güvenliğinin tehlikeye atılması manasına gelen bu durum sonuçları itibariyle Bakanlığınızı da ilgilendirmektedir. Bu nedenle, Bakanlığınızın, gerek Millî Eğitim Bakanlığı ve gerekse diğer yetkili makamlar nezdinde, evrim teorisinin ders kitaplarından çıkarılması veya en azından bu teoriyle birlikte teorinin geçersizliğini belgeleyen bilimsel kanıtların da öğretilmesi yönünde bir girişimi olacak mıdır?

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...ser_id=4127712

Bu soru önergesine ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca verilen cevap da aşağıdaki gibi olmuş :

"Hatay Milletvekili Mehmet Sılay tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ve tarafımdan yazılı olarak cevaplandırılması istenilen soru önergesinin cevabı aşağıya çıkarılmıştır.

1, 2, 3, 4. Bakanlığımızca terör örgütlerinin çeşitli propaganda faaliyetlerine karşı propaganda faaliyetleri, Anayasamız ve bu doğrultuda hazırlanan yasalarımızın verdiği yetkiler çerçevesinde yapılmaktadır.
[i]Bilgilerinize arz ederim.

B. Cahit Bayar İçişleri Bakanı"

Benim meclis tutanaklarında rastladığım soru önergeleri ve bu önergelere ilişkin olarak verilen cevaplar yukarıda. Birazdan "gündem dışı" konuşmalarda yer alan ve meclis tutanaklarına geçen ifadelerle devam edeceğim...

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-07 13:09 .
Eski15-03-07, 13:21  #3
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sevgili yamyam,

Evrim teorisinin Ümmetçi kesimde tartışma konusu olduğunu bilirim.
Bir takım yeni açılımlarda ise yaratıcının Adem'i yaratmasını ilk gelişmiş homo sapiens olduğunun kabul edildiğini de bilirim.

Türk ırkının Evrim Teorisi ile aşağılandığını ilk kez okuyorum.

Teokratik inançla(Yahudilik,Hristiyanlık,Müslümanlık'ta zaten Evrim Teorisini reddeden bir kabul var.)insanlığın Evrim Teorisi uyarınca aşağılandığını da bilirim.

Türkler'in Evrim'le (Darwinizm ile)aşağılandığı fikri gerçekten ilginç!

Bu iddiaların kaynakları kuşkusuz bizim okuduğumuz kaynaklarda yok.

Hani , iddiaların kaynaklarını belirtseler de bizlerde şu ilginç konuyu bir incelesek!

Merakıma mucit oldu!

Bilenler bilmeyenlere öğretse de merakımızı gidersek!

Saygılar,
doğançay

doğançay Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-07 14:03 .
doğançay is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-07, 13:25  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Sayın Yam_yam,

Bu değerli araştırmanız için çok teşekkürler. Tabi o zamanki bakanlar "O da teori, bu da teori" demedikleri için olsa gerek Sayın vekili pek önemsememişler sanırım.

Tabi, bu soruları soran milletvekilinin de o zaman mensup olduğu partiniyle AK Parti ilişkisini sanırım söylememize gerek yok.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-07, 13:31  #5
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Yam_yam,

Bu değerli araştırmanız için çok teşekkürler. Tabi o zamanki bakanlar "O da teori, bu da teori" demedikleri için olsa gerek Sayın vekili pek önemsememişler sanırım.

Tabi, bu soruları soran milletvekilinin de o zaman mensup olduğu partiniyle AK Parti ilişkisini sanırım söylememize gerek yok.
Aslında çok daha ilginç gelişmeler var sayın turker. Bir milli eğitim bakanından beklenmeyecek derecede şaşırtıcı ifadeler var tutanaklarda.

Eski15-03-07, 13:33  #6
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın doğançay şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili yamyam,

Türk ırkının Evrim Teorisi ile aşağılandığını ilk kez okuyorum.

doğançay
Sevgili doğançay;

İlgili iddia evrim karşıtı kesimlerce sık sık dillendirilen bir iddiadır. Ancak her zaman olduğu gibi tamamen çarpıtma ürünüdür.

Eski15-03-07, 13:34  #7
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın yam_yam şöyle demiş:

Mesajı Göster
Aslında çok daha ilginç gelişmeler var sayın turker. Bir milli eğitim bakanından beklenmeyecek derecede şaşırtıcı ifadeler var tutanaklarda.
Diğer tutanak verilerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-03-07, 13:52  #8
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

TBMM'nin 13.02.2001 tarihli oturumunda Fazilet Partisi Adana Milletvekili Ali Gören'in gündem dışı konuşmalarından bir bölüm :

"ALİ GÖREN (Adana) - Muhterem Başkanım, değerli milletvekili arkadaşlarım; tarih boyunca bilim, kültür ve teknolojide ortaya konulan ilerlemeleri, değerli araştırmacı ve düşünürlere borçluyuz. .......

.....ortaöğretim kitaplarında, tarihte yer almış bazı görüşlerin, tarihî süreç içerisinde aldıkları seyir ve değer açısından gözümüze çarpan yanlışlıkların düzeltilmesi ve bu hususta üzerimize düşen görevler konusunda, müfredatta yapılması gereken değişiklikleri, Sayın Millî Eğitim Bakanımıza, bir yazılı soru önergesiyle ilettim. Burada üç görüşü ortaya koydum: Birincisi, 1850'li yıllarda bir görüş ortaya koyan ve Evrim Teorisi diye de adlandırılan, Charles Darwin'in ortaya koyduğu görüşün, tarihî süreç içerisinde, yüzelli yıllık süreç içerisinde bilim dünyasında aldığı yerin, haksız bir şekilde tarafgirane öğretildiğini gördüğüme; ikincisi, Charles Darwin'in, bu teoriyi ortaya koyan kişinin, necip milletimiz hakkında, aşağı ırk ve Avrupa'dan ve Anadolu'dan sürülüp çıkarılması gereken yaramaz bir ulus olduğu yönündeki görüşlerine kitaplarda yer verilmediğine; üçüncüsü de, bu görüşlerin taraflı ve çarpıtılarak öğretilmesi sonucunda, ateist, materyalist ve terörist bir nesil yetişmesinin söz konusu olduğuna dikkat çektim. (FP sıralarından alkışlar)

...................

Ancak, Sayın Bakanımızın verdiği cevap, fevkalade düşündürücü ve gerçekten, siyasî tarihimizde yer almaması gereken bir cevap. Sanki, orta dereceli okullarda öğrencinin sorduğu soruya, "otur yerine! Böyle zor işlere karışma, ortalığı karıştırma" manasına gelen, bu soruları sormak sanki yanlış bir şeymiş gibi, ilmin siyasete alet edilmesi veya bu teori çürütülmemişmiş, çürütülmesi noktasının tamamen yanlış olduğu noktasında bir görüş belirttiler ve tabiî, bu, beni çok düşündürdü ve huzurunuza gelip bu hususta söz almayı, mesuliyetim icabı olarak görev addettim.

.....

Birincisi, tabiî, bizim, bilimi siyasete alet etmeye karşı olduğumuzu ispata ihtiyacımız yok; bilim siyasete alet edilmemelidir; ancak, bilim diye ortaya konulan unsurlar tamamen siyasî ise, bir ulusu aşağı ırk olarak, Avrupa'dan sürülüp, atılması gereken bir unsur olarak ortaya koyuyorsa, dünyayı kana bulamış, dünyada diktatör rejimler kurmuş Mussolini, Hitler, Marks -Marks, bunların fikir babası- Lenin, Stalin ve Mao gibi kişilerin ilham kaynağı olmuş bir görüş ise, bu görüşün siyasî olmadığını söylemek, eğer, bu bir bilgisizlikse, bir eksikliktir; ama, bilgisizlikten öte, gerçeklerin saklanması ise, çok daha vahim bir olaydır.Bu hususa, özellikle, bilim çevresi adına herkesin dikkatini çekiyorum........

......

Değerli arkadaşlarım, son günlerde ortaya çıkan gen haritası da bu teorinin çürüdüğünün açık kanıtıdır. Her ne kadar siyasî davranan gazete veya yayın organları... Çünkü, bu, bazı görüşlerin, ateist ve materyalist insan yetiştirmeyi amaçlayan görüşlerin yegâne sığınağı ve temel kaynağıdır. Bu, Türk düşmanlığına yönelik kullanılan cümlelerle ilgili, aşağı ırk görüşünün de bu teoride son gelinen noktada çürütüldüğü ortaya çıkmıştır.

Değerli arkadaşlarım, bu, siyasî olduğunu ve çürütüldüğünü iddia ettiğimiz görüşle ilgili, dünyayı kana bulayan kişilerin görüşlerinden bahsettim; bir iki cümleyle onları huzurlarınıza getirmek istiyorum. Stalin diyor ki "genç nesillerin zihnini, yaratılış düşüncesinden arındırmak için onlara bir tek şeyi öğretmeliyiz: Darwin'in öğretilerini." Demek ki, yaratılış inancını ortadan kaldırmanın yegâne unsuru olarak bu kullanılmaktadır. Karl Marks diyor ki "Darwin'in yapıtı, büyük bir yapıttır; tarihteki sınıf mücadelesinin doğa bilimleri açısından, temelini oluşturuyor." Sayın Bakanımız "bu teori, çürütülmemiştir" diyor.

Değerli Bakanım, sen, Darwin Teorisinin taraftarı ve avukatı mısın?!. Dünya bilim tarihi, buna cevabını vermiştir. Bize düşen, tarafsız, objektif, çarpıtmadan, bu teoriyle ilgili, lehinde ve aleyhinde görüşleri ortaya koymak, neslimizin, gençlerimizin tarafsız bilim adamları olarak yetişmesini sağlamaktır."

Evet, sayın milletvekilimiz gündem dışı olarak söz almış ve yukarıda yazılanları sıralamış. Ancak beni asıl düşündüren, bu milletvekilimizin sözlerinden ziyade, dönemin Milli Eğitim Bakanı Sn. Metin Bostancıoğlu'nun bu sözlere karşılık vermiş olduğu cevaplar oldu. Onlar da aşağıda....

(Not : Yukarıda altı çizili olan ifadeler, vurgu açısından tarafımca çizilmiştir)

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-07 13:58 .
Eski15-03-07, 14:11  #9
yam_yam
Bilim

yam_yam'nın Avatarı

Adana Milletvekili Ali Gören'den sonra, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu söz alarak aşağıdaki ifadeleri kullanmış :

"MİLLÎ EĞİTİM BAKANI METİN BOSTANCIOĞLU (Sinop) -Sayın Başkanım, sayın milletvekilleri; Adana Milletvekilimiz Sayın Ali Gören'in gündeme getirdiği bu konu hakkında öncelikle şunu belirtmek istiyorum. .......... Yüzelli yıldır tartışılan Darwin Kuramına, olgusal içerikten yoksun spekülatif bir teori diye bakmak ne denli yanlışsa, doğruluğu kanıtlanmış bir kuram gibi algılamak da o denli yanlıştır. Bu konu tartışılıyor,biz de bu tartışmanın dışındayız.

............

"Evrimle İlgili Görüşler" bilgisinde de, Lamarck'ın ve Darwin'in evrimle ilgili görüşlerinin ne olduğu hususu "tanıma" düzeyinde yer almaktadır; tartışma yok, bu doğrudur bu yanlıştır diye hiçbir şekilde tartışma yok, tanıma şeklinde yer almaktadır.

Lise üçüncü sınıf biyoloji ders kitaplarında "Hayatın Başlangıcıyla İlgili Görüşler" de tanıma düzeyinde olacak şekilde birer ya da ikişer paragraf halinde yer almaktadır.

Ders kitaplarında bu hususlardan, bilimsel bir bulgu olarak değil, sadece birer görüş oldukları, vurgulanarak söz edilmektedir; bunun görüşü bu, bunun görüşü de bu denilmektedir.

Darwin'in Evrim Teorisi de, bu kapsamda tarafsız ifadelerle yer almakta ve "gözlemleri sonucu ileri sürmüş olduğu hipotez" olduğu belirtilmektedir, Darwin'in hipotezidir denilmektedir.

Kitapta; "yaratılış" görüşü de tarafsız ifadelerle yer almakta ve inanca dayalı olması nedeniyle bilimsel olarak açıklanamayacağı, "Tanrı'nın koyduğu kurallar çerçevesinde belirli bir düzene göre işlediğini ve düzenin tesadüfen ve kendiliğinden oluşamayacağı, bu görüşe göre evrendeki her bir varlığın bir amaca göre yaratılmış olduğu" hususu belirtilmektedir.

Bakanlık olarak amacımız, öğrencilerimizi, soran, sorgulayan, eleştiren, gerçeği arayan, inancını aklıyla bütünleştiren, bilimsel yöntemi benimseyen ve sorunlarının çözümünde önplanda tutan, çağdaş ve evrensel değerlerle donanmış, ülkesini, kültürünü seven, demokratik değerleri özümsemiş, laik ve Atatürk milliyetçisi bireyler olarak yetiştirmektir.

Öğretim programlarında ve ders kitaplarında "evrim" ve "yaratılış"la ilgili bilgiler ve görüşler, tarafsız olarak yer almaktadır. Öğretim programları ve ders kitapları incelendiğinde bu hususlar görülecektir. "

Evet, o dönem Milli Eğitim Bakanı olan sayın Metin Bostancıoğlu'nun da ifadeleri yukarıdadır.

Şimdi buraya kadar herhangi bir yorumda bulunmadan, yalnızca vurgulamak istediğim ifadelerin altını çizmekle yetindim. Birazdan konuyla ilgili yorumlarımı aktaracağım....

yam_yam Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-03-07 14:18 .
Eski15-03-07, 14:28  #10
Hoca

Hoca'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:
Hani , iddiaların kaynaklarını belirtseler de bizlerde şu ilginç konuyu bir incelesek!
Sayin dogancay, bazi üyelerimiz dahi forumda, evrim teorisinin komünizme özgü oldugunu söyleyebiliyorlarsa, kaynak aramaya ne hacet var.
evrim karsitlarinin, Darwin´i neredeyse komünist yaptklarina tanik oluyoruz..
saygiyla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)