Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski15-03-07, 14:53  #1
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Formula 1

Bu konuyla ilgilenenler bilirler bu hafta sonu sezon başlıyor...Heyecan dolu haftalar birbirini izleyecek...Hatta benim gibi hastaları F1 ile yatıp F1 ile kalkacak

Benim merak ettiğim şey acaba sizin favoriniz kim?

Benim favorim:Jenson Button
zezze is offline  
Eski16-03-07, 10:01  #2
zezze

zezze'nın Avatarı

Hadi ama hiç yokmu aranız da F1 ci
zezze is offline  
Eski16-03-07, 10:24  #3
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Benim favorim Renault'ya geldiği günden beri Fernando Alonso idi. Fakat McLaren Mercedes'te ne kadar başarılı olabileceği konusunda şüphelerim var.Umarım Renault kadar ve hatta daha fazlasını orada elde eder.
Bu sene üç isim var; Alonso,Massa,Raikkonen
Eski16-03-07, 10:49  #4
zezze

zezze'nın Avatarı

Bence Alonso'yu Alonso yapan renault idi...Aslında başarılı bir çocuk ama çok hırslı.Bazen hırsı gözünü kör ediyor ve insanlara karşı saygısızlaşır sırf bu sevmiyorum Alonso'yu...

raikonen,massa ve alonso konusunda da size katılıyorum.Jenson Button ise takımını değiştirdiği taktirde gerçekten çok başarılı olacak inanıyorum.Siz ne dersiniz...
zezze is offline  
Eski16-03-07, 11:13  #5
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye

Kesinlikle Janson Button takımını değiştirmeli, mesela Alonso ile beraber McLaren'da olsaları müthiş bir grafik çizerlerdi. Honda bu sene nasıl bir performans sergileyecek bilinmez ama kötü bir performans Janson gibi bir pilotu bu sefer kaçırtır.
Alonso'ya gelince, bireysel olarak çok yetenekli ve hırslı bir isim..Ama hırsının gözünü kör etmesi biraz daha olgunlaşma ile aşılacak şeyler. Şu anda yarışanlardan gelecekte hatırlanacak tek isim bence.
Kimi bu sene ciddi rakip ama..
Eski16-03-07, 11:20  #6
zezze

zezze'nın Avatarı

evet bede kimi'yi herzaman çok iyi bir rakip olarak görmüşümdür.çok hızlı bir pilot gerçekten ama çok disiplinsiz.

Alonsa konusunda dediklerinize katılıyorum...Gerçekten zamanla olgunlukla aşılacak şeyler yaptığı hatalar...

Eminim seneye Button honda yı bırakıp daha güçlü bir takıma geçer çünkü bazı şeylerin hiç yolunda gitmediğinin artık o da çok iyi farkında itiraf ediyor...son açıklamasında dediği gibi Hondanın bu sene hiç şansı yok...
zezze is offline  
Eski16-03-07, 11:25  #7
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Haftalardır beklediğim zaman nihayet geldi

Yıllardır iyi bir izleyicisi olduğunu düşündüğüm Formula yarışları için bu hafta uykusuz kalıcaz. Çünkü Avusturalya gp'si saat farkı nedeni ile sabaha karşı. Bu konuda gece yarışı yapma teklifi götürülmüş ama sanırım kabul edilmemiş. Bence ayrı bir heyecan getirir 1-2 gece yarışı.

Fernando Alonso 2 yıldır favorim idi. Bu sene de öyle olucak. Ayrıca gp2 'de zevkle izlediğim Hamilton ve markalarda tuttuğum McLaren ile yarışıcak olması benim için bu sene ayrı bir zevk olucak...

Bu sene BMW, test turlarında oldukça iyi gözüktü. Ferrari zaten bir marka o yüzden şampiyonluğun çok çekişmeli geçeceğine inanıyorum. Diğer yandan geçen sezon ortalarında Villeneuve'un formula'yı bırakması ile yerine geçen Kubica tecrübesizliğine rağmen bence gayet iyi yarışlar çıkardı. Bu sene bir kaç kez onu podyumda görmek şaşırtıcı olmaz.
Eski16-03-07, 11:35  #8
zezze

zezze'nın Avatarı

Bence hamilton yerine de la rosayı pilotluğa alsalardı muhteşem olurdu.Ayrıca bece fernando'nun renault dan ayrılması hayatının hatası...bu sena bunun ceremesini çok çekecek...

gece yarışları da bece çok değişik bir fikir.Ama yine de ben F1 için bırakın erken kalkmayı gerekirse çiğ tavuk bile yerim...

Yaşasın F1 yaşasın Button Yaşasın Ferrari
zezze is offline  
Eski16-03-07, 11:58  #9
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Alıntı:
Sayın zezze şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ayrıca bence fernando'nun renault dan ayrılması hayatının hatası...bu sena bunun ceremesini çok çekecek...
Şu unutulmamalıdır ki Alonso geçen sezon 2 yarışında mekanik arıza nedeni ile yarış dışı kaldı ve neredeyse bu yüzden şampiyonluğu kaybedecekti. Yağmurlu yarışlarda aracın değil lastiklerin sayesinde muhteşem viraj geçişleri ile puanlar topladı.

Ayrıca şunu da göze almak gerek takım arkadaşından geçen sezon neredeyse hiç yardım almadı. Oysa massa-schumi ikilisini düşünün. Takım arkadaşından yardım almak hem pilot becerisi ile hem de araç ile olur. Neden geçen sene Fisichella hiç iyi yarışlar çıkaramadı ? Şikayeti neden hep araçtan yanaydı ?

Kısacası ben ALonso'nun pek de otomobil özellikleri ile üstüste 2 yıl şampiyon olduğunu düşünmemekteyim.
Eski16-03-07, 12:48  #10
zezze

zezze'nın Avatarı

Rolan arkadaşımıza da dediğim gibi Alonso elbette başarılı bir insan bunu inkar etmek imkansız ancak şu varki 2 yıldır renault yılın markası seçiliyor öte yandan yeni takımına baktığımız da derecesi ortada.F1 de başarı sadece kişi bazında gerçekleşmez bunu hepimiz biliyoruz.F1 bir takım işidir.Eğer pit stop da ekibiniz zayıfsa nolur;süre uzar ve saniyelerin binde birinin kıymetli olduğu yarışta yerinizi kaybedersiniztıpkı Jenson Button da olduğu gibi, aracınız iyi değilse gerekli performansı sağlayamazsınız mekanik problemlerle boğuşursunuz tıpkı geçen sene Kimi'nin yaptığı gibi.Bunları göz önüne aldığımızda Alonso bence çok büyük bir hata yaptı...
zezze is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)