| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Kadın Erkek eşitliği üzerine / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Dünya yüzünde doğal olarak insanlığın varoluşuyla başlayan kadın erkek tartışmasına son verecek değilim.Ama günümüzdeki boyutunu irdelemek istiyorum. Kadınla erkek eşit olabilirmi Bu eşitlik yapısal olarak zaten mümkün değil. Çünkü dünyada henüz çocuk doğurmuş bir erkek yok. Olaya sadece haklar açısındanmı bakılarak eşit olmaları üzerinde duruluyor. Kadınla erkek arasında duygusal manadada farklılıklar olduğunu bilmemiz, Meslek edinme açısındanda eşit tutmamamız gerektiğini bize söylemiyormu. örneğin hamile kadınların daha az yorulması gerek ayrıca hamile annelerin duygu yoğunluğu mesleğini icra etmesinde engel olabilirmi Mesela hakimdir bir çocuk hakkında karar verecek bu onun karar vermesinde etkili olurmu.Erkek bakıcı bebeği kadının anladığı kadar anlayabilirmi.Tabi ben genele bakarak konuşuyorum istisnalar kaideyi buzmaz. Öyleyse bu iki karşı cinsin yerine göre birbirlerine üstünlüğü olduğuna göre eşitlikten beklentimiz ne olmalı? Yoksa tek tek kadınların üstün olduğu konular ve erkeklerin üstün olduğu konular diye ayırarak düzenlemeleri ona göremi yapılmalı? __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) |
|
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Kadın ve erkek eşitliği anayasa önünde bile denk değilse bu eşitlikten bahsetmek komik geliyor bana.Hangi açıdan bakarsanız bakın elbette eşit olması gerekir diye düşünürsünüz,ama bunu eyleme dökerken eşitlikten bahsetmezsiniz bile ,çelişkili cevaplar çıkacaktır. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Şu terimi biraz açarsanız çok memnun oluruz.saygılar __________________
Artık yeni şeyler söylemek lazım.(mevlana c.rumi) |
|
| #5 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Onun için , Ankara da 8 mart mitinginde hepimiz eşcinseliz , hepimiz lezbiyeniz diye bağırıyordu herhalde.. ÖDP liler. sn Hoca eşitliği çift cinsiyetliliğin sağlayacağını söylemek istiyor. üretimde, paylaşımda, siyasette, sosyal yaşamda eşitlik , birlik ve adaleti değil.. |
|
| #6 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kadınla erkeğin eşitliği, ikisinin de aynı haklara sahip olmasından gelir bence. Toplumumuzda ne yazık ki kadın erkek eşitliği kabul edilmezken, erkeğin üstün olduğu anlamı çıkmaktadır. Tabiki kadın ve erkek farklıdır. Ama bu farklılık kadının aşağılanması, erkekten daha yeteneksiz görülmesi demek değildir. Toplumun bazen aydın kesiminde bile kadının aşağı görülmesi beni çok şaşırtıyor. Erkeklere göre kadın korunmaya muhtaç, kendi başına birşey yapamayan, sürekli yönlendirilmesi gereken, zor işlerden anlamayan bir varlıktır. Oysa bu düşünce sadece erkeklerin bir yanılgısıdır. Erkek kendini sürekli kadını korumak zorunda hisseder. kafasında kadınlarla ilgili kalıpları kırsa, onların da kendilerini ne kadar geliştirdiklerini, çoğu konuda erkeklerden daha sağlıklı düşüncelere sahip olduklarını anlarlar. İş yaşamında ise bu görüş yine sürdürülür. Bu nedenle kadınlar bazı iş alanlarını seçememektedir, çünkü erkekler bunu da engeller. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #7 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| kadın ve erkek eşitliğini saylayabilmek artık çok güç gibi geliyor bana. birincisi anayasal olarak eşit değiliz, ikincisi kuranda 1 erkeğin şahitliğine denk 3 kadının şahitliği gösteriliyor yanılmıyorsam. insanların kadın bir adım geriden gelmelidir zihniyetini yıkmak gerek ama bunu yapabilmek bir hayli zor. şimdi bir de cumhurbaşkanlığı seçimi var. sonrasında geçmiş olsun eşitlik diye çırpınan bizlere. |
|
| #8 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Kadınla erkek elbette eşit değildir; kadın evinde oturur yemeğini yapıp çocuklara bakar... Demeyeceğim elbette. Kadınla erkek eşittir sadece yetiştirilmeleri farklıdır; ondan da birbirlerinden farklı olduğuna inanılır. Doğada nasıl herhangi bir canlıda cinsiyet açısında bir fark yoksa insanlarda da yoktur. Sayın Rojin; Alıntı:
Sayın Sule0683; Alıntı:
Alıntı:
Evlenen çiftlerin şahitlerinden biri erkek diğeri de 3 kadın değil değil mi ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel | |||
|
| #9 | |
Felsefe ![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Barış Akar; BAhsedilen 3 kadının bir erkeğin şahitliğine denk olduğu dini açıdandır. Anayasa konusundaki eşitsizlik ise benim de bilmediğim bir konu. Bunu söyleyen arkadaşlar bu konuyu açıklarlarsa biz de bilgi sahibi oluruz. __________________
"Yaptıklarımız hiçbir zaman anlaşılmaz, sadece övülür ya da yerilir." Nietzsche |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Din konusuysa doğrudur ozaman; normal. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|