| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007
| Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden O'dur. (HADİD SURESİ / 4) Tanrı evreni altı günde yarattı altıncı günde Hz adem ve havvayı karada suda...vs yaşayan tüm canlılar yarattı İlk çağa ait bilgiler dendiği zaman sadece adem yasak meyvayı dişledi, kabil habil olayı ve akebinde ilk cinayet !!! -Evet başka akla gelen olay varmı ? kutsal kitapda neden dinazorlardan bahsedilmiyor ? Hz adem, havva ve çocukları acaba hiç dinazor gömüşler midir sizce |
| #2 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| ilk insanların ortaya çıkmasından önce dinozorların tamamı ortadan kalkmıştı zaten sn madonna, siz nasıl böyle bir kanıya vardınız ki? __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bilmiyorlardi ki... Bilselerdi eklerlerdi onu da, tipki, " o ne gemiler ki suda yüzüyor " der gibi.... __________________
"Milliyetcilik bizim igrenc günahimizdir." E.Fromm |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hz. Adem'in tarihini belki de Kısa Kürk Mantolu Madonna Yazmıştır(!)! Sayın Madonna, Şimdi pop-ikon(moda-tasvir) içeriğiyle mi soruyorsunuz,bir garip pretestan Hristiyan olarak mı soruyorsunuz;pagan,ateist blimi din olarak kabul eden biri olarak mı soruyorsunuz? Agnostik açıdan soran bir havanız yok gibi ;MADONNA(DEMİR LEYDİ)tasvirini kulalanmazdınız yoksa!Dalga geçmek için Madonna tasvirini kullandıysanız başka! Her neyse,ben moda-tasvir ve ateist olarak algılayacağım.Dilerseniz;tekzip edersiniz! Hz. Adem konuşan, düşünen bir homo-sapiensdir. İnsanların düşünme yetilerini kullanabildiği dönemde dinozorlar ve mamutlar varsa;muhtemelen görmüş,avlamış ve de yemiş,ailesi, ve yakınlarına yedirmiştir. Ben bunu şu an kanıtlayabilecek durumda değilim;ancak siz de çamur atacak durumda değilsiniz! Size Madonna'lı sevimli günler dilerim' Saygılar, doğançay |
| #5 | |
| Bir gün servisteyim eve dönüyorum...Çok yüzeysel biçimde yaratılış konusu konuşuluyordu Konunun içinde kuranı kerim, hz adem ve havva'nın olmaması söz konusu bile değil tabiki... Evrim teorisinin bir aldatmacadan başka hiçbirşey olmadığı yine aynı yüzeysellikle tartışıldığı zannediliyordu.. Hergün maç muhabbeti yapan maç gazetelerinden başka gazetelere para vermeyen bu 5 kişiyi çok iyi tanıyorum genel kültür birikimlerinden bahsetmeye gerek dahi duymuyorum Zararsız adamlardır ama son derecede cahillerdir.. Gelelim asıl konuya bu 5 kişiden biri (ummadık taş baş yarar ) ya abi bu dinazorlar kuranı kerimde neden bahsedilmiyor? dedi. Diğeri KURANDA HERŞEY YAZIYOR elbet vardır dedi...Soruyu soran arkadaş :Abi ben okudum yazmıyor, dedi...Öteki tekrar: Allah allah bidaha okusaydın kaçmıştır gözünden, dedi... -Okudum abi kaç kere yok- dedi... KURANDA herşey yazar ama saklıdır diye alahın kelamının açık bir dille ifade edilmediğinden göremediğinden bahsetti... Bende inanamadım ama biraz kendini aşan kendini zorlayan bir tutumla -Ya abi hangi hayvanlar kurban edilire kadar allah bize yol gösteriyorsa dinazorlardan da savunmak için hiç mi fikri olmadı yaradanın - dedi..Herneyse... Bu konu hakkında beynimde oluşan soru işaretlerinin sebebini moda-tasvire bağlamaya gerek var mıdır ? Sn doğançay. Hangi açıdan sorduğumu açık ve net bir şekilde izah edeyim: Şu Kuranda herşey yazıyor klişe lafından yola çıkarak böyle bir konu açtım!! Kabil ile habil arasındaki kardeş çekememezliği açık ve detaylı bir şekilde bugün 7 den 70 e kutsal kitap aracılığıyla bilinmektedir hadislerle birlikde dahada ayrıntılara ulaşmak mümkün.. Sn eşitlik Allah önce dinazorları mı yarattı ? dinazorlardan sonra mı ilk insan yaratıldı ? Tanrı evreni 6 günde yarattı... ilk insanla beraber tüm canlıları 6. gün yarattı Dinazorları canlılar sınıfı içerisine alırsak ki aksi mümkün değil, dinazorların ortadan tamamen kalkdığı dönemde insan da vardı sonucuna ulaşırız Yani insan ve diğer canlıları ayrı tutamıyoruz Hz muhammed döneminde inen kutsal kitapda kabil ile habilin allaha bahşettikleri hediyelerden hangisinin allah tarafından kabul edildiği hangisinin kabul edilmediği apaçık yazarken, yani kısaca yaşantılarından kesitlere yer verilirken acaba hiçbiri vahşi hayvanlarca saldırıya uğramamışlar mıydı ? Allah kutsal kitaba bir misyon yüklemiştir Bu misyonun içinde peygamberlerine neleri yapmaları neleri yapmamaları gerektiklerini kutsal kitapda açık ifade etmiştir zaman zaman ... Bu vahşi hayvanlara karşı hayatta kalabilmek uğruna, allah onlara muhakkak yol gösterici tavsiyelerde bulunmuştur... Kaçırdığım noktalar olabilir Konu hakkında eminim detaylı bilgiye sahip arkadaşlarımız vardır paylaşmanızı umut ediyorum (Sn doğançay isim konusunda biraz takılmış gördüm sizi açıklık getireyim: Bende unuttum gerçek adımı Dansı çok sevdiğim için yıllar önce arkadaşlarım bana asıl ismimle hitap etmeyi bıraktılar oldumu?? |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Her ne kadar gereksiz ve tuzak bir soruysada ;dinozor tabiri kuranda geçmez ya da şöyle diyelim niye geçsin. Bize göre kesinlikle Allah kelamı olan kuranda herşey vardır kanısı boş bir kanıdır, kuran ancak kainatın kitabından birkaç sayfadır.. okumaya başlamanın ilk adımıdır. 6.gün meselesi takdir manasına dır bu anda madde olarak vucud bulmamıştır canlılar,tabiiki gün kavramıda bizim gün kavramımız gibi değildir bu konu bu forumda daha önce tartışılmıştır. __________________
Yeterli insan sükut eder, yetersiz olan ispata çalışır... |
| #7 | |
| Tuzak değil sn esselam aksine açıklık getirici bir konu olabilir yazacaklarınız doğrultusunda Dinazorlardan neden bahsetmez kutsal kitap hiç düşündünüz mü ? |
| #8 | ||
Uzaklaştırıldı
Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| [ Alıntı:
Dünyada insanoğlundan önce cinlerin yaratıldığı,cinlerin arasında çıkan ihtilaf sonucunda kendi aralarında büyük yıkımlara sebep oldukları,bu nedenle ALLAH emri ile cinlerin cebrail a.s tarafından helak edildiği,bu helak sırasında aslı cin olan seytanın iyi huylu olması sebebiyle,bu helakın dışında tutulması,sonrasında ALLAH katında yükselerek meleklerin hocalığına kadar ulaşması,melvanın hz ademi yaratıp secde edin emrini verdiğinde seytanın isyan ederek secde etmemesi,sonrasında hz ademe can verilmesi sonrasında hz ademden havvanın yaratılması,ve cennete gönderilmeleri,cenneten dünyaya kovulmaları ........................nı bir ögreniniz Bakınız bu saydıklarım ne kadar büyük zamanlara tekabül eder hiç birimiz bilmiyoruz. Dünyanın yaratılması ile insanoğlunun dünyaya gönderilmesi arasındaki zamanı bir hayal etmeye çalışınız yukarıda kısaca geçtiğim bu olaylar silsilesinden. Dünyanın yaratılması ile insanoğlunun yaratılması arasında zaman olarak islama göre birliktelik kuramazsınız. Çelişkinin sizin bilgisizliğinizdendir.Kuranı kerim de herşey vardır sözüne klişe diyeceğinize (ki kaldıki kuranı kerim bir böcek yada hayvan ansiklopedisi değildir.milyonlarca canlı türünü anlatacak değildir.)İslamda bu zaman dilimi nasıl açıklanmakta onu öğreniniz. M.Dayf Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-03-07 02:43 . | |
| #9 | |||
| Alıntı:
![]() Benim bilgisizliğimi değide kendi engin bilgilerinizi bir gözden geçirin!!! Alıntı:
Alın size bilgisizlik ve KOCAMAN BİR ÇELİŞKİ.....!!! Herşey çok açık hiçbişey açıklamıyor kesin sonuçlar var öğrenmek için efor sarfetmenize gerek yok sadece okuyun ![]() Araf/7:54. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir! Yunus/10:3. Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra da işleri yerli yerince idare ederek arşa istiva eden Allah'dır. Onun izni olmadan hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte O Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz! Hud/11:7. O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır. Yemin ederim ki, (Resûlüm!): "Ölümden sonra muhakkak diriltileceksiniz" desen, kâfir olanlar derhal "Bu, açık bir büyüden başka bir şey değildir" derler. Furkan/25: 59. Gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden (ona hükmeden) Rahmân'dır. Bunu bir bilene sor. 6 GÜN ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLENMİŞ EE ARTIK ANLAŞILMAYACAK BİR DURUM YOK... Amaaa diğer ayetler öyle demiyor... 41 FUSSILET: 9 - De ki: "Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O'na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir." 10 - O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu. 11 - Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin." dedi. Her ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler. 12 - Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir 2+4+2'nin kaç ettiğini biliyor olmalısınız ![]() Toplarsanız günler 8 GÜN EDİYOR... Bazı din alimlerincede 7.gün hz ademin yaratıldığı söyleniyor araştırmalarım devam edecek... | ||
| #10 | |
| Hz adem ve havvanın yaratılıp cennete gönderilmesi dediniz sn tuğya Hz adem ve havva cennette ve dünyada yaratılmadılarsa nerede yaratılmışlardır bir fikriniz var mı ? CEHENNEM mi ? yoksa cennet ve dünya arasında bir bekleme salonu var orada mı ? yoksa tanrının odasında mı ? yaratılış nerede gerçekleşti ? |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|