"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Analiz etme kabiliyeti Başak burcu etkisi altındadır. Başak eviniz yani analiz eviniz olumlu açılar almışsa siz çok iyi bir analizci olabilirsiniz.Ters açılar da ise zanlarınca karşısındakileri suçlayan bir kişilik. Karşınızdaki kişiyi hangi ölçülere göre analiz edersiniz ? Mesela ben değişik ölçüler kullanırım. Normal anketvari sorularla kişilik analizi yapılabileceğini kesinlikle inanmıyorum ? Yalancı mısınız sorusuna kaç kişi <<evet>> der ki. Peki bu kadar yalan nerden çıkıyor ? Kişideki ilk dikkat ettiğim ilk üç özellik analizimde ilk ölçüdür benim. Kibir, Hırs, Kıskançlık İkinci aşamaya geçebilirse Yalancılık, korkaklık, tembellik analizini uygularım Bu analizimin hayatım boyunca çok faydasını görmüşümdür. Siz nasıl yöntemler uyguluyorsunuz ? |
| #2 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Özaltın, Konu başlığını gördüğümde, önce bilmediğim bir şey olduğunu düşünüp sıkıldım, daha sonra bu "Analz"in satsuma ya da bir kivi gibi bir meyve olabileceğini kanısına vardım. Ancak yazıyı okuduğumda, biraz olsun rahatladım.Bu "analz",hani şu bizim bildiğimiz "analiz"miş. Hızlı yazı yazarken bir takım sözcük hataları ve dilbilgisi hataları olabiliyor. Bunu da daha sonra düzeltme imkanı var.Ama bazen üşendiğimizden bunu yapamıyoruz.Benim önerim, hiç olmazsa,attığımız konu başlıklarında böylesine hatalara yer vermemek. Hiç kimsenin hiç kimseyi korkutmaya hakkı yok!! Konuya dönersek,zaman zaman okusam da ,burçlara bağlı "analizlere" pek inanmadığımı söylemek isterim.Bir insanın analizinin de davranışlarıyla ilgili olduğunu ve ille de yapılacaksa bir UZMANININ bunu yapması gerektiğini düşünürüm. |
| #3 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın Ugurozaltn, Bilim bölümünde bilim kabul edilmeyen astrolojiden bahsediyorsunuz. Bilim bölümünde yazdığınız için konuyu konudışı bölümüne taşıyorum Saygılar, petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-09-05 22:42 . |
| #4 | |
| Psikometri nedir? Psikometri, "psikolojik kökenli ölçme ve değerlendirme" bilimidir ve bireylerin psikolojik özelliklerine belli kurallara göre değer verme, bu özellikleri sayısallaştırma çalışmalarını içerir. İnsana ilişkin gözlediğimiz psikolojik özelliklerin (zihinsel süreçler, yetenekler, davranışlar, vb.) ölçülmesine yönelik ölçeklerin geliştirilmesi, bu özelliklerin ölçülmesi, bireyler arasında bu özellikler açısından farkların ortaya konması psikometrinin araştırma, çalışma ve hizmet alanlarıdır. http://www.freewoman.de/art88.htm Televizyon kanallarından bütün gün yayınlanan yayınlar, sanki kendiliğinden, öylemesine oluşmuş, sanki birileri eline kamerayı alıp gerçek yaşamda öylemesine birşeyleri resimlemiş gibi yanıltan tarzda sunulsa da, gerçek olan, o gece gündüz sayısız kanallardan verilen programların her sahnesinin en ince ayrıntılarına kadar planlanıp hesaplanıp sayısız kereler üzerinde çalışılarak oluşturuluyor olduğudur. Haberlerden, reklamlara, eğlence programlarından belgesel yayınlara vs.ye kadar hepsi her anıyla belirli hedefler doğrultusunda çok bilinçlice oluşturuluyor. Kendiliğinden, hedefsiz, öylemesine oluşmuşluk diye bir durum söz konusu değildir. http://dukkan.dharma.com.tr/V1/Pg/BookDetail/Number/302 Bir Gelişim Psikolojisi Klasiği: Enegram Sistemi Kendisini derinden sorgulamak isteyenler için! "Enegram kendimizi daha iyi tanımak için sıradışı bir araç. Bireysel ve ruhsal gelişim alanında eski ve yeni entelektüel fikirlerin senteziyle oluşan bir klasik eser... Enegram'a insan ruhunun derinliklerinde gezinen "psikolojik sembol sistemi" de diyebiliriz. Enegram'ın keşfi Sufilere kadar, yüzyıllar öncesine gitse de bu sistem Freud, Jung ve Horney'nin fikirlerinin de arasında bulunduğu modern psikolojik teorilerle önemli ölçüde örtüşüyor. Okurlar bu kitabı kendilerini ve yaşamlarındaki önemli insanları anlama konusunda geliştirici bulacaklardır. Özellikle psikoloji, danışmanlık, öğretim, sosyal hizmetler, gazetecilik ya da insan kaynakları konusunda çalışan herkes için büyük yardımları olacaktır. Bu kitapta her kişiliğin hastalıklı, ortalama ve sağlıklı ifade biçimlerini öğrenecek, kendi gelişiminizi nasıl hızlandıracağınız konusunda farkındalıklar kazanacaksınız. Enegram'ın Dokuz Kişilik Tipi Bir: Reformcu Prensipli, düzenli, mükemmeliyetçi ve hep haklı İki: Yardımsever Sevecen, cömert, sahiplenici ve manipulatif Üç: Motive eden Yeniliklere uyumlu, tutkulu, imaj düşkünü ve saldırgan Dört: Bireyci Yaratıcı, sezgileri güçlü, kendisiyle meşgul ve depresif Beş: Araştırmacı Algılayıcı, orijinal, mesafeli ve çılgın Altı: Sadık İlgili, görev bilincine sahip, savunucu ve paranoyak Yedi: Coşkulu Hevesli, başarılı, radikal ve manik Sekiz: Lider Kendine güvenen, dominant, kararlı ve kavgacı Dokuz: Barışçı Sakinleştirici, uyumlu, pasif ve ihmalkar |
| #5 | |
| Araştırmaktan korkmayalım arkadaşlar, hele bazı ilimleri öcü falan sanmayalım lütfen, işte hep geri kaldık bu yüzden. Ellerinizden öperler buyrun http://www.sufizmveinsan.com/astrolo...ji_ispati.html |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
| #7 | |
| Matbaanın geç kalış süresi korkakların korkularının derecesidir. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|