"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
ABD Büyükelçisinin arkasından yürüyen "Solcular"/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| ABD Büyükelçisinin arkasından yürüyen "Solcular" Büyükelçinin Arkasında Yürüyen Solcular Bülent Esinoğlu (...) Bana o zaman deselerdi ki, falan solcu kişiler mitingde Amerikan Büyükelçisinin arkasında yürüdüler, inanmazdım. Benim düşüncemdeki sol emperyalizme karşı idi. Adı sol olan hangi grup olursa olsun ABD ile beraber hareket etmezdi. En azından sol ideoloji bunu gerektirirdi. Hele kendini sosyalist olarak tanımlayanlar asla ABD ile birlikte hareket etmezlerdi (...) Ben şimdi 61 yaşındayım. Sonunda benim için kimin sağcı veya solcu olduğundan ziyade, kimin bu vatan topraklarına daha sağlam bastığı önemli. Ve öyle çok fazla ideoloji bilmeye veya allameyi cihan olmaya gerek yok. Ölçü çok basitmiş. Emperyalizmden mi yanasın, emperyalizme karşı mısın? Denklem bu. Uygulaması; Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şimdi uygulamayı Türk Mühendis Mimar Odalar Birliği üzerinden yapalım. Hrant Dink’in cenazesindeki kortejin en başında kimler vardı ona bakalım. Amerikanın Türkiye Büyükelçisi, Avrupa devletlerinin büyükelçileri, TÜSİAD ve arkalarında Türk Mimar Mühendis Odaları Başkanları. Yani önde Amerikan Büyükelçisi arkada bunlar, ellerinde “Hepimiz Ermeniyiz” pankartı vardı. Türk Bayrağı yoktu. Benim sevgili mühendis örgütüm TMMOB, “Ermeni Soykırımı Yalanı” ile ilgili bir tek kelime söylemedi. Hatta Ulusal Kanal muhabirine konuşan TMMOB Başkanı “bizim gündemimizde Ermeni meselesi diye bir mesele yok” dedi. http://www.solbirlik.net/haber_detay...id=1292&yid=62 |
|
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| Sayın Fedailer, Ben her zaman ..her yerde söylerim... Bu ülkede iki grup insan yaşar... ![]() ''Kurtuluş Savaşında'' Şehit ,Gazi olanların torunları.... Bu savaştan sıvışan... Kaçan... düşmana yardım edenlerin ...''Artin Kemal'' lerin ... TORUNLARI.. Kimin hangi gruba girdiğini, görmesi için ... Aynaya bakması yeterlidir.. ''Gözler Yalan söylemez''... ![]() Bir de bir arkadaşımın güzel bir sözü var.. Bu ülkeyi gerçekten sevenler ..zaten Çanakkale'de şehit oldular.. Geriye kalanlar....?... Bu ülkede HAİN sayısının fazla olmasını... Yadırgamamak gerek.. ![]() saygılar. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Sayın fedailer forumda bazı arkadaşlar avatarlarında lenin resmi taşımayı solculuk için yeterli zannediyor. Amerikan büyükelçisinin arkasında yürümeyi ise pek ayırdemiyorlar herhalde. Aklıma leninin Sol Kominizm bir Çocukluk Hastalığı kitabı geldi neden acaba. |
|
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| 80 öncesinde sağ sol diye 5000 genci toprağa gönderenler, darbeden sonra -zaten siyasetten soğumuş halkı- kısa yoldan köşe dönme, abuk sabuk tv programları, Abd filmleri vb. gibi etkenlerle siyasetin kötü birşey olduğu, onun yerine hayatın bu çeşit güzelliklerle (?) doldurulması gerektiğini enjekte ettiler. Ama az da olsa bu propogandadan etkilenmeyenleri de geçmiş idollerini gözleri önünde rezil ederek (dün küfrettiği abd'ye bugün övgülerinin bini bir paraya olan kişilerle) idealist gençliği de boşluğa düşürmeye çalışıyorlar. Ben sol görüşlü olmadığım halde,sağ olsun sol olsun, idealizmin, birşeyleri kendi sorunu olarak algılamanın büyüklüğünü takdir ederim. yoksa hayatını cebiyle uçkuru arasında kuran insan yığını çok fazla... Umarım sağ olsun sol olsun, meselenin sağ sol değil "vatan kaybetme ve sömürge olma" sorunu olduğunu anlayabilirler... Saygılarımla |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Alıntı:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sayın gılgamış 12 satırlık yazıyı tek satıra sığdırdınız. Teşekkürler... |
|
| #7 | ||
Onay bekleyen
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2007 Ülke / Şehir: İZMİR
| Alıntı:
Saygılar... __________________
Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye! | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=3765&Itemid=5 Orhan Erinç gazeteciler Cemiyeti başkanıdır.. Siz Oktay Ekinci ile karıştırdınız sanırım onu kastediniz.. Oktay Ekinci , mimardır ve Cumhuriyet gazetesinde de yazıları çıkar Fedailer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-03-07 21:20 . | |
|
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2006
| ABD elçisinin arkasında yürüdüler.. hadi onu bırakalım.. ![]() 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreninde... KENDİ ÖNLERİNDE... yürüsünler... Dişimi kırayım... ![]() saygılar. |
|
| #10 | |
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|