Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sanata Gönül Verenler..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler

Anket Sonuçlarını Göster: İlgi Duyduğunuz Sanat Dalları Hangileri?
Müzik23 60.53%
Sinema20 52.63%
Tiyatro17 44.74%
Opera-Bale5 13.16%
Resim20 52.63%
Fotoğraf23 60.53%
Plastik Sanatlar5 13.16%
Edebiyat23 60.53%
Diğer (Lütfen Belirtiniz)3 7.89%
Herhangi Bir Sanat Dalına İlgi Duymuyorum0 0%
Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 38. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski16-03-07, 08:59  #1
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: Anadolu
Sanata Gönül Verenler..

Ülkemizde sanat adına atılımlar yapılsada, halen istenilen seviyeye geldiği kanaatinde değilim. Müzik ve sinemayı hariç tutarsak eğer diğer sanat dalları ile ilgili yapılan çalışmaların sayısı oldukça az maalesef. Büyük şehirlerde yaşayanlar nispeten daha şanslı iken, Anadolunun bazı şehirlerinde yaşayan insanlar bir sinema salonundan bile yoksunlar.

Tablonun vahim olmasının yanı sıra, son zamanlarda sanat dallarına biraz daha ilginin arttığınıda söylemeliyiz. İnsanlar hayatın çeşmekeşliğinde, biraz mola verip, nefes almak için sanat durağında konaklamayı tercih ediyorlardır beklide ne dersiniz?

Sizin ilgi duyduğunuz, amatör yada profesyonel olarak uğraştığız sanat dalları hangileri?
Yoksa hayat mı aşmakta beni...
ASYA is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-03-07, 09:06  #2
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Sinema, Tiyatro, Opera-Bale haricindeki tüm sanat dallarına karşı ilgim var. Buradan çıkan sonuç: sanırım sahne sanatlarını pek fazla sevmiyorum Plastik sanatlar ile profesyonel olarak ilgileniyorum. Hatta şuan değil ama geçmiş yıllarda Seramikten para kazanıyordum. Özellikle duvar panoları özel ilgi alanıma girer..

Resim, fotoğraf ve edebiyat ile amatörce uğraşıyorum. Hatta bu konularda yolun çok çok başındayım denebilir. Bazı arkadaşlarım bu işleri bırakmam ve boşa vakit harcamamam konusunda hemfikir olsalarda bu şekilde vakit geçirmek hoşuma gidiyor. Sanırım bu konuda hırs yaptım

Müziğe gelince.. hayatımın hiçbir döneminde müzik aleti çalmadım. Örneğin bas gitar çalmayı isterdim. Ama hiç denemedim bunu. İyi bir dinleyici olduğumu söyleyebilirim. Arabesk dahil türünün iyi örnekleri olan parçaların tümünü dinlerim. Müzik vizyonum oldukça geniş yani..
Eski16-03-07, 09:09  #3
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006

Amatör anlamda neyzen (nayi) ve ressamım ancak hayat şartları ve olanaksızlıklar nedeniyle bu hobilerime yeteri kadar zaman ve ödenek ayıramıyorum.Resim bölümü okumayı hep çok istedim ancak gerek ailevi baskılar gerekse daha o yaşlarda var olan gelecek kaygısı yüzünden bu işin eğitimini de alamadım.Bu hobimden olabildiğince uzak başka bir bölümün eğitimini almak zorunda kaldım.

İnanıyorum ki içimiz de ne Picassolar ne Da Vinciler ne Salvador Daliler vs. var ancak hepsi yarım kalıp benim gibi hayatın imkansızlıkları arasında boğulup gidiyor...Ama hep diyorum isterse kariyerimin zirvesinde olayım eğer bir gün gerekli şartlar oluşursa hiç bir şeyi umursamadan tek lamede silip hayatı istediğim gibi yaşayacağım.

Bence ülkemizde insanların bir sanat dalıyla uğraşamaması için haddinden fazla engel var.Maalesef ben de bu engellerin çoğuna takılıp kalan bir vatandaşım...TeK umudum geleceğimiz, çocuklarımız...

zezze Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-03-07 09:18 .Sebep: eksik beyan :)
zezze is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-03-07, 09:40  #4
ASYA
Yazıyaz Dergi Yazarı

Alıntı:
Sayın zezze şöyle demiş:

Mesajı Göster
hayat şartları ve olanaksızlıklar nedeniyle bu hobilerime yeteri kadar zaman ve ödenek ayıramıyorum.Resim bölümü okumayı hep çok istedim ancak gerek ailevi baskılar gerekse daha o yaşlarda var olan gelecek kaygısı yüzünden bu işin eğitimini de alamadım.Bu hobimden olabildiğince uzak başka bir bölümün eğitimini almak zorunda kaldım.
Sevgili zezze o kadar güzel bir konuya parmak basmışki..

Malesef her zaman kendi istediğimiz şekilde yaşamamız mümkün olmuyor. Hayatın dayattıklarını kabullenmek zorunda kalıyoruz. Gerek maddi yetersizlikler, gerekse gelecek korkusu ile ilgi alanlarımızdan farklı mesleklere yöneliyoruz..

Örneğin ben seramikçiyim. Bunun eğitimini aldım fakat mezun olduğumda hiçbirşeyin arzu ettiğim gibi olmadığını gördüm. Tekrar sınavlara hazırlanıp işletme okudum. Geleceğimi garanti altına almak için bu yöne eğilmem gerekiyordu. Hayatın bir dayatmasıydı yani bu bana. Şimdi sayılarla boğuşuyorum ve bu durumdanda pek hoşlanmıyorum açıkçası

Seramik ise vazgeçemediğim bir hobi olarak kaldı bende..
Eski16-03-07, 09:53  #5
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre

Bende amatör olarak gitar çalıyorum biraz ve solistlik yaptım bir ara.Bir sinema aşığıyım ve film analizi yapmaya bayılırım.Görsel sanatlara da ilgim var ama henüz yapma fırsatı bulamadım.
Eski16-03-07, 09:55  #6
zezze

zezze'nın Avatarı

Sn ASYA ben de iibf maliye okudum, şuanda da muhasebecilik yapıyorum...işimi seviyormuyum diye soruyorum hep kendime?aslında sevmediğim söylenemez ama çok hazzettiğim de söylenemez...An geliyor düşünüyorum ve diyorum ki ;senin işin var bu alıcılarla-satıcılarla, bilançoyla, mizanla.Ama yin de sanata ulaşmak için ben bu işi yapmak zorundayım. Amacıma ulaşmak için bu iş benim aracım...

Geçmişte lise yıllarında hocamız bize bu sene yağlı boya tablo yapıcaz demişti ve benim mutluluktan ayaklarım yerden kesilmişti.herkes bir yağlı boya tablo yaparken ben 3 tane yapmıştım..Hemde zevkle ne olsa okuldan yağlı boya istemişlerdi ailemin itiraz etmeye hakkı yoktu en büyük boy olanlarını alıp tam üç adet yapmıştım...maalesef okul yönetimi hepsine le koydu.Neden? Çünkü okul için açık artırmada satacaklardı.Aldılar sattılar ve benim elimde hiç bişey kalmadı aldığım hazdan başka

Zaten ondan sonra ki tüm denemelerim hüsranla sonuşlandı.neden? çünkü boyanın birini alayım derken diğeri bitti eeeee serde de öğrencilik var tabi bi türlü ona sıra gelemedi.

Uzun lafın kısası olmayınca olmuyor işte...Resim çok getiri sağlayan bir alanda değil zaten mecburi ara vermek zorunda kaldık...

Ama buraya yazıyorum YAPICAM.kaldığım yerden devam edicem..

Sizde sakın bırakmayın sn Asya..Sanatınıza dört elle sarılıp sahip çıkın

Sevgile ve saygılar...
Eski16-03-07, 12:52  #7
Manon

Manon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Ben küçük yaşlardan beri sanatla ilgileniyorum. 5,6 yaşlarında Akbank Yaz Resim Kurslarına katılmıştım.Sergimiz olmuştu ve sergide resimlerim çıkmıştı.Daha sonra müzikle ilgilenmeye başladım. 8 yaşındayken kendi kendime org çalıyordum ve o zamanlar annem beni Atatürk Kültür Merkezindeki etkinliklere götürüyordu.Müziğe eğitim alarak devam etmek isteyince de 12 yaşında keman dersi almaya başladım.Yaşım ilerledikçe opera ve baleye olan ilgim arttı.Şimdi klasik müzik, opera, bale gibi etkinlikleri hiç kaçırmadan izliyorum.Diğer yandan da keman çalmaya devam ediyorum.

(Bu konu tam benlik olmuş doğrusu. Sayın Asya teşekkürler...)
Eski16-03-07, 12:57  #8
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbuL

Lise ve üniversite zamanında yaklaşık 4 yıl tiyatro ile ilgilendim.

Şu an kendimi tam olarak profesyonel olarak görmesem de Fotoğraf ve görsel dizayn ile uğraşmaktayım ve hayatımın en büyük keyfi bu...
Eski16-03-07, 12:58  #9
zezze

zezze'nın Avatarı

Çok şanslısınız Sn. Manon.Aile desteği almak çok Güzel bir şey...Ben öğrenci iken her hafta senfoniye giderdim ve hiç kaçırmazdım ancak şu an yaşadığım yerde maalesef yok...Ayrıca klasik müzikte kemana bayılırım çok güzel bir uğraş...

Bende ney üflüyorum
Eski16-03-07, 13:41  #10
Manon

Manon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: İstanbul

Arkadaşlar size küçüklük resmimi göndermek istiyorum. Müzikle ne kadar ilgilendiğim bu resimden belli olur herhalde

Manon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 20:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)