"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| Arkadaşlar, Bildiğiniz gibi burası Konu Dışı bölümü. Yani buradan yazacağınız mesajların, bilimsel, dini, prikolojik, sosyolojik vb. gibi bir sınırlaması yok. Geliniz hep birlikte evrim teorisini burada tartışalım. Böylelikle her açıdan evrim teorisinin irdelenmesi yapılmış olur. Ve kimse size bilim dışı yazıyorsunuz şeklinde tepki gösteremez. Saygılar, |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| O zaman ilk soruyu ben sorayım. İnsanlar Maymun ırkından evrimleşerek bugünkü hallerine dönüştüler deniyor. Mantık yürütüyorum. binlerce milyonlarca yıl önce bugünkü insanlar ortada yokken, maymunlar yıllarca evrimleşerek insanlaşmaya başladılar. Peki, günümüze kadar ulaşan maymunlar neden aynı kaldı. Bu evrimleşme çok geniş bir zaman sürecinde gerçekleşiyorsa, şu an yarı insan yarı maymun olan canlılar neden yok? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #3 | |
| Hayır, İbra Hocam. O oydurulan bir iftira. Darwin'in öyle bir iddiası yok. Saygılar, |
| #4 | |
| Bu konu pek ilgimi çekmediği için şu aa kadar araştırmadım. Çoğu kişi de bu şekilde biliyor. Üstünkörü bilenleri geçtik, Evrim teorisine inanıpta "benim dedelerim maymundur, maymun olabilirler" diyen arkadaşlarım vardı. Bu durumda benim pek suçum yok herhalde. __________________
| #5 | |
| Hayır İbra Hocam sizde hata yok. Bizde o hikayelerle büyüdük. Bunun suçu, ne yazık ki evrimin olmadığını iddia ederken (nasıl ki evrimci bir kaç sahtekar var) sahtekarlığa kalkışanların suçu. Evrimi kendilerince karalayıp yok edeceğini zanneden bir bir kaç sahtekar sebebi ile yayılmış yanlış bir inanıştır. Evrimi savunur gibi bir duruma düştüm. :61 Saygılar, |
| #6 | |
| Evrim konusuna en baştan başlamak en doğrusu herhalde. Ben ne zaman bir evrimci arkadaşa cansız hücre nasıl canlandı diye sorsam aynı cevabı alırım. Evrim onu incelemiyor!.. Evrim canlı hücreden sonrasını inceliyor. Canlı hücreye de geçeceğiz ama; Canlanma nasıl oldu? Hangi kimyasal reaksiyonlar canlanmayı sağladı? Canlılık kimyasal reaksiyon sonucu oluyorsa neden ölüm oluyor? Nasıl bir kimyasal reaksiyondur ki bitiyor da ölüme sebep oluyor? Bunlar daha en başında evrimin tosladığı sert kayalardır. Kimi saf arkadaşlarda canlı hücrenin uzaydan geldiğini söylüyor!.. Peki uzayda canlanma nasıl oldu? Cevap yok!.. Bu konuyu irdeledikten sonra hücre nedir? Yapısı nasıldır? ne görevleri vardır? Bunlara bakarak devam edebiliriz diye düşünüyorum. Saygılar, |
| #7 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Sn.Petricli, Bilim konusunda anlaşılamadığı sürece bu iş havanda su dövmeye benzer.Klasik eleştirilerde bulunarak, "bak işte açıklayamıyorsunuz", diyerek, ve sonra "onun için "Tanrı vardır ve insanı tanrı yaratmıştır"a getirerek evrim kuramı tartışılamaz. Bilimsel yasa düzeyine gelmeyen tüm kuramların açıklayamadığı "kısım ya da bölümler" vardır. Üstelik burada hiç birimiz bir uzman değiliz. Yapılanlar, söylenenler bir yerden sonra spekülasyona dönüşüyor. Bu konunun lehinde ve aleyhinde bir yığın site var. Akşam sabah onlara girilip buraya alıntılar ya da yapıştırmalar yapılmasını mı istiyorsunuz.Yoksa reytingin canlanmasını mı? Hem "...yeniden Darwin" bölümünde, hem "...bilinçli tasarım mı? bölümünde yeteri kadar işlenmedi mi? Tartışılmayan şey; "İnsanı tanrı mı yarattı?" düşüncesi.Eğer hala tartışılmasını istiyorsanız,söylenmedik bir bu kaldı. Böyle bir başlık altında herkes eteğindeki taşları döker. Çünkü bilimsel yanıtlar istiyorsunuz. Hücre, fosil, göz, canlılığın oluşumu, ilk metabolizma...vb.diyelim ki kimi yanıtlar verilemedi.Bu evrimin olmadığını mı gösterecek.Siz zaten peşinen hiç bir kanıta gerek duymadan "Tanrıdan..." diyebiliyorsunuz.Bu bir tartışma değil ki!! Zemin ve temel aynı değil. İinsanı tanrının yaratıp yaratmadığının sorusu bu sıkıntıyı ortadan kaldırır. Bu tartışılsın. Sizce neden tanrı yarattı, bence neden tanrı yaratmadı, aynı argüman ve temelde bunu tartışalım. Var mısınız? Hadi sadece mantığı öne çıkararak bunu tartışalım. Sizlerin çok sık kullandığı "Resim varsa Ressam vardır", mantığından yola çıkabilirsiniz. Böylelikle reytingimiz de artar!! |
| #8 | |
| Sayın Melnur, Benim amacım gereksiz yere konu açmak değil. Daha önceki konularda açılan evrim konusu kısıtlı bölümlerde olup, söyleyeceklerimize en başında bilimsel değil etiketi yapıştırılarak susturulmaktaydık. Burası ise serbest bölge. İsteyen dini açıdan, isteyen felsefi açıdan, isteyen bilimsel açıdan olaya yaklaşabilir ve fikir beyan edebilir. Eğer rating gibi bir endişemiz olsaydı, mp3 forumu açardık. En çok ziyaretçi mp3, mankenler, seks gibi konulardadır. Oysa bilim, teknoloji, politika, din gibi konuları içermemiz sebebi ile rating açısından yenilgiyi peşinen kabul ediyoruz. Amacım bu konuda söylenmeyenlerin söylenebildiği bir ortamda tartışmaktır. Evrim konusunda ben daha hiç bir şey söylemedim. Siz herşey söylendi diyorsunuz!.. Yapmak istediğim şudur; 1 - Canlılığı irdelemek. 2 - Hücreyi incelemek. 3 - Dna, Rna ve Rna çeşitlerini incelemek. 4 - Dünya'da canlılık için gerekli ortamdaki nizamı incelemek. 5 - Canlıların fosilleri ile günümüzdeki hallerini incelemek. 6 - Aynı atadan gelme teorisini incelemek. 7 - Doğal seçimi incelemek. 8 - Türler arası geçişi incelemek. 9 - Evrim mi bilinçli tasarım mı daha mantıklıdır? İkisinin bu konuda sundukları bilgilerin karşılaştırılması ne sonuç verir bunu araştırmak. Gördüğünüz gibi sizin başta sorduğunuz soruya cevap verebilmek için benim tasarladığım süreçlerin belirlenmesi gerekmektedir. bu süreçler tartışılmadan son soruyu sormak sonuç getirmeyecektir. Evet hiç birimiz uzman değiliz. Araştırıp öğrenmek kötü müdür? Yalnız sizinde belirttiğiniz gibi kopyala yapıştır yöntemi ile bir yere varılamayacağı kesindir. Kopyala yapıştır yapmayacağım gibi yapanların yazılarını da sileceğimi peşinen belirtmek istiyorum. Ben evrimci bir biyoloğun kitabını baz alarak kitaptan alıntılar yapacak ve her alıntının ardından kendi yorumlarımı yapıp belki sorular soracağım. Diğer arkadaşlardan da aynısını bekliyorum. Herkes alıntı yapabilir ama bu alıntılar insanı sıkacak uzun alıntılar olmamalı, bir yerlerden kopyala yapıştır zihniyeti ile alınmamalıdır. Önemli olan bizim fikirlerimizdir. Saygılar, |
| #9 | |
| Sayın Melnur, dediğiniz gibi konu birkaç yerde konuşuluyor, ancak olay biyolojik, fizyolojik gerçekler taşıdığından konu "Bilim" kurallarıyla sınırlandırılıyor. Bu aslında benimde açmayı düşündüğüm bir başlıktı. SOnuçta Evrim i ilgimi çekmediğinden dolayı bilimsel açıdan nedir ne değildir sorgulamadım hiç. Ancak herkesin mantıki yönden sorgulama yaparak söyleyecek birkaç sözü olabilir. __________________
| #10 | |
| Arkadaşlar, Nasıl olupta cansız hücrenin canlandığı hakkında forumda fikri olan hiç bir arkadaşımız yok mu? Korkmayın... Burada her açıdan bu konuyu irdeleyebilirsiniz. Saygılar, |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|